Utama / Diagnostik

Gulung tali pinggang anjing anda sendiri

Kelas tuan kami akan memberitahu anda cara membuat tali pinggang bulu dengan tangan anda sendiri. Sabuk atau tali pinggang diperlukan untuk lelaki. Mereka diperlukan untuk mengekalkan pakaian pada badan, untuk menghiasnya, untuk melengkapkan ensemble. Ini adalah elemen penting dan penting. Sabuk dan tali pinggang adalah maskulin, feminin, dan kanak-kanak. Terdapat banyak jenis dan penggunaan tali pinggang. Dan tugas kami hari ini adalah untuk membuat tali penyembuh.

 1. Anjing atau rambut kucing - tidak kurang daripada 50 gram.
 2. Kain
 3. Band elastik (6-7 cm).
 4. Panjang elastik 50-60 cm.
 5. Velcro 20 cm.

Kot anjing mempunyai struktur khas, ia dikurniakan sifat penyembuhan. Produk yang diperbuat daripada bulu meningkatkan peredaran darah dan memanaskan badan dengan baik. Tali pinggang ini dapat membantu dengan serius pada reumatik atau apabila anda telah menghidu belakang. Kami menyebarkan bulu pada filem itu.

Baris pertama. Kami menyebarkan bulu pada selofan dari kanan ke kiri dengan tumpang tindih kecil.

Baris kedua adalah sebaliknya - dari kiri ke kanan, juga bertindih. Baris ketiga disemprotkan sebagai yang pertama. Keempat adalah seperti yang kedua. Kek ini adalah kira-kira 35/80 cm.

Seterusnya menyediakan penyelesaian sabun. Sabun sabun dan larut dalam air panas. Sabun hendaklah menjadi yang paling mudah, tanpa gliserin dan aditif. Penyelesaian yang dihasilkan adalah lebih mudah untuk mencurahkan ke dalam semburan, tetapi anda hanya boleh di dalam balang. Keluarkan kot dengan penyelesaian panas bersalut sehingga "pai" kami menjadi lebih kurus. Sangat penting untuk tidak merosakkan lapisan! Jika tidak, felting mungkin tidak berfungsi.

Seterusnya, ambil tangkai panjang atau sapu dan balut sabun "pai" pada kayu ini.

Seterusnya, kami mula menggulung (roll) bulu. Kami menunggang selama 15-20 minit. Bersantai. Jika "pai" tidak jatuh, ambil dan lipat separuh.

Tolak, gulung semula dan terus bergulir.

Saiz yang berkurangan - jangan bimbang, sepatutnya. Peringkat seterusnya adalah pembilasan. Bilas dengan air panas di pelvis. Lebih baik melakukannya dengan penghawa dingin untuk mengeluarkan bau anjing. Semasa membasuh banyak sisa.

Berikan air longkang. Keringkan rasa yang dihasilkan, tetapi tidak pada bateri. Lebih baik di bawah matahari atau di luar. Stim besi, yang akan memberikan kepadatan bulu lebih besar. Berhati-hati dengan menggunakan tatal untuk memerangi rambut pengawal yang licin. Seterusnya, ambil gunting dan potong lebihannya.

Anda boleh meninggalkan tali pinggang dalam bentuk ini, hanya menjahit beberapa tali dan pakai, tetapi kami akan menjadikannya lebih selesa.

Di masa depan, kami memerlukan mesin jahit, tetapi anda juga boleh menggunakannya secara manual. Saiznya ternyata menjadi 20/60 cm. Disesuaikan untuk diri sendiri atau untuk yang anda buat tali pinggang. Kerja selesai.

Bagaimana untuk membuat kebanyakan bulu anjing?

Bagaimana untuk membuat kebanyakan bulu anjing?

Kami menyikat anjing, banyak bulu, bolehkah kita membuat tali pinggang?

Sabuk adalah perkara yang berguna. Tetapi adakah mungkin untuk membuat ikat pinggang dari bulu anjing sendiri? Dalam apa cara? Untuk bulu dari itu naik? dan sebagainya?

