Utama / Siku

Pusat Ortopedik

Pusat ortopedik kanak-kanak itu menjalankan kerja rawatan dan prophylactic dengan kanak-kanak berusia 0 hingga 18 tahun dengan penyakit sistem muskuloskeletal. Senarai penyakit sistem muskuloskeletal termasuk patologi berikut: kaki rata, kaki rata-valgus, bentuk berbentuk x, kecacatan bentuk anggota bawah, postur yang lemah, scoliosis, torticollis otot, displasia pinggul, dan sebagainya.

Di pusat ortopedik kanak-kanak, Baby King merawat bayi dengan torticollis otot, displasia pinggul, dystonia otot, kaki kaki kongenital, dan sebagainya.

Bagi kanak-kanak dari satu tahun hingga tiga tahun, kita melakukan pembetulan kecacatan sistem muskuloskeletal dengan penyakit seperti kaki rata, kaki rata-valgus, ubah bentuk berbentuk x, bentuk berbentuk segi tiga yang lebih rendah.

Untuk kanak-kanak dari tiga hingga tujuh tahun di pusat ortopedik kanak-kanak Baby King menawarkan aktiviti pemulihan untuk scoliosis.

Untuk kanak-kanak berumur 7 hingga 18 tahun, kami menjalankan aktiviti pembetulan dan pengukuhan untuk sistem muskuloskeletal, yang terdiri dalam latihan sistem radang musculo-ligamentous, kardiovaskular, sistem pernafasan badan.

Pusat Bayi Orthopaedic King menawarkan pemulihan kepada kanak-kanak kurang upaya (dengan diagnosis cerebral palsy, Down syndrome, oligofrenia).

Apa yang kita kerjakan

Untuk penilaian objektif ke atas keberkesanan rawatan, klinik ini menggunakan kaedah pembungkusan foto keabnormalan yang dikenal pasti sistem muskuloskeletal sebelum permulaan rawatan, pada peringkat rawatan dan selepas menerima keputusan. Data-data ini dimasukkan ke dalam rekod perubatan elektronik pesakit, yang membolehkan analisis perbandingan keputusan dalam kumpulan usia yang berbeza, serta untuk mengesyorkan kesesuaian menggunakan kaedah pemilihan individu insoles "Sursil Orto".

Pakar pakar

Ketua doktor

Dmitry Feklistov, Orthopaedic dan Traumatologist

Maklumat

Pengalaman:

 • Dari tahun 2001 hingga 2004, beliau bekerja sebagai ahli traumatologi ortopedik di Hospital Klinik Bandar No. 2 di Saratov.
 • Pada 2004-2006, beliau menjalani latihan klinikal di FSUE Institut Penyelidikan Pusat Traumatologi dan Ortopedik yang dinamakan selepas. N.N. Priorov ", di mana beliau terutamanya mengkaji isu-isu traumatologi pediatrik dan ortopedik pediatrik.
 • Dari tahun 2006 hingga 2008 - ortopedik traumatologi di Rumah Sakit Psikologi-Neurologi Kanak-Kanak Serantau Moscow, di mana, di bawah arahan A.N. Podobedova mengembangkan dan menggunakan kaedah rawatan konservatif dan pembedahan patologi ortopedik pada kanak-kanak yang menderita cerebral palsy, penyakit neuromuscular herediter.
 • Dari tahun 2008 hingga 2012, beliau adalah ahli ortopedik traumatologi di klinik kanak-kanak Medsi di Dobryninskaya.
 • Dari tahun 2012 hingga sekarang - Doktor traumatologi ortopedik di poliklinik bandar kanak-kanak (No. 68, No. 76, No. 48). pada 2013-2014 mengawasi 1 cawangan polis poliklinik kanak-kanak №48.
 • Dari 2007 hingga 2013, beliau adalah seorang traumatologist ortopedik di Institut Penyelidikan Moscow Pediatrik dan Pembedahan Pediatrik.
Latihan profesional:

Pengalaman di institusi perubatan kanak-kanak - 16 tahun.

Skop kepentingan praktikal - Institut bekerja rapat dengan jabatan psiko-neurologi (patologi ortopedi pada kanak-kanak dengan cerebral palsy, penyakit neuromuscular herediter), genetik (patologi ortopedik pada kanak-kanak dengan sindrom keturunan, sindrom Ehlers-Danlos, dan penyakit dengan gangguan metabolisme kalsium-fosforus), nefrologi (patologi ortopedi pada kanak-kanak dengan nefropati), pulmonologi, dll.

Pakar kami

Bobkov Andrei Vladimirovich, Calon Sains Perubatan Orthopedist-Traumatologist

Maklumat

Pengalaman:

 • 1993-2005 ortopedik dan traumatologi di Jabatan Orthopaedik Pediatrik MONIKI mereka. MF Vladimirsky, hospital Ortopedo-Rusia Kanak-Kanak Daerah Serantau,
 • 2005. N / dalam traumatologist ortopedik kanan di Hospital Kanak-kanak Medsi di Pirogovskaya.

Latihan profesional:

Disertasi calon dalam topik - "Rawatan pembedahan chondrodysplasia eksostotik pada kanak-kanak." Mempunyai teknik terapi manual (sijil).

Pengalaman di institusi perubatan kanak-kanak - 25 tahun.

Bidang kepentingan praktikal ialah rawatan dysplasias muskuloskeletal pada kanak-kanak. Sepanjang tempoh kerja, 65 artikel saintifik telah diterbitkan, 1 paten diperoleh untuk penemuan, 1 manual untuk doktor telah disediakan.

Zangieva Irina Alanovna, Orthopedist-traumatologist

Maklumat

Pendidikan Graduan dari Akademi Perubatan Negeri Stavropol pada tahun 2011 dengan ijazah perubatan am, klinikal magang di Akademi Perubatan Negeri, yang mengkhususkan diri dalam traumatologi dan ortopedik.

Pengalaman:

 • 2012 ke n. dalam - Orthopaedic dan Traumatologist Polyclinic №3, Zheleznodorozhny
 • 2013 - doktor ortopedik-traumatologi klinik "Inpromed"
 • 2012 -2013 - Ortopedik dan Traumatologist (Pegawai Penahanan) Hospital Pusat Bandar, Zheleznodorozhny
 • 2011-2012 - Doktor Ortopedik dan traumatologi di MBUZ 2 GKB di bandar Stavropol

Pengalaman di institusi perubatan kanak-kanak - 5 tahun.

Didych Igor, Orthopaedic dan Traumatologist

Maklumat

Pendidikan Beliau lulus dari Akademi Perubatan Negeri Stavropol pada tahun 2011 dengan ijazah perubatan am, latihan klinikal dari Akademi Perubatan Negeri, yang mengkhusus dalam traumatologi dan ortopedik di Hospital Klinik Bandar №2.

Pengalaman:

 • 2012 - doktor ortopedik-traumatologist sekarang Hospital Bandar Pusat, Zheleznodorozhny
 • 2015 - Pakar orthopedist-traumatologist Klinik Kanak-Kanak Zheleznodorozhny
 • 2013 - 2015 - Persatuan Ortopedik dan Traumatolog Perseus-Orto, Moscow

Pengalaman di institusi perubatan kanak-kanak - 5 tahun.

Kursus ortosis individu mengikut kaedah "SURSIL-ORTO".

Kepentingan praktikal: kaedah konservatif untuk rawatan flatfoot melintang, plantar fasciitis dan cacat valgus 1 kaki.

Semasa kerja menerbitkan 1 artikel saintifik.

Meshcheryakova Alexandra Konstantinovna, ahli otolaryngologi kanak-kanak (ENT)

Maklumat

Pendidikan / Pengalaman:

 • 1998 - 2004 Universiti Perubatan dan Pergigian Negeri Moscow, Fakulti Perubatan.
 • 2004 - 2005 di Moscow State University of Medicine and Dentistry dengan pengkhususan dalam otorhinolaryngology.
 • Pada tahun 2010, FGOU VPO MMA im. Sechenov, latihan lanjutan dalam bidang "Otolaryngology"
 • Dari 2005 hingga sekarang, beliau telah bekerja di klinik FSUE "TsAGI".
 • 2009 -2010 Klinik Kanak-Kanak di Hospital Pusat Bandar №1, Zhukovsky.
 • 2010 - 2012 Persekutuan Belanjawan Negeri Persekutuan "Sanatorium untuk kanak-kanak dengan ibu bapa" Kratovo "dari Kementerian Kesihatan Rusia.