Nah, jika anda mempunyai banyak bulu.

Kami mengambil selembar selofan, kami meletakkan bulu di atasnya, sehingga maksimum sama rata. Letakkan bulu itu ditutup dengan selophane lain. Kami menyembunyikan semua pembinaan ini di bawah permaidani, yang berjalan secara aktif. Apabila bulu, pada pendapat anda, sudah pasti lemas, kami dapat dari bawah permaidani. Kami membuka, kita melihat - jika sebelum anda satu lapisan dirasakan, maka anda boleh bekerja.

Dari sekeping potong ini terperinci tali pinggang dalam bentuk pelana untuk ukuran anda, pelana yang kemudiannya akan terletak di bahagian bawah punggung. Ia hanya perlu untuk memotong satu lagi butiran saiz yang sama (ditambah dengan sedikit untuk menutupi, jika diperlukan) dari kain padat, untuk menjahit terasa. Sekiranya anda mempunyai kulit sensitif, kami masih mempunyai kain kapas di atas, tali pinggang ini juga akan memanaskan badan dengan baik.

Tali pinggang rambut anjing (untuk pinggang): lakukan sendiri || Jahit tali pinggang dari radiculitis dengan tangan anda sendiri

Kelas tuan "do-it-yourself belt belt"

Membuat tali pinggang dengan tali pinggang memerlukan banyak masa dan kesabaran daripada anda, tetapi mudah menjahitnya. Ia boleh dibuat daripada kulit nipis atau pengganti kualiti, ia juga perlu disegel dengan kain bukan tenunan yang keras atau lapisan meterai khusus untuk tali pinggang.

Dan lapisan perlu mengukir tanpa elaun jahitan. Terdapat 2 cara utama untuk membawa tali pinggang pada gelang: klasik dan dipercepatkan.

Untuk pembuatan tali pinggang, anda perlu: kain, kulit atau dermantin 15 cm lebih panjang daripada lilit pinggang anda, selendang lapisan panjang yang sama, gesper.

Pertimbangkan dahulu kaedah klasik membuat tali pinggang. Buka 2 jalur fabrik, lebarnya hendaklah sama dengan lebar tali pinggang yang anda mahu terima, dan panjang sama dengan lilit pinggang ditambah 15 cm.

Anda juga perlu mengambil kira elusi jahitan, dengan optimum pada 0.5-0.7 cm. Dari lapisan, anda perlu memotong jalur dengan panjang dan lebar sama seperti tali pinggang hanya tanpa elaun jahitan.

Apabila semua bahagian itu dipotong, besi kain interlining atau pembalut tali pinggang khas ke bahagian luar produk dari sisi yang salah.

Benarkan saiz besar pada luka pada bahagian luaran ke bahagian yang salah di sepanjang pinggir meterai, seperti yang ditunjukkan dalam rajah tersebut. Di sudut, elaun harus sedikit berubah.

Elaun jahitan pada bahagian dalam kepingan juga di dalam. Sekarang besikan kedua-dua bahagian dengan besi, dan kemudian lipatkannya supaya bahagian dalamnya berada di dalam dan buat dengan pin Bahasa Inggeris.

Jahit tali pinggang dari bahagian depan di sekeliling pinggir, sambil juga merangkul bahagian dalaman.

Kaedah dipercepat agak berbeza dari klasik. Untuk membuat tali pinggang, anda akan memerlukan 1 jalur kain atau kulit, panjang sama dengan panjang tali pinggang dengan elaun jahitan, dan lebar harus sama dengan dua kali lebar produk siap. Panjang meterai pad sama dengan panjang produk siap dan lebar satu bahagian tali pinggang, elaun jahitan tidak perlu diambil kira.

Lipat jalur kain sepanjang dan separuh, dengan bahagian depan harus berada di dalam. Kemudian mula mengisar bahagian longitudinal. Lipat produk supaya jahitannya berada di tengahnya, zat besi jahitan dengan besi. Sekarang pergi ke pemprosesan potong pendek. Menjahit luka pada satu pinggang tali pinggang, memberi mereka bentuk yang diingini. Untuk kemudahan, anda boleh menggunakan template untuk hujung tali pinggang.

Kemudian potong jahitan jahitan, meninggalkan beberapa mm. Di sudut-sudut tali pinggang, trim elaun diagonal, dan di sudut-sudut bulat membuat takik. Seterusnya, putar produk di bahagian depan, besi itu, memberi perhatian khusus kepada hujung dan tepi. Masukkan gasket di pinggang dengan bahagian gam pada lipit, licin tali pinggang dengan gasket dengan besi. Peringkat terakhir adalah jahitan produk sepanjang kontur.

Jahit gantung dan bungkusnya dengan kain. Setelah berundur 3 cm dari pinggang bebas tali pinggang, buatlah lubang kecil dan potong bulatan menggunakan punch atau menjahit.

Rawat lubang itu dengan jahitan jahitan dan benang kancing ke dalamnya. Balut tali pengikat tali pinggang dan sapu ke pinggir pinggang yang salah dengan jahitan serong atau zigzag, dan jahitannya.

Punch blochki di sebaliknya. Salah satu daripada mereka harus berada pada jarak lilitan pinggang, dan semua yang lain dengan selang 3 cm.

Cantik melihat gelang ditutup dengan kain, juga kaedah ini akan membantu dalam hal ini apabila anda tidak dapat mencari yang tepat di toko. Untuk menutup gancu dengan kain, anda boleh menggunakan bahan yang sama seperti tali pinggang itu sendiri atau yang lain. Untuk memulakan, potong 2 keping kain dengan saiz yang sepadan dengan saiz gancu dan elaun untuk jahitan.

Jika kain itu nipis, kemudian ketatkan bahagian luarnya dengan interlining, menyeterika di sebelah yang salah. Lipat bahagian-bahagian ke dalam dengan bahagian hadapan, tandakan kontur luar gesper dengan sekeping kapur atau dengan pensil.

Kontur dalaman harus ditandai dengan jahitan kecil. Potong kain di dalam jahitan, dan sekitar perimeter, biarkan tunjangan jahitan kira-kira 5 mm, potong sudut.

Potong kain yang berdekatan dengan garis di bahagian pendek untuk lintel. Kemudian putarkan bahagian ke bahagian depan dan luncurkannya ke gesper.

Jahitan mesti berada di tepi dalaman gesper. Bahagian kain yang anda potong untuk permulinya, potong sekarang, menyesuaikannya dengan lebar gancu dan lem dengan gam khas untuk kain, dan kemudian menjahitnya melintang ke bawah.

Jahitan tidak boleh dilihat dari hadapan. Di sudut, potong bahagian bawah kain dan pasangkannya, kemudian balutkan gancu dengan pinggirnya, lipat dan tutupnya dengan jahitan kecil dari sisi jahitan dalam.

Pastikan jahitan tidak kelihatan di bahagian depan tali pinggang.

Belang ini dipanggil "Obi", ia boleh dijahit dari kain dan dari kulit atau suede. Tali model ini dipakai sangat elegan dan mewah.

Pertama sekali, anda perlu mengukur lilitan pinggang dan menyediakan bahan yang diperlukan. Untuk menyesuaikan tali pinggang obi, anda perlu: sebarang kain, kulit, dermantin atau suede, kain bukan tenunan dan corak bercetak (gambar).

Skala corak - 1 persegi sepadan dengan 2.5 cm produk, coraknya termasuk elaun untuk lipit 0.5 cm. Butiran corak tali pinggang:

 1. Perincian bahagian tengah tali pinggang dengan lipat.
 2. 2 bahagian bahagian produk.
 3. 2 keping untuk tali leher - dengan lipatan.
 4. 2 butiran untuk berus.