Pengalaman di institusi perubatan kanak-kanak - 12 tahun.

Lyaporova Tatiana Veniaminovna, Calon Pakar Perubatan Pediatrik, ahli nefrologi

Maklumat

Pendidikan: 1985 lulus dengan kepujian dari 2 MOLGMI mereka. Pediatrik khusus Pirogov.

1985 - 1987 beliau mendapat latihan di Residency Clinical di Perintah Serantau Moscow Red Banner of Labor Research Institute. MF Vladimirsky, dan menyelesaikan kursus penuh dalam bidang Pediatrik.

Melatih semula latihan profesional di Akademi Perubatan Moscow. I. Sechenov dalam bidang nefrologi, mempunyai diploma doktor nefrologi, sijil dalam "nefrology" khusus dan pediatrik.

Beliau mempunyai kategori kelayakan tertinggi dalam kepakaran pediatrik dan nefrologi (berdasarkan pediatrik khusus).

Pada tahun 2003, keputusan majlis disertasi Institut Penyelidikan Vaksin dan Serum. I. Mechnikov menganugerahkan ijazah sains perubatan dalam "Allergology and immunology" khusus.

Pengalaman:

 • Sejak tahun 1987, beliau bekerja sebagai ahli pediatrik jabatan somatik kanak-kanak No. 2 Hospital Kanak-kanak Lyubertsy, sejak tahun 1996 beliau bertanggungjawab jabatan ini, sejak tahun 2012 beliau telah mengurus jabatan nefrologi serantau Hospital Kanak-kanak Lyubertsy sejak tahun 2012.
 • Sejak tahun 1999 beliau telah bekerja sebagai pakar daerah - ahli nefrologi kanak-kanak di daerah Lyubertsy di rantau Moscow. Beliau adalah ahli persatuan kreatif interregional nefrologists kanak-kanak.

Mempunyai 12 penerbitan.

Beliau mempunyai peningkatan tematik dalam patologi kanak-kanak, gastroenterologi kanak-kanak, nefrologi kanak-kanak, isu-isu khusus endokrinologi kanak-kanak, dan isu-isu pediatrik semasa.

Pengalaman di institusi perubatan kanak-kanak - 28 tahun.

Bakalyarova Inga Mikhailovna, Pediatrik

Maklumat tentang pakar

Pendidikan:

 • Pada tahun 2004 beliau lulus dari Universiti Perubatan Negeri Rusia. Pirogov khusus "Pediatrik".
 • 2004-2005 beliau lulus magang di Hospital Klinik Kanak-Kanak 9 yang dinamakan sempena Speransky dalam "Pediatrik" khusus.
 • 2010 kelayakan geran di jabatan Akademi Perubatan Moscow. Sechenov pada program "Pediatrik" dengan kerja "Ciri menjaga kanak-kanak yang baru lahir."
 • Pada tahun 2010 dianugerahkan kategori kelayakan kedua.
 • Pada tahun 2015, beliau dilatih di jabatan pendidikan vokasional pascasiswazah Pusat Saintifik Kesihatan Kanak-kanak di program latihan lanjutan Pediatrik.
 • Sijil sah sehingga 07.05.2020.

Pengalaman:

 • 2005-2014 - bekerja sebagai ahli pediatrik di DGP 67 UZ CJSC di Moscow.
 • 2014 - Nv - "Institut Kesihatan", Lyubertsy. Dengan pakar pediatrik khusus.

Pengalaman di institusi perubatan kanak-kanak - 13 tahun.

Kepentingan profesional: Pemeriksaan dan pemerhatian kanak-kanak pada usia 1 tahun, pencegahan dan pencegahan penyakit, vaksinasi, diagnosis dan rawatan penyakit akut dan kronik dari lahir hingga 18 tahun.

Magarshak Olga, Calon Sains Perubatan Allergologist-immunologist

Maklumat

Pendidikan: 1987 - 1993 Lulusan dengan Kepujian dari Universiti Perubatan Negeri Rusia, Fakulti Pediatrik 1993 - 1997 NIIVS mereka. I.I. Mechnikov RAMS (pascasiswazah), 1999 - Calon Sains Perubatan

Pengalaman:

 • Dari 2002 hingga sekarang, beliau telah bekerja sebagai penyelidik kanan di Institut Akademi Sains Perubatan Rusia, Institut Penyelidikan untuk Vaksin dan Serum. I.I. Mechnikov RAMS, Makmal Pencegahan Vaksin Alahan dan Imunoterapi.
 • Dari tahun 1995 hingga 2004, doktor adalah ahli imunologi, Poliklinik FNPR

Latihan profesional:

1999 - Akademi Perubatan Pendidikan Pasca Siswazah Rusia, latihan semula profesional dalam "Allergology-Immunology"

2001 - GOU VPO MMA dinamakan selepas I.M. Sechenov, Pembangunan profesional jangka pendek mengenai teknologi moden vaksinasi kanak-kanak

2004 - Institut Pengajian Lanjutan Pentadbiran Persekutuan "Medbioekstrem", Latihan lanjut dalam "Allergology-Immunology"

2007 - FSEI HPE MMA dinamakan selepas I.M. Sechenov, Pembangunan profesional jangka pendek mengenai teknologi moden vaksinasi kanak-kanak

2009 - GOU VPO "Moscow State University of Medicine and Dentistry of Roszdrav", Latihan lanjutan khusus "Allergology-Immunology"

Pengalaman di institusi perubatan kanak-kanak - 23 tahun.

Dalam tempoh kerja, lebih daripada 80 artikel saintifik telah diterbitkan, termasuk pengarang bersama dalam garis panduan kebangsaan, dalam manual untuk doktor; penerbitan dalam media

Natalya Andreeva, pakar neurologi

Maklumat

Dari 1992-1998, beliau lulus dari Universiti Perubatan Negeri Rusia, Fakulti Pediatrik. Dari tahun 1998-2002 beliau lulus dari klinik residensi (RAMPO) dalam neurologi pediatrik berdasarkan jabatan neuroinfeksi DGKB 9 dan DGKB 7

Latihan profesional:

 • 2002 - kitaran pensijilan dalam neurologi kanak-kanak berdasarkan RAMPO
 • 2004 - belajar di Novikova Clinical Electroencephalography School
 • 2006 - kitaran pensijilan untuk diagnostik fungsional (elektroensefalografi klinikal) di Institut Penyelidikan Neurologi, Akademi Sains Perubatan Rusia
 • 2010 - kitaran "Diagnosis dan rawatan epilepsi dengan asas-asas elektroensefalografi" - FGU Institut Pediatrik dan Pembedahan Pediatrik
 • 2011 - kitaran diagnostik berfungsi (electroencephalography klinikal) di Institut Penyelidikan Neurologi Akademi Sains Perubatan Rusia
 • 2012 - kitaran Prinsip diagnosis dan rawatan kanak-kanak dengan gangguan neurogenik kencing - Institut Moscow Pediatrik dan Pembedahan Pediatrik
 • Dari tahun 2002 hingga saat ini saya telah bekerja sebagai pakar neurologi dan diagnostik fungsional (EEG) di Pusat Perundingan Diagnostik Wilayah Moscow untuk Kanak-kanak, bekerja sebagai pakar neurologi di Pusat Patologi Pertuturan dan Pemulihan Neuro, DGP № 6 dari Moscow

Pengalaman di institusi perubatan kanak-kanak - 18 tahun.

Medvedeva Irina Y., Doktor Ultrasound Kanak-Kanak

Maklumat tentang pakar

Pendidikan: Pada tahun 1984 beliau lulus dari Institut Perubatan Negeri Yaroslavl. Fakulti: Pediatrik.

Pengalaman:

 • 1993 - 1997 MSU BSZ, Bryansk - doktor ultrasound dan diagnostik berfungsi.
 • 1997 - 1999 Clinical Hospital №8, Yaroslavl - doktor ultrasound. 1999 - 2011 Pusat Onkologi Serantau, Yaroslavl - doktor ultrasound.
 • 2012 - setakat ini Poliklinik kota kanak-kanak № 114, Moscow - doktor diagnostik ultrasound.

Kepentingan praktikal:

pemeriksaan ultrasound pada organ perut, ruang retroperitoneal, organ pelvik, kelenjar tiroid, payudara, nodus limfa, sendi, tisu lembut; echocardiography, pengimbasan dupleks warna pembuluh darah.

Debolskaya Inna Alexandrovna, Psikologi Pendidikan

Maklumat

Psikologi pendidikan, kategori kelayakan tertinggi, pekerja kehormat pendidikan umum Persekutuan Rusia.