Pertama, lakukan tucks di depan, menggabungkan mata-mata yang dipindahkan dari corak kertas. Sepanjang tucks perlu meletakkan garis dengan mesin jahit. Potong kain dari sisi untuk menyapu secara manual atau overlock. Anda juga boleh gam tepi tepi kain bukan tenunan nipis, menyeterika pada mereka.

Potongan pinggir produk mesti dijahit di dalam hem.

Sambungkan bahagian sisi tali pinggang dengan bahagian pertengahan dengan melipat bahagian sisi dengan bahagian tengah, kanan ke dalam. Dalam kes ini, bahagian sampingan hendaklah sejajar dengan tepat.

Kini, anda boleh memotong bahagian-bahagiannya bersama-sama dan keluarkan jahitan baru, dan potongan itu hendaklah diletakkan pada sisi produk. Di bahagian depan, buat jahitan mesin, berlepas dari pinggir kira-kira 5 mm.

Pastikan garis dan jarak dari pinggir bahkan sepanjang, atau kerja akan kelihatan ceroboh. Jahitan bukan sahaja akan membawa fungsi hiasan, ia juga akan mengukuhkan jahitan sampingan.

Sekarang anda perlu mula memproses tali. Lipat jahitan ke bahagian yang salah dari jahitan pada kedua-dua belah dan lipatkannya separuh, dan kemudian otstrochite di bahagian depan di sepanjang sisi panjang. Juga stitch stitch 2. Lipatnya tiga kali di sepanjang tepi panjang dan lipat di bahagian itu. Kemudian produk itu disetrika dengan besi dan bengkok yang lain. Jahitan seterusnya pada mesin jahit.

Letakkan satu ujung bebas tali leher di bahagian sempit di tepi ke kedalaman sekurang-kurangnya 2 cm. Kemudian pinggir otstrochite, menyambung butiran produk. Lakukan perkara yang sama dengan rentetan kedua.

Hiaskan tepi longgar ikatan dengan tassels seperti yang ditunjukkan dalam foto. Untuk berus memegang tegas menjamin jahitan mesin mereka.

 1. Pertama sekali, mari kita berurusan dengan butirannya.
  - dua bahagian tengah kain utama
  - Empat bahagian kain kain utama.
  - satu terperinci utama dari dublerin. Lebih baik mengambil dublerin kolar padat.
 2. Potong maklumat yang diperlukan, pendua mengikut peraturan bahagian tengah tali pinggang. Duplikasi kedua-dua bahagian, luaran dan purl, dibenarkan jika bahan pendua tidak cukup padat. Kita perlu menghancurkan dan membetulkan bentuk tali pinggang. Saya tidak nampak apa-apa sebab untuk menduplikasi bahagian-bahagian sisi mengikat. Dengan cara ini, kita perlu memotong tali pinggang pada lobar, jika betul. Dan jika salah, maka mungkin dan melintang, jika kain itu tidak mengandung elastane. Perkara utama adalah bahawa rentetan dalam bentuk siap tidak diregangkan. Tetapi dalam hal potongan melintang, perkara sangat diselamatkan: dengan lebar kain 150 cm dan tata letak pintar, hanya 30 cm cukup.
 3. Sambungkan sisi dengan pusat. Sila ambil perhatian bahawa dalam satu tangan, saya meninggalkan kawasan bukan zon sebanyak 3 cm, ini adalah lebar hubungan masa depan, dan kawasan yang tidak zon ialah gelung masa depan.
 4. Batalkan semua jahitan. Hancurkan bahagian atas dan bawah tali pinggang supaya lubang terletak betul-betul di bawah satu sama lain. memotong tali pinggang sepanjang panjang keseluruhan.
 5. Jahit tali pinggang pada markup. Saya menulis dalam empat peringkat: dari tengah bahagian tengah ke tepi. Saya menggunakan kaki dengan seorang raja untuk kemudahan. Jangan lupa untuk meninggalkan kawasan yang tidak diinsuranskan untuk menghidupkan tali pinggang.
 6. Unclamp semua jahitan dari bahagian dalam di mana anda boleh merangkak. Satu perkara yang tidak boleh diketepikan adalah sudu kayu dengan pemegang panjang.
  Kurangkan elaun. Buka tali pinggang
 7. Sapu tepi. Besi tali pinggang. Menjahit semua lubang dengan benang nipis dengan lipit tersembunyi.
 8. Ditangguhkan. Tali Obi sudah siap.

Saya berharap bahawa bahan itu berguna kepada anda. Sekiranya anda sudah lama mahukan, tetapi tidak tahu bagaimana menjahit aksesori yang hebat ini, maka saya gembira dapat digunakan untuk anda. Kongsi bahan dalam rangkaian sosial, simpan diri anda, agar tidak terlupa. Ia berguna.
Langgan kumpulan saya di rangkaian sosial agar tidak terlepas bahan baru.

Lebih banyak artikel yang berkaitan

Kajian tali pinggang dari radiculitis

Kembali & Kesihatan Bersama ┬╗Pelbagai

Belt dari sciatica: mana yang lebih baik? Persoalan semacam itu dibaca di mata orang-orang yang telah melawat jabatan khas di mana produk serupa dijual. Pilihan sabuk anti radikulitis adalah besar, dan mereka semua mempunyai kebaikan dan keburukan mereka. Sejak zaman purba, produk yang diperbuat daripada rambut haiwan telah menjadi popular, tetapi kini mereka disertai oleh alat sintetik. Ada sesuatu yang perlu difikirkan dengan serius.

Intipati produk

Sabuk khas digunakan secara meluas untuk rawatan dan pencegahan radiculitis, dan mereka boleh menjadi alat perubatan profesional atau remedi rakyat yang diperbaiki.

Tali radikulitis tidak boleh dikelirukan dengan korset tegar yang digunakan dalam osteochondrosis, tetapi pada asasnya ia juga pembalut yang direka untuk memastikan penetapan kolum tulang belakang pada tahap yang betul dan untuk tidak mengecilkan ujung saraf disebabkan oleh anjakan vertebra.

Di samping itu, tali pinggang dengan radiculitis mengekalkan bahagian tulang belakang dan toraks panas, dan juga menyumbang kepada pelaksanaan sejenis rawatan mikro di kawasan-kawasan ini.

Tali radikulitis mungkin mempunyai reka bentuk yang berbeza, oleh itu, dalam rawatan profesional penyakit itu, ia dipilih oleh doktor dengan mengambil kira ciri-ciri individu dari penyakit dan tubuh manusia.

Dalam versi perubatan produk tersebut terdapat unsur-unsur yang sukar untuk memperbaiki kawasan yang terjejas dan asas yang lembut untuk menyelesaikan masalah perubatan yang lain. Kekakuan boleh disediakan oleh ketumpatan kain yang sesuai, serta memasukkan logam khas atau plastik.

Asas lembut, sebagai peraturan, mempunyai unsur-unsur bulu asli atau sifat buatan elastik.

Sindrom nyeri sengit yang disebabkan oleh kerosakan pada akar saraf yang muncul dari saluran tunjang, keradangan dan kekejangan otot, sekatan pergerakan tulang belakang - semua gejala ini adalah bahagian penting radiculopathy (radiculitis).

Kursus kronik penyakit ini hanya boleh dihentikan, menyebabkan pengembalian yang stabil melalui rawatan kompleks - ubat, fisioterapi, urut, pendidikan jasmani.

Walau bagaimanapun, terdapat satu lagi alat yang memerlukan di kalangan pesakit - ini adalah tali penyembuhan untuk belakang, menghapuskan manifata sciatica.

 • Keberkesanan
 • Jenis bahan
 • Bulu dan bulu
 • Spesis lain

Keberkesanan

Ia telah lama, apabila begitu banyak farmaseutikal tidak dicipta untuk rawatan radiculitis, orang-orang dari sakit belakang yang kuat melarikan diri dengan tali pinggang khusus bulu asli.

Sebagai pengalaman menunjukkan, ubat ini agak berkesan, dan membantu, jika tidak sepenuhnya menghilangkan rasa sakit, maka dengan ketara mengurangkannya.