Pendidikan: Lulusan dari Universiti Negeri Moscow. MV Lomonosov khusus "psikologi praktikal sistem pendidikan awam", lulus pengkhususan:

di Institut Pedagogi Pembetulan untuk bekerja dengan kanak-kanak dengan sindrom kecemasan hiper (ADHD) di Hospital Psikiatri Kanak-kanak Bandar Raya No. 6 untuk bekerja dengan kanak-kanak dengan gangguan mental (MAD) di Moscow Gestalt Institute - "terapi Gestalt dengan kanak-kanak".

Beliau dilatih di Institut Negeri Moscow, atas "teori dan amalan terapi gestalt"

Pengalaman:

 • 1991-1995 - Guru-psikologi sekolah menengah dan swasta
 • 1995-sekarang - guru psikologi pedagogi-GOU jenis pampasan untuk kanak-kanak dengan struktur diagnostik yang kompleks.

Sepanjang tempoh kerja, 5 artikel telah diterbitkan dalam jurnal profesional dan koleksi dengan pembentangan pengalaman kerja kumpulan dengan anak-anak, ibu bapa dan guru.

Pengalaman kerja psikologi dengan kanak-kanak adalah 25 tahun.

Kepentingan praktikal:

Sokongan psikologi untuk ibu bapa yang menimbulkan kecacatan kanak-kanak, kaunseling psikologi, termasuk sosialisasi kanak-kanak kurang upaya, diagnosis dan pembetulan perkembangan kanak-kanak, hubungan ibu bapa dan anak, kelas kumpulan dengan anak dan ibu bapa.

Aksenova Elena Alekseevna, Ahli terapi pertuturan

Maklumat

Pendidikan: Dia lulus dari Moscow State Pedagogical University dengan ijazah dalam oligofrenopedagogy dan terapi pertuturan pada tahun 2006.

Pengalaman:

 • Sejak tahun 2003, ahli terapi guru-pidato, ahli kecekapan guru di tadika jenis pampasan, sejak tahun 2013 guru terapi guru jabatan preschool sekolah menengah No. 1738.

Pengalaman kerja terapi pertuturan dengan kanak-kanak adalah 12 tahun.

Kepentingan praktikal:

 • Kaunseling (diagnostik terapi pertuturan, cadangan) dari 3 tahun hingga 7 tahun.
 • Kerja pemulihan individu (diagnosis: dyslalia, dysarthria, keterdedahan umum tahap I - III pertuturan, kemunduran fonetik-fonemik, menyediakan kanak-kanak dengan gangguan ucapan untuk sekolah). Umur: 4-7 tahun.

Kategori kelayakan: Pertama

Pencapaian dalam aktiviti profesional:

 • Penulis artikel majalah dalam talian "Guru berbakat."
 • Dia lulus dari kursus urut terapi ucapan.

Abolishin Andrei Gennadyevich, Calon Ahli Rehabilitri Sains Pedagogi

Maklumat

Pendidikan Beliau lulus dari Sekolah Perubatan Moscow No. 30, dengan ijazah dalam Kejururawatan dan Akademi Budaya Fizik Negeri Moscow, dengan ijazah dalam Pemulihan Fizikal.

Pengalaman:

 • 2000-2001 pengajar dalam latihan fisioterapi di Pusat Pemulihan Perubatan Moscow di Hospital Bandar No. 10,
 • 2001-2002 Jururawat urut di Pusat Rehabilitasi Perubatan dan Sosial "Kanak-kanak Awal"
 • 2002-2009 Pakar Perubatan Pendidikan Jasmani dan Urut di Hospital Kanak-kanak Lyubertsy,
 • 2009-2013 Pakar Perubatan untuk Pendidikan Jasmani dan Urut di Penubuhan Pendidikan Prasekolah No. 2278

Disertasi calon dalam topik - "Pemulihan fizikal kanak-kanak umur sekolah menengah dengan pelanggaran postur."

Mempunyai kaedah perubatan fizikal perubatan (sijil), kaedah terapeutik urut (sijil).

Bidang kepentingan praktikal adalah pembetulan kecacatan sistem muskuloskeletal pada kanak-kanak.

Sepanjang tempoh kerja menerbitkan lebih daripada 10 artikel saintifik.

Pengalaman di institusi perubatan kanak-kanak - 16 tahun.

Ulasan buku dan cadangan

Ulasan buku dan cadangan

63 komen

Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada Andrei Gennadievich dari semua ahli keluarga kami. Di tangan doktor ini adalah anak-anak dari berbagai usia, dari bayi hingga remaja. Dan setiap doktor mendapati pendekatan individu, tahu bagaimana untuk berkomunikasi dengan kanak-kanak. Kami berterima kasih atas bantuan yang berkelayakan, konsultasi yang kompeten, pemilihan profilaksis dan rawatan. Kami mengucapkan terima kasih atas perhatian dan penjagaan para lelaki kecil yang paling mahal dalam kehidupan kita. Kami ingin kejayaan anda, perkembangan tujuan mulia anda, pusat perubatan.

Hari ini kami melawat pusat ini dan berpuas hati!
Bobkov Andrey Vladimirovich memeriksa anak itu, memberi cadangan dan menjadikan kami insoles.
Sebelum itu, kami berada di tempat lain dan mahu menipu kami.
Kami sangat bersyukur bahawa kami membuka mata kami kepada pilihan kasut dan kasut yang tepat.
Terdapat juga pentadbir yang sangat ramah, yang memberitahu kami mengenai kasut yang betul.
Terima kasih banyak! Kami akan datang kepada anda lagi!

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada klinik "BabyKing". Pakar yang sangat berkelayakan, pentadbir responsif dan sopan, peralatan moden! Terima kasih kepada pentadbir Svetlana Vladimirovna - dia menjawab semua soalan kami, membantu menelefon teksi dan memberikan teh dengan pengering, dan Dr. Feklistov DA untuk profesionalisme dan kesabarannya. Saya akan mengesyorkan kepada semua kawan dan kenalan, terima kasih kepada klinik anda!

Dmitry Alexandrovich Feklistov, saya terganggu oleh kanak-kanak (3 tahun) kaki X, dengan teliti memeriksa anak itu (mengukur semua parameter atau kerana ia dipanggil dengan betul), ternyata kami juga mempunyai kaki rata-valgus, urutan preskripsi, terapi senaman dan insoles. Sejurus selepas penerimaan, kami membuat kasut dan membeli kasut ortopedik di sana. Tidak ada kelewatan dengan pelantikan doktor, mereka juga membuat insole sangat cepat, saya tidak mengharapkannya. Sangat gembira bahawa segala-galanya dapat diperoleh dengan segera di satu tempat. Sekarang hanya selepas 3 bulan untuk pembetulan. Dua bulan telah berlalu, dan saya mula melihat bahawa tumit kita menjadi lebih lancar. Ramai terima kasih kepada doktor dan juruteknik. Kami dengan senang hati akan mendaftar untuk urut, tetapi kami tinggal jauh. Jangan ragu untuk mengesyorkan klinik ini.

Pakar hebat. Saya memandu kedua-dua kanak-kanak di sana. Tetapi, selalu mengelirukan cara pentadbir berkomunikasi. Apa yang ada di telefon, apa yang ada di tengah. Ia mungkin tidak mendengar atau tanpa menjadi lebih baik, letakkan separuh perkataan. Wanita Hammy merosakkan keseluruhan kesan pusat itu. Tidak menyenangkan untuk memanggil, menangkis

Saya berumur 28 tahun, walaupun klinik ini pada mulanya diposisikan sebagai tapak semaian, saya dinasihatkan untuk masuk ke dalamnya, kerana ada pakar yang baik. Saya yakin ini dengan melawat klinik pada Disember 2016 dengan aduan kesakitan dan ketidakselesaan di kaki. Dia datang ke pakar Chkadua Heraclius. Pada majlis itu, ternyata saya mempunyai kaki rata yang melintang, yang dibuat insoles. Heraclius menjelaskan semuanya sangat jelas dan mudah, memberikan cadangan mengenai jenis kasut apa yang harus dipakai. Sikap penuh perhatian pakar itu senang. Sikap baik pentadbir Galina adalah hari sebelum dia membuat temu janji yang menawarkan pilihan masa yang mudah (sukar bagi saya untuk mencari masa kerana kerja, dan dia mencadangkan pakar yang mana anda boleh mendapatkan masa yang sesuai dan hasilnya) ketika dia datang ke penerimaan perubahan pentadbir yang sama, bertemu dengan sopan, tidak ada halangan, semuanya berjalan lancar.
Ia kini telah sebulan sejak saya pergi dengan selendang dan saya sudah merasakan bagaimana kaki saya menjadi lebih selesa dan lebih selesa, dan tidak menyedari bagaimana saya berhenti mengeluh tentang keletihan dan kesakitan yang kerap.

Terima kasih kepada Heraclius sebagai pakar dan untuk insoles. Terima kasih juga kepada Andrei Gennadievich untuk klinik yang indah itu. Saya kini menasihati anda dan pakar anda untuk semua rakan saya

Baru-baru ini di BabyKing dengan anaknya, dia berumur 4 tahun dan dia mempunyai kaki rata-valgus, ada masalah, dia selalu mengadu sakit di kakinya, dia letih. Kami mendapat temujanji dengan Igor O., dia meneliti dengan teliti, meminta kanak-kanak itu berjalan, dan kemudian memberi nasihat tentang cara menguatkan kakinya, apa yang lebih baik untuk memakai kasut, dan menjadikan kami penyokong. Dua minggu telah berlalu dan ia telah membantu, kami berlari, melompat, walaupun berjalan kaki yang panjang diperoleh, kaki tidak lagi menyakiti!

Rupa-rupanya pakar di resepsi itu duduk dengan gaji yang kukuh. Selepas mengambil telefon, saya menunggu kira-kira 7 minit apabila gadis itu membuat temujanji dengan rakannya, mendengar berapa banyak mereka saling mencintai dan terlepas. Selepas permohonan maaf, pakar itu tidak mahu mendengar semua tujuan panggilan saya, tergesa-gesa untuk mengucapkan selamat tinggal kepada saya. Nampaknya tidak menjadi klinik negeri, tetapi sikap yang sama.

Piruzieva Oksana Rashidovna, anda seorang ahli pediatrik yang hebat, pakar dalam bidang anda dan orang yang sensitif. Terima kasih banyak untuk semua jawapan kepada soalan-soalan, membantu membuat keputusan dan profesionalisme. Saya mengesyorkan anda kepada semua orang. Terima kasih banyak! ♥ kakak zyayka) ♥

Selamat pagi setiap orang, kami berada di doktor ortopedik I. Zangieva, saya suka semua sangat, pentadbir mesra, doktor yang berwibawa. Sebelum itu, mereka pergi ke klinik tempatan, mereka didiagnosis kaki rata-valgus (kanak-kanak 4 tahun), tetapi saya tidak mempunyai pemahaman yang jelas bagaimana untuk merawatnya. Selepas mengambil bayi raja semuanya jatuh ke kepala saya. Ia juga membuat insoles dan kasut individu yang betul dijemput. Terima kasih, berpuas hati.

Pusat Kesihatan Kanak-Kanak yang Hebat! Terima kasih banyak kepada Andrei Gennadievich kerana memberitahu kami tentang tempat ini! kami sangat suka Magarshak OO, seorang doktor dari Tuhan! Di sini akan lebih banyak doktor sedemikian! Nephrologist Lyaporova T.V. juga pakar yang sangat baik! Kami menasihati semua orang untuk Baby King.

Seperti pusat. Pentadbir mesra Svetlana Vladimirovna, suasana yang selesa. Terima kasih banyak Bobkov Andrey Vladimirovich. Dia dengan betul dan jelas menjelaskan segala-galanya dan menunjukkan apa yang patut diberi perhatian, dan apa yang normal. Memberi cadangan yang berguna, segera dibuat insoles. Saya menemui bahasa yang sama dengan anak saya (6 tahun), walaupun pada hakikatnya kami adalah pesakit terakhir pada waktu petang, dan kami mempunyai 15 orang di hadapan kami. Jadi kita hanya akan berunding dari dia. Anda boleh mengatakan, bernasib baik dengan doktor yang baik. Terima kasih, Andrey Vladimirovich!

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Zangieva Irina Alanovna, pada sambutannya pada hari Sabtu, 14 Februari, dengan anak lelakinya berusia 3 tahun, dengan teliti memeriksa anak itu, semasa pemeriksaan dia memberitahu saya segala-galanya dan mengulas dalam bahasa yang dapat dimengerti oleh ibu saya. Saya didiagnosis kaki rata dan dihantar ke dalam ortopedik insole, yang kami lakukan di sini di tempat. Juruteknik Arseny, seorang pemuda yang berwibawa, membuat insole, segera mencuba pada tapak kasut dengan kasut, anak saya suka, mencuba. Sekarang kita pulang ke rumah, anak lelaki mengatakan bahawa ia adalah mudah. Sekarang peringkat seterusnya rawatan flat-valgus kami adalah terapi latihan, kami akan pergi ke raja bayi. Mereka hanya datang untuk berunding, sudah tentu mereka tidak merancang untuk menyamar, menurut cadangan doktor, mereka melakukannya di sini. Kemudian saya melihat harga insoles ortopedik di pusat-pusat lain dan terkejut. Kualiti berada di atas, walaupun harga rendah.

Kami telah merawat Elena Alekseevna selama 3 bulan. Sebelum ini, anak perempuan saya tidak dapat menyebut huruf "P" dan mempunyai masalah lain dengan sebutan bunyi. Selepas kelas, Masha mendapat banyak kemahiran pembangunan ucapan. Kami gembira bahawa Elena Alekseevna menghargai semua masalah secara profesional dan menangani anak itu secara individu. Anak perempuan saya pergi ke semua kelas dengan senang hati. Saya juga menyukai hakikat bahawa dia menggunakan pelbagai bahan dalam karyanya. Sekarang kami mengesyorkan ahli psikologi ini kepada semua saudara dan sahabat kami.

Piruzieva Oksana adalah doktor yang sangat baik. Pada resepsi dia selalu bertemu dengan panas, memberitahu secara terperinci mengenai rawatan yang sedang dijalankan, menjelaskan mengapa dan ubat apa yang harus digunakan. Berjalan dengan kanak-kanak adalah sempurna. Kami telah merawatnya selama lebih daripada satu tahun, dan tidak pernah mendapat aduan daripadanya. Saya suka dia, sebelum membuat diagnosis, bertanya segala perkara secara terperinci, tidak tergesa-gesa dan tidak tergesa-gesa (seperti doktor lain, malangnya). Oksana tidak pernah memberi kami pemeriksaan yang tidak perlu dan tidak membuat diagnosis yang salah. Kami menyelesaikan masalah kesihatan kerana ia sentiasa berjaya dan cepat.

Setahun yang lalu, anak kami mula mengalami masalah tingkah laku di sekolah, dan di samping itu dia didiagnosis dengan hiperaktif. Bagi kami, ini telah menjadi bencana sebenar. Kami berpaling kepada Debolskaya Inna Alexandrovna, yang pada mulanya rayuannya meletakkannya di tempatnya. Dia mengenal pasti kesukaran kami sepenuhnya, memberikan cadangan penuh dan menetapkan rejimen rawatan. Inna Aleksandrovna menjadi bukan hanya doktor kami, tetapi juga seorang kawan untuk anak kami. Selepas kira-kira enam bulan, peningkatan dalam tingkah laku kanak-kanak diperhatikan bukan sahaja oleh saudara-mara, tetapi juga oleh orang-orang di sekeliling mereka. Terima kasih banyak!

Profesionalisme Alexandra Konstantinovna hanya berguling! Saya mempunyai cukup kanak-kanak whiny, terutama apabila dia melihat jubah putih. Tetapi di sini dia hanya berkelakuan dengan cara yang ajaib. Apabila melawat, kami menerima semua maklumat yang menarik, dan lebih banyak lagi. Sekarang kita hanya melihat Alexandra Konstantinovna. Keluar dari doktor masa lalu, dan sangat berpuas hati. Kami benar-benar mempercayai doktor ini, yang penting bagi kami, kerana kami mempunyai bayi.

Kami memilih Marina Vladimirovna sebagai pakar pediatrik tetap. Sentiasa pergi kepadanya apabila kanak-kanak itu sakit. Ini adalah seorang doktor yang sangat prihatin yang benar-benar mengabdikan diri untuk karyanya. Saya tidak pernah melihatnya dalam suasana yang tidak baik, dia selalu menyokong ibu bapa dan popular dengan kanak-kanak. Bekerja dengan kanak-kanak sentiasa sukar, tetapi Marina Vladimirovna melakukannya dengan sempurna. Pada nasihat saya, seorang kawan juga hanya pergi kepadanya, dan tidak pernah menyesalinya. Sesiapa yang mahu kanak-kanak menjadi sihat, saya cadangkan Marina Vladimirovna.