Satu lagi hujah yang memihak kepada memakai tali pinggang khas untuk radiculitis sakit belakang adalah 100% selamat dan tidak akan memburukkan lagi keadaan yang menyakitkan.

Memakai tali pinggang dari radiculitis memudahkan keadaan pesakit, kerana, pertama, tali pinggang mempunyai kesan pemanasan.

Kedua, ia mempunyai kesan kerengsaan tempatan pada kulit - mikro-urut, akibatnya, aliran darah bertambah baik, dengan itu mengurangkan rasa sakit.

Bulu rambut anjing sendiri: betapa mudahnya untuk menimbulkan rambut anjing

Ramai di antara kita hidup anjing yang kita kadang-kadang menyisir. Mereka yang tidak membuang rambut anjing yang disikat, lakukan lebih bijak. Dari sini anda boleh mengepak tali pinggang anjing dengan tangan anda sendiri.

Ia agak mudah dan cukup cepat. Kesan satu produk mengambil masa kira-kira sejam dengan semua peringkat persediaan. Selepas pengeringan, ia hanya perlu menjahit pada kain dan mengikat pengikat.

Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa hanya bulu yang disikat daripada anjing yang dihiasi dengan baik, pelembab rambut tidak memberi seberapa banyak yang anda cuba. Dan tugas kami adalah untuk mendapatkan kosong yang sangat padat, yang mana anda boleh menjahit reben atau melekatkan pengikat untuk kemudahan penggunaan.

Bagaimana untuk merajut tali pinggang rambut anjing dengan tangan anda sendiri dengan gambar dan perihalan proses pemisahan, berdasarkan pengalaman peribadi, kami akan memberitahu.

Apa rambut anjing yang berguna

Rambut anjing mempunyai kesan terapeutik pada tubuh manusia. Kedua-dua datuk dan datuk nenek kita tahu perkara ini. Dia merawat radiculitis, osteochondrosis, arthrosis dan arthritis, pelbagai penyakit otot. Selesema dan penyakit buah pinggang, sakit di lutut dan pergelangan tangan juga sangat baik dengan rambut anjing.

Pembalut rambut anjing yang dibasahi dalam larutan garam, pengeringan pada badan, membantu menghilangkan batuk bronkitis, melegakan peradangan dari kawasan serviks, lutut dan siku. Lebih-lebih lagi, tali pinggang atau pembalut yang lebih tebal akan menjadi lebih teruk lagi kesan terapeutiknya. Dari semua produk, tali pinggang rambut anjing adalah cara yang paling terkenal dan popular untuk menyingkirkan semua jenis sakit belakang.

Di samping itu, rambut anjing yang disikat boleh diputar dan bersatu daripada stoking benang, sarung tangan, baju sejuk dan rompi. Malah dari sejumlah kecil rambut anjing, anda boleh menumpuk atau mengikat tali perut di kepala anda (membantu menghilangkan sakit kepala) atau pad lutut dan cuff pada pergelangan tangan dan pergelangan kaki. Tidak perlu dikatakan, semua yang anda boleh lakukan dari rambut anjing sangat berguna. Ia adalah dosa untuk membuang rambut anjing yang disisir.

Bagaimana dengan mudah dan cepat menumpuk rambut anjing

Pertama menyediakan semua yang anda perlukan:

 • rambut anjing disikat (kami mempunyai lebih daripada separuh daripada pakej kedai)
 • filem (sebaik mungkin, yang digunakan untuk pembungkusan elektronik), tetapi jika tidak dijumpai, anda boleh mengambil kelambu atau, seperti dalam kes kami, pembungkusan plastik dari sayuran dari pasar raya;
 • lembangan untuk penyelesaian sabun panas;
 • Sabun cuci pakaian (hanya yang paling sesuai adalah sesuai, tanpa wangian dan pelembut tambahan);
  parutan di mana sabun ini perlu nastrogat;
 • pin doh bergulir kayu atau tongkat kayu (walaupun sekop dari sekop, hanya dipendekkan);
 • semburan penyiram.