Kami pergi ke Heraclius untuk pemulihan selepas kecederaan belakang pada kanak-kanak. Saya sangat menyukai doktor kerana muhibah dan perhatiannya. Apabila anda merawat kanak-kanak ia membuat perbezaan yang sangat besar. Beliau mengkaji dengan teliti sejarah perubatan kita, bertanya secara terperinci tentang keadaan kesihatan, dan menyusun program pemulihan individu. Selepas kami menyelesaikan keseluruhan kursus, kanak-kanak tidak ingat bahawa punggungnya terluka. Insanely berterima kasih kepada Heraclius!

Boris Igorevich adalah salah seorang pakar yang paling cekap dan cekap di bidangnya, dan kami yakin sepenuhnya tentang hal ini. Apa yang dikatakan gembira! Dia menjelaskan segala-galanya kepada kita dengan jelas dan jelas tentang penyakit kita. Pada 1 bulan anak perempuan saya diberi displasia sendi pinggul. Atas cadangan doktor lain, kami melakukan pelbagai manipulasi. Tetapi mereka tidak mencapai keputusan yang positif. Oleh itu, kami memutuskan untuk berpaling kepada Boris Igorevich. Selepas dia memeriksa dengan teliti kanak-kanak itu, mengkaji sejarah penyakitnya, menetapkan kursus rawatan. Dan selepas laluannya, kami menyingkirkan masalah ini, yang kami sangat bersyukur kepadanya!

Diana Anatolyevna adalah pakar yang sangat baik yang terlibat dalam perniagaannya sendiri. Beliau telah membangunkan terapi pemulihan sepenuhnya untuk anak perempuannya, berkat yang dia menyingkirkan masalah yang berkaitan dengan kakinya. Saya percaya bahawa ia adalah tepat seperti pendekatan profesional untuk penyakit kita dan perkembangan program rawatan individu yang membawa kepada keputusan yang positif. Diana Anatolyevna sangat menyenangkan kepada wanita umum, ketika melawatnya tidak ada perasaan bahwa Anda berada di penerimaan dokter serius.

Kami mempunyai masalah - anak lelaki pergi ke tadika dan mula menyakitkan hampir berterusan. Dan kami berpaling kepada Olga O. Dia mendekati masalah kita dengan segala kesungguhan, dan kini anak saya sihat dan selsema kerap tidak melawat kami. Kekebalan pada kanak-kanak selepas rawatan semakin tinggi. Rawatan itu dijalankan dengan betul dan tidak membahayakan kanak-kanak. Olga Olegovna dapat mencari pendekatan kepada seorang kanak-kanak. Kami memilih doktor ini sebagai doktor kami. Dan tidak pernah menyesalinya.

Irina Alanovna menggabungkan gabungan profesionalisme dan kemanusiaan, yang jarang berlaku pada zaman kita. Dia sensitif kepada bayi kami, dan menghormati kami, ibu bapanya. Sejarah yang dikumpulkan sepenuhnya, kaji selidik yang dilantik dan dijalankan, tidak melupakan pakar lain. Beliau menjelaskan segala-galanya mengenai diagnosis, kaedah rawatan, menjelaskan mengapa ia dilakukan dan bagaimana ia memberi kesan kepada kanak-kanak itu. Semuanya dilakukan tepat pada masanya, tanpa menangguhkan proses. Saya sangat menyukai bahawa dia menyokong kami dengan suaminya, kerana kami sangat bimbang tentang bayi kami.

Saya melawat dengan anak perempuan bongsu saya (1.5 bulan) ahli saraf Rafaelyan Marina Vladimirovna. Suami saya dan saya suka segala-galanya: doktor menunjukkan masalah yang mungkin, tetapi dia tidak memberitahu kami apa-apa kengerian tertentu (seperti ramai pakar seperti hari ini). Saya cadangkan.

Selamat siang Oleh kerana anak saya sentiasa otitis, saya terpaksa berjalan dengan banyak doktor. Dan kerana saya seorang ibu yang sangat bertanggungjawab, saya selalu berkonsultasi dengan beberapa doktor sekaligus. Dan terus terang, kebanyakan pendapatnya tidak begitu baik. Dan hanya Alexandra Konstantinovna sesuai dengan kita dalam semua aspek, baik sebagai pakar yang kompeten, dan sebagai orang yang menyenangkan dalam komunikasi. Oleh itu, kami memutuskan untuk menghentikannya dan kami pergi ke rawatan hanya untuknya. Walaupun selepas rawatan dengannya, otitis secara praktikal tidak mengganggu kita.

Anak perempuan saya mempunyai hidung berair selama 2 minggu. Bermula untuk mengesyaki alahan. Mereka melawat Olga Olegovna, yang dengan cepat dan cekap memeriksa anak itu, telah melantik ujian yang sesuai. Dan sememangnya kita alah kepada haiwan yang malang. Selepas rawatan anak perempuan yang ditetapkan menjadi lebih mudah. Di samping rawatan langsung alahan, Olga Olegovna memberitahu kami tentang bagaimana untuk meningkatkan sistem imun. Terima kasih banyak!

Kami melawat Sergei Nikolaevich ketika kami mengadakan pemeriksaan berjadual. Doktor yang indah ini memeriksa anak saya dengan berhati-hati. Dan kemudian juga memeriksa telinga pada beberapa peranti. Pada mulanya, anak lelaki itu terkejut pada mulanya, tetapi doktor memberinya sentuhan, memberitahunya bagaimana dia bekerja dan apa yang dia perlukan, dan anak itu dengan tenang membiarkan dirinya diperiksa. Berikut adalah pendekatan sebenar kepada kanak-kanak! Di samping itu, Sergey Nikolaevich menjelaskan secara terperinci bagaimana untuk menjaga telinga dengan teliti (kita sering menghadapi masalah dengan mereka). Saya menasihati semua ibu dari Zhulebino untuk berpaling kepadanya. Anda tidak akan menyesal!

Olga Olegovna adalah doktor yang sangat prihatin dan kompeten. Terima kasih banyak untuk membantu kami. Anak perempuan saya alah dari lahir. Begitu banyak doktor yang dilewatkan, tetapi selepas bercakap dengan Olga Olegovna, kami hanya mempunyai kesan positif. Adalah menyenangkan untuk berurusan dengan doktor yang mencukupi mengenai makanan, analisis, dan alergi itu sendiri. Dan walaupun mempunyai orang alahan di tangan saya, saya sudah tahu cukup banyak maklumat mengenai topik ini, saya belajar banyak perkara baru dan berguna dari dia. Sekarang mereka telah memutuskan sama ada kita akan menonton hanya dengannya.

Anak kecil saya didiagnosis dengan disfungsi otak minimal yang amat dahsyat, dan, sebagai tambahan, perkembangan ucapan tertangguh. Ia sangat menakutkan, selain itu, para doktor memberi kami banyak ubat, yang mana kami menghabiskan banyak wang. Dan kemudian kawan saya menasihatkan saya untuk berpaling kepada Olga Georgievna. Hasilnya, kami diterima oleh seorang doktor yang hebat, dan menjadi jelas kepada kami bahawa kami menghabiskan banyak wang dengan sia-sia. Olga Georgievna melantik peperiksaan penuh dan menjawab semua soalan kami, meyakinkan kami. Kini perniagaan kami jauh lebih baik. Kami sepenuh hati mengesyorkan doktor yang cemerlang ini.

Saya ingin merakamkan penghargaan saya kepada Olga Olga Magarshak - doktor alergen! Betapa hebatnya kita masih mempunyai doktor sedemikian! Anak lelaki saya berusia 7.5 bulan. Pendapat ahli dermatologi, pakar pediatrik dan alahan mengenai rawatan kanak-kanak dan pemakanan ibu untuk beberapa sebab berbeza. Terima kasih kepada Andrei Gennadievich Abolishin, ahli terapi urut kami, yang tidak datang untuk membantu kami untuk kali pertama, dinasihatkan untuk membuat temujanji dengan Olga Olegovna. Dari menit pertama, doktor menentukan bahawa perkara itu tidak sama sekali dalam diet ibu saya dan tidak diatesis, setelah didiagnosis ekzema mikroba, rawatan yang ditetapkan, dan juga, selepas memeriksa kanak-kanak itu, dia menegaskan masalah yang kita ada dengan perutnya.

Tidak seorang doktor sebelum Olga O. selama 7.5 bulan tidak menyedarinya. Pada masa itu, apabila keputusan ujian itu tiba, yang mengesahkan diagnosis, kami sudah bersih dan sihat! Olga Olegovna sangat sabar dan bijak menjawab soalan-soalan yang tidak berkesudahan dari ibu bapa yang cemas, tidak membuang masa, dia sangat memperhatikan detailnya, Doktor tidak berlebihan dengan timbunan ujian dan dadah, dan mengekalkan keseimbangan yang sederhana, menggabungkan rawatan dadah yang mencukupi dengan kaedah tradisional Kami telah membuat pilihan kami dan sangat gembira dengannya.Ia juga perlu diperhatikan bahawa kami tidak beralih kepada raja bayi untuk kali pertama, sama ada massa Nah gimnastik perubatan, penerimaan ortopedik atau pembelian kasut asas, selalu ada di sana puas! Pusat yang sangat baik, di mana pakar, perhatian, responsif dan pakar yang cekap bekerja di bidang mereka!

Anak perempuan berusia 3 tahun setiap bulannya meningkat kepada 38 dan turun selepas dua hari. Semua pakar pediatrik berkata dalam koridor bahawa ia adalah ORVI. Terima kasih kepada pakar pediatrik di Oksana Rashidovna poliklinik, dia memeriksa kami dan mengenal pasti punca. Sekarang anak perempuan saya secara senyap-senyap pergi ke tadika dan tidak minum antibiotik setiap bulan. TERIMA KASIH SANGAT OXANA!

Sangat berterima kasih kepada pakar pediatrik Oksana Rashidovna! Kami pertama kali datang kepadanya di hospital, setelah kami dirawat secara salah oleh doktor tempatan. Kini kami pergi ke kliniknya, kerana kepercayaan doktor tempatan sudah hilang... Terima kasih sekali lagi.

Selamat hari! Hari ini, anak saya dan saya berada di klinik, di resepsi kami bertemu dengan 2 wanita yang sangat baik dan ramah - mereka tersenyum, jenaka, dan membawa kami ke pejabat doktor. Semasa pemeriksaan di ortopedik Irina Alanovna Zangieva. Terlalu sooooo gembira! Pakar dengan teliti dan teliti memeriksa anak, kaki lebih daripada sekali. Terima kasih banyak! Kemungkinan besar sekarang kita akan pergi ke sini (seperti yang diperlukan).

Klinik terbaik di Moscow pasti. Doktor emas yang terbukti, pendekatan kepada kanak-kanak sangat baik. Terima kasih kerana berada di sana. Anda adalah yang terbaik

Kerja yang mengerikan dari kakitangan yang bertanggungjawab membuat janji temu. Tandatangan pertama pada 12/20/2013, tetapi kemudian ditulis semula pada 12/07/2013. Di telefon, kami dimaklumkan bahawa kami telah dimasukkan ke dalam senarai, semuanya baik-baik saja, datang. 12/06/2013 kami menerima panggilan untuk menjelaskan sama ada kami mahu. Menerima jawapan afirmatif.
12/07/2013 pada pukul 5.20 petang kami tiba di pusat (masa penerimaan ialah 5.30 petang). Dan di sini ternyata bahawa kita TIDAK dalam senarai. Mengenai persoalan bagaimana anda menghubungi kami, menjelaskan? Kami menerima jawapan samar-samar, dengan mengatakan bahawa semalam mereka bekerja dengan pemanasan (!), Ini mungkin kegagalan! Jika sambungan pemanasan dan senarai tidak jelas.
Mereka menawarkan untuk menunggu, sekali lagi tanpa batas. Kami mempunyai anak yang hiperaktif dan kami tidak boleh menunggu selama-lamanya. Oleh itu, tiba dalam masa 10 minit. sehingga masa yang ditetapkan.
Akhirnya, tiada apa-apa. Kami menghabiskan masa kurang dari 4 jam di jalan raya. Ini, maafkan saya, sikap babi.
Kita tidak boleh mengatakan apa-apa tentang kerja doktor, kerana kita tidak mempunyai peluang untuk berkomunikasi dengan mereka.

Dear Julia, kami memohon maaf atas kerja yang tidak teratur dari pasukan pentadbir. Ya, sesungguhnya, pada hari itu, tirai haba dipasang di poliklinik dan elektrik telah terputus, dan oleh itu komputer runtuh. Sila hubungi t 8-495-722-56-29 dan daftar pada masa yang sesuai untuk anda.
Hormat kami pasukan pentadbir anda.

Selamat hari! Saya ingin mengucapkan terima kasih besar kepada Pusat Ortopedi pada orang pentadbir Jeanne, kerana sikap dan perhatian anda terhadap kami. Khusus terima kasih kepada pengajar kami LFC Shchukina Diana, kami sangat berterima kasih kepada anda untuk kerja dan perhatian kepada anak kami. Terima kasih! Tidak lama lagi kami akan datang ke kursus seterusnya lagi!

Selamat hari! Pada musim panas ada di ortopedis. Kanak-kanak mempunyai valgus, suaminya mempunyai kaki rata. Akibatnya, telah menerima cadangan terperinci bagaimana menangani anak itu, nasihat mengenai pemilihan kasut dan dibuat indeks. insoles. Stok juga dibuat kepada suaminya - selepas beberapa hari, kakiku menjadi kurang letih. Kami bekerja dengan kanak-kanak setiap hari (kami sedang belajar di pusat, saya sangat menyukai: mesra, tetapi masih meyakinkan kanak-kanak untuk melakukan latihan :) - sayang sangat jauh dari rumah, jadi kami cuba menghafal latihan dan melakukannya sendiri), mandi, gimnastik, kita memakai kasut khas. Secara visual, terdapat kesan, tidak lama lagi kita akan memeriksa dan membetulkan insoles, dan saya berharap doktor akan berterima kasih kepada kami juga.

Begitu juga bahawa kita terpaksa berpaling dengan anak-anak perempuan kita kepada seorang ortopedik kanak-kanak - Irina Alanovna Zangieva. Dia didiagnosis dan merawat rawatan untuk anak saya. Doktor yang indah ini mendapat pendekatan psikologi untuk bayi saya. Memberi penilaian objektif kesihatan kanak-kanak. Dan kita tidak boleh bersukacita bahawa ia datang kepadanya. Terima kasih kepada rawatan yang betul, masalah kami diselesaikan. Penambahbaikan yang jelas menarik! Saya menasihati anda untuk mempercayakan kesihatan anak anda Irina Alanovna!

Saya ingin merakamkan ucapan terima kasih saya untuk kerja-kerja operasi. Saya membuat pesanan pukul 11.00 pagi, dan untuk makan tengah hari kasut saya selama 1 tahun dan 4 bulan berada di rumah. Ia menjadi panas di luar, dan kami tidak mempunyai masa untuk menunggu. Pada umumnya, hari ini kita akan "mengagumkan" dalam perkara yang baru. Terima kasih admin Anna. Semoga berjaya.

Untuk kerja-kerja pentadbir yang tidak baik, saya bersetuju sepenuhnya. Atas sebab tertentu, adalah perkara biasa bagi mereka untuk meningkatkan suara mereka atau berpaling kepada
kepada pelawat mengikut jantina ("wanita"), sementara di pusat-pusat lain mereka ditangani oleh nama patronymic mereka.
Jika saya ingin menikmati kekasaran pekerja perubatan, saya akan pergi ke klinik daerah sepenuhnya, dan pusat tol sepatutnya berada di tahap, jadi lebih baik bagi pentadbir untuk mengikuti bahasa mereka.
Saya tidak mempunyai aduan kepada doktor, tetapi saya tidak akan pergi ke pusat lagi.

Di pusat ortopedik buat kali pertama! Saya sangat menyukai sikap semua kakitangan, pentadbir yang prihatin dan sopan, Andrei Gennadyevich - pakar yang berpengetahuan dan orang yang baik, seorang pengajar dalam terapi senaman - Diana, pakar yang terbawa-bawa oleh karyanya! Diana memberitahu secara terperinci dan menunjukkan sejumlah besar latihan dalam terapi senaman (atas permintaan saya, walaupun membuat cetakan latihan untuk kita belajar di rumah, kerana kita tinggal di daerah lain Moscow), sekarang kita berada di rumah! Terima kasih banyak, pusat ini sangat baik, kita akan datang pada masa akan datang!

Saya ingin berkongsi pendapat saya dari lawatan ke pusat ortopedik. Banyak terima kasih kepada seluruh pasukan atas kebajikan mereka, serta sikap sensitif mereka terhadap anak-anak. Segala-galanya dicipta untuk kanak-kanak: pendekatan individu untuk setiap kanak-kanak, banyak mainan, buku, DVD dengan kartun, semuanya dibuat supaya kanak-kanak merasa di rumah. Lulus kursus urut dan fisioterapi di Diana. Ramai terima kasih kepada Diana untuk lawatan kami. Kanak-kanak itu sentiasa dalam suasana yang baik dan sedang menunggu hari berikutnya untuk kembali. Dia dapat menarik minat anaknya, anak perempuan itu cuba melakukan semua latihan, setiap pelajaran diadakan dalam bentuk permainan. Anak perempuan saya selalu datang ke kelas dan mengurut dengan keseronokan, walaupun sukar untuk kanak-kanak kecil berbohong secara senyap-senyap selama 40 minit. Tetapi Diana mampu mewujudkan suasana sedemikian rupa sehingga anak itu menikmati urutan.
Saya juga perhatikan pentadbir Zhanna, sentiasa ramah, penuh perhatian dan mesra.

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada kakitangan pusat ortopedik. Diana bekerja dengan kami, dia seorang pakar yang sangat profesional, dengan sikap sensitif dan penuh perhatian terhadap seorang anak, seorang yang sangat bijaksana dan sopan. Kami mahu meneruskan kerjasama kami di masa depan. Terima kasih kepada Andrei Gennadievich untuk ahli pemulihan ahli sihir yang berwibawa dan kebaikan, pada masa kini anda jarang sekali mendapati penyertaan sebegini dalam nasib kanak-kanak yang benar-benar asing, pentadbir pusat, Jeanne dan Elena, atas bantuan dan perhatian mereka. Saya sangat gembira bahawa selepas banyak percubaan dan kesilapan saya akhirnya menemui pusat di mana semua orang memberi tumpuan kepada hasilnya.

Dan mengenai kerja pentadbir (dari semakan Svetlana), lebih baik menerima kurang perhatian dari pentadbir, tetapi untuk melihat kerja yang sangat baik dari seorang doktor atau tukang urut daripada "dijilat" oleh pentadbir di pusat perubatan yang mahal, dan kemudian melihat seorang doktor mengunyah biak selama pemeriksaan keseluruhan ( dari pengalaman peribadi).

Sangat mengecewakan untuk membaca ulasan negatif mengenai Pusat. Secara peribadi, dari diri saya, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Catherine untuk kerja! Profesional yang cantik dan hanya orang yang indah dan ikhlas. Mereka berulang-ulang mengurut anak perempuan mereka, tanpa air mata, tanpa histeria, dalam ketenangan fikiran penuh)) Jika kanak-kanak mahu kartun - akan ada kartun, mahu mainan - mainan akan ada) Saya tidak pernah fikir anda boleh datang ke kemudahan perubatan sedemikian dengan ketenangan pikiran dan perasaan seperti di rumah. Terima kasih kepada pentadbir untuk membantu dalam memilih kasut, secara peribadi dan melalui kedai dalam talian. Tidak pernah ada masalah dengan ini. Kelebihan yang paling penting dari Pusat ini ialah setiap ahli pasukan profesional yang ramah ini memahami dengan jelas bahawa dia telah mendedikasikan hidupnya untuk membantu anak-anak, dan tidak datang ke Pusat setiap hari untuk menandakan portfolio profesionalnya atau secara bodoh membelanjakan wang yang diterima, seperti biasanya di pusat perubatan berbayar.

Pada pendapat saya, perkhidmatan di pusat itu mula menjadi lemah. Saya mempunyai sesuatu untuk membandingkan, kerana telah melawat raja bayi sejak pembukaan.
Pentadbir adalah sukar, duduk dan melakukan perkara mereka sendiri. Kadang-kadang ia tidak dapat difahami oleh siapa mereka merujuk. Pada ketibaan pelanggan / pengunjung perhatian, terutama jika pada masa ini mereka sibuk dengan sesuatu.
Saya suka Natasha sangat (saya tidak tahu sama ada dia bekerja sekarang atau tidak kelihatan untuk masa yang lama) - orang yang baik dan positif, adalah baik untuk berbincang dengannya. Andrei Gennadievich (seperti banyak memuji dia) daripada persaingan, sentiasa mencari bahasa dengan anak-anak, mempunyai kesabaran malaikat. Semoga Tuhan memberi dia terus bekerja sangat berkualiti!

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada doktor ortopedik Feklistov Dmitry Alexandrovich! Kami sangat gembira dengan penerimaan, menerima banyak maklumat mengenai diagnosis kami, serta cadangan untuk perkembangan anak perempuan saya! Segera selepas berunding, kami dengan cepat membuat insoles dan mengambil kasut yang tepat! akan diperhatikan di pusat anda!

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada pentadbir Joan untuk pemilihan kasut ortopedi yang betul. Di pusat anda saya membeli kasut, saya sangat senang dengan pilihan dan maklumat terperinci mengenai arah kasut mengikut diagnosis kaki rata-valtus. Terima kasih!

Ramai terima kasih kepada Diana. Pendekatan yang sangat profesional, perhatian, dan yang paling penting kepada kanak-kanak. Setengah ke doktor mendiagnosis pelanggaran postur, anak perempuan 6 tahun. Mereka datang ke Baby King dan menjalani terapi urut dan senaman dengan Diana. Jika anda berhadapan dengan pilihan untuk membuatnya di daerah setengah-ke atau di pusat, maka anda boleh dengan selamat pergi ke Baby King. Selama sepuluh pelajaran, kanak-kanak itu telah terbiasa dengan berkomunikasi dengan Diana, yang sekarang kami tidak sabar untuk kursus kedua.

Seluruh keluarga kami sangat berterima kasih kepada pusat ortopedik BABY KING, iaitu: kepada doktor ortopedi Bobkov Andrey Vladimirovich - orang yang bijak, memahami, profesional dalam perniagaannya; Chkadua Heraclius - untuk kepekaan, kesabaran, kesopanan dan profesionalisme, untuk keupayaan untuk mencari pendekatan kepada kanak-kanak, kerana memberi perhatian dan membuat kawan-kawan dengan anak perempuannya, kerana hakikat bahawa selepas tiga kursus urut Katyusha semakin kuat secara fizikal, mula meletakkan kaki dengan betul, postur, dia berhenti mengeluh sakit di belakang dan kaki; Joan, Pentadbir Pusat, kerana menjadi orang yang baik, terang, responsif, ramah! Terima kasih banyak untuk kerja anda! Pusat Kemakmuran, dan kakitangan - kebahagiaan, kemakmuran dan kejayaan.

Hello) Saya ingin ucapkan terima kasih kepada Andrei Genadyevich. profesional yang indah. Pada mulanya saya tidak tahu dan kemudian melalui teman wanita saya belajar tentang pakar ini tentang bagaimana anak perempuan saya suka tidak ada kata-kata. dan kami hanya berumur 4 bulan apabila dia bertemu dengannya, dia tersenyum pada Agukala walaupun berasa sedih apabila dia pergi. selepas 10 sesi, kami mula menggulung dan yang paling penting TIDUR. tidak perlu kerana tonus besar gadis itu menangis pada waktu malam. Sekali lagi TERIMA KASIH ANDA BESAR. Dan ALLAH memberikan ANDA KESEHATAN. BIGGER KHAS KHAS)))))) pada 6 bulan kami pasti akan kembali.

Saya MERUPAKAN KAMI TERIMA KASIH DENGAN GENNADYEVICH ANDREY ANDREY ANDA Anda. HE IS TOURS SHE ADALAH MANUSIA YANG DIPERLUKAN. DENGAN SESI MASSAGE YANG MEMBANTU DENGAN HIMSELF SEBAGAI HOMES DAN SESUAI DENGAN JANNA DENGAN PUSAT SELESAI. SUCCESS BESAR.

Saya ingin mengatakan TERIMA KASIH anda kepada pakar pusat! Tertarik dengan urut di rumah untuk seorang lelaki berusia 9 bulan. Kursus ini dijalankan oleh Andrei Gennadievich - seorang profesional dengan huruf besar. Dari sesi pertama saya mendapati bahasa yang sama dengan bayi. Anak saya gembira dengan kelas, tidak pernah menangis. Selepas kursus, bayi mula berdiri dengan lebih yakin, berjalan bersama-sama dengan sokongan, dan kami menjangkakan bahawa dia akan mengambil langkah pertama. Kemudian, dengan kakek kami, yang mengalami strok dua tahun lalu, melakukan terapi senaman dan menjalani program urut urut, Irakli. Kakek sangat gembira, melakukan senaman di rumah sekarang, mendaftar untuk kolam renang. Dan sebagainya, baru-baru ini, Sovskm, menjalani kursus terapi dan urut, dan dengan anak perempuan sulung (3.5 tahun) tentang kaki rata. Terlibat dengan Kate. Anak perempuan saya suka urut dan senaman, dan terutamanya Katya sendiri - dia ceria dan penuh perhatian, dia mencapai bahawa gadis saya melakukan semua latihan dengan betul. Adalah indah bahawa ada pusat di Zhulebino! Kedua-dua profesionalisme, sikap, dan harga adalah menyenangkan.

kami sangat gembira kerana kami sampai ke pusat ini suasana yang selesa dan nyaman Untuk semua kanak-kanak itu sikap yang hangat dan lembut! Anak kami sangat menyukainya. ortopedis memeriksa kaki kami, mengambil tapak kami, menjelaskan apa prosedur yang perlu dilakukan di rumah, memberitahu kami jenis sukan yang berguna untuk kami, Apa yang berbahaya Di sini, kami melakukan urutan dan terapi fizikal, Andrei Genadievich melakukan urutan dengan kami, Igor sangat menyukainya, Igor bangun pada waktu pagi menggosok kakinya dan berkata "bapa saudara", meminta urut, Kate menghabiskan seluruh rawatan kami dengan kami. gembira! Sangat f Seorang gadis yang baik, dengan cepat mendapatkan hubungan dengan kami, latihan itu diadakan dalam bentuk permainan, dan kanak-kanak dengan sengaja melaksanakannya! Kami sangat menyukai segala-galanya!

Saya sangat gembira kerana saya berpaling ke pusat ini. Anak 4 bulan, selepas 10 sesi urut begitu terkenal mula berulang. Terima kasih kepada Andrei Gennadievich! Seorang pakar yang sangat baik, adalah jelas bahawa dia sangat menyukai kanak-kanak, dan anak-anaknya akan mempunyai lebih banyak doktor sedemikian. Secara amnya kakitangan yang sangat baik, pentadbir Zhanna begitu indah, baik. Kami akan kembali pada musim gugur! Terima kasih banyak untuk kerja anda!

Saya ingin merakamkan penghargaan saya yang mendalam kepada profesional krafnya - Heraclius, pakar urut. Bekerja dengan kanak-kanak kecil bekerja dalam keadaan ekstrim, kerana setiap kanak-kanak perlu mencari pendekatan individu. Heraclius dengan segera mendapati bahasa yang sama dengan kanak-kanak. Anak perempuan saya Vlada (2.2 tahun) dengan keseronokan melawat 10 sesi urut, selepas itu kanak-kanak itu tidak dapat dikenali: dia menjadi anak mudah alih, nakal, kini dia hanya berjoging atau melompat di sekeliling.
Terima kasih kepada pentadbir Joan kerana tanggapan dan kasih sayangnya kepada kanak-kanak!
Selepas cuti musim panas, kami pasti akan kembali dan meneruskan persahabatan kami dengan pusat yang indah ini!

Katya, ibu Matvey, 2.8 tahun
Terima kasih banyak kepada kakitangan dan pakar pusat! Nasihat profesional, kakitangan yang prihatin. Terima kasih - kepada Irakli Chkadua, pakar urut! Anak lelaki itu adalah kekasih urut kecil dan jarang membuat orang asing. Dengan Heraclius, mereka mendapati bahasa yang sama, selepas berakhirnya sepuluh sesi urut kami akan menjalani kursus latihan fisioterapi (pelajaran individu dengan Irakli). Bayi semakin kuat, nada otot menurun. Dia suka berkomunikasi dengan pekerja dan bermain di gimnasium biggrin, dan kami, orang dewasa, merasa di rumah di Baby King.
Dengan rasa hormat dan terima kasih, Katerina!

Kepada semua ibu bapa yang ingin mencari tukang urut yang baik untuk anak mereka, saya sangat mengesyorkan Andrei Gennadyevich. Kami sangat bernasib baik bahawa pusat ortopedik dengan profesional telah dibuka bersebelahan dengan kami. Anak saya (3.5 bulan) mempunyai nada di tangan, belakang lemah, mempunyai kepala yang tidak baik. Kami mendaftar untuk kursus urut dan Andrey Gennadyevich datang kepada kami. Hasilnya kelihatan selepas 3 sesi - kanak-kanak menjadi lebih aktif dan mudah alih. Setelah menjalani urut, bayi itu yakin memegang kepalanya, tidur dengan lebih baik, mula meluruskan kaki dan mengendalikan dengan baik, mengelakkan telapak tangan dan menggulung ke perutnya.
Andrei Gennadievich adalah orang yang sangat menyenangkan dan menarik untuk berkomunikasi dengannya. Tetapi perkara yang paling penting ialah dia boleh berkomunikasi dengan anak-anak. Kami menerima banyak emosi positif dari urut dan cadangan berharga untuk perkembangan kanak-kanak dari pakar yang sangat baik.
Terima kasih kerana kerja anda dan sikap yang sensitif, baik!

Julia, ibu Liza 2 tahun
Bagi kami, penemuan pusat ini bertepatan dengan diagnosis kaki rata dan dengan refleksi: di mana untuk berpaling? Selepas bertemu dengan Andrei Gennadievich, semuanya jatuh ke tempat - mari! Saya kagum dengan kebajikan, hubungan, keupayaan untuk bekerja dengan anak-anak, pengkhususan yang sempit di pusat ini. Di LFK, Liza segera mengiktiraf kuasa ahli rehabilitator itu, dengan senang hati berlatih, dan secara beransur-ansur mula melakukan latihan. Walaupun ibu bapa di sekelilingnya dapat mengesahkan bahawa ini tidak begitu mudah untuk anak kami. Urutan lanjut adalah satu kejayaan besar. Kanak-kanak itu menyelesaikan keseluruhan kompleks, menjadi sangat mudah alih, lebih banyak berjalan. Sekarang kita mahu menyatukan kesan - meneruskan terapi latihan. Kami berharap anak itu juga akan berminat dalam aktiviti. Terima kasih kepada semua kakitangan atas kesabaran mereka, mencipta suasana mesra yang selesa, yang bagus untuk jatuh ke dalam.

Kami melawat ortocenter dengan masalah kaki valgus pada seorang gadis berusia 4 tahun. Doktor Ortopedik Bobkov Andrei Vladimirovich dengan teliti memeriksa anak itu dan membuat cadangan rawatan. Berikutan nasihat doktor, mendaftar untuk kursus urutan.
Masseur Heraclius adalah seorang lelaki muda yang sederhana dan prihatin. Kanak-kanak itu mudah pergi ke kenalan dan kami selamat menyiapkan 10 sesi. Terima kasih! Kami merancang kerjasama lebih lanjut dengan ortocenter.

Saya sangat gembira dengan pembukaan pusat ortopedik untuk beberapa sebab: keperluan sebenar untuk perundingan pakar, kedekatan. Di klinik kanak-kanak, kami (bayi 1 tahun) dihantar ke klinik untuk mereka. Zatsepina, terima kasih Tuhan, diagnosis itu tidak disahkan, cadangan itu adalah urut belakang dan kaki, kasut ortopedik kanak-kanak. Atas nota ini, kami dengan senang hati mengenali pusat ini. Kesan pertama sangat baik, Andrei Gennadievich adalah salah seorang pakar pusat, yang tahu, adalah sangat baik hati, orang yang menyukai urusannya.
Kami mendaftar untuk kursus urutan, berlepas dengan kegembiraan, bayi berasa seperti ia menjadi lebih kuat dan tenang untuk tidur, lebih yakin untuk berdiri di atas kaki. Kami juga menghadiri pelajaran kumpulan untuk kanak-kanak berumur 2 tahun, kami menyukainya, tetapi kami masih perlu membesar dan kami akan meneruskan persahabatan dengan pusat ortopedik dengan keseronokan!
Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada pentadbir Zhanna untuk perhatian dan bantuan!)
Nasib baik, nasib baik dan terima kasih kepada pasukan yang ramah dan profesional ini.