Felting basah

Mula-mula kita mengambil selembar filem dengan margin kira-kira 15 cm pada setiap sisi saiz tali pinggang yang dianggarkan. Ini adalah perlu untuk dapat mengetuk tepi "puff pie" anjing bulu (ini adalah bagaimana bentuk segi empat tepat akan menjadi lebih lancar, dan tidak perlu untuk memotong kepingan-kepingan berharga permaidani terasa).

Sekarang kita mengambil bulu anjing sendiri dan menerima "melambai". Kami akan melakukannya dengan tangan, tetapi dengan tekun. Bagaimana untuk melakukannya? Rumpun kecil rambut anjing rosak dan disuntik ke keadaan nipis dan lembut.

Dengan sekerap sedemikian, kami menyebarkan keseluruhan lapisan pertama bahan kerja dalam satu arah. Kami mengenakan serpihan yang tidak disengajakan supaya mereka datang satu sama lain. Oleh itu, kita mengelakkan bintik-bintik botak dan lompang dalam permaidani.

Langkah seterusnya, kami mengenakan lapisan kedua, tetapi dalam arah yang bertentangan. Kami tidak membenarkan pas dan jangan lupa mengenai pertindihan. Oleh itu letakkan sekurang-kurangnya 4 lapisan. Sekiranya terdapat kemungkinan dan di hadapan banyak bahan mentah, lebih banyak lapisan mungkin.

Rasanya akan lebih padat dan kuat. Ternyata "puff puff" berbulu di atas satu lagi rambut anjing.

Sekarang kita perlu membasuh semua ini dengan air sabun yang panas. Mengapa panas? Air panas meluruskan rambut, dan air sabun membantu mereka untuk mengikat bersama dalam jisim padat.

Apabila segala-galanya menjadi basah dan bahan kerja telah menjadi dua kali lebih nipis daripada mat mat asli kami, anda boleh mencurahkan larutan sabun dengan lebih berani. Tetapi tidak mengalir atau mengalir. Bagaimana dengan ketat tali pinggang rambut anjing anda akan dibasahi akan menentukan kepadatan dan ketahanannya.

Dalam kes kami, mesh dibenarkan untuk menumpahkan air sabun ke atas. Di satu pihak, ini baik dan mudah, sebaliknya, filem yang sedikit, walaupun ia menghalang bulu daripada basah, tetapi ia membolehkan bulu yang sangat ketat untuk terikat. Ia perlu membersihkan filem teratas dan dengan berhati-hati basah tikar tanpa perlindungan.

Tuck tepi bahagian bawah filem masuk (kami mempunyai mesh yang agak kaku, jadi ada masalah dengan tucking). Sekarang anda boleh menutupi tikar yang basah dan diselesaikan dengan filem atau mesh kedua. Pancake filem yang dihasilkan perlahan-lahan, tetapi sangat ketat roll pada pin rolling (ia adalah paling mudah untuk tujuan kita).

Oleh itu, semua pembinaan ini tidak melepaskan diri dan runtuh dalam proses wol pemotongan, kami akan menetapkan "sosej" kami dengan rentetan pada tali spiral atau elastik untuk rambut sepanjang keseluruhannya. Kami akan mengalahkan dan menggulung semua ekonomi ini, oleh itu penentuan perlu dipercayai.

Oleh kerana kita membuat tali pinggang anjing dengan tangan kita sendiri, adalah mustahil untuk membenarkan bahan mentah yang berharga hilang dengan sia-sia. Kami mengikatnya dengan ketat, tidak menariknya untuk menghancurkan seluruh struktur tanpa rasa takut dan, pada masa yang sama, tidak memecahkan rasa basah. Kami mahu berakhir dengan tali pinggang yang ketat dan tahan lama tanpa lubang koyak.

Sekarang, kini giliran bahagian mekanikal kerja. Kami mengambil pin roll dengan bahan kerja luka di atasnya dan mula wring, roll dan ketuk di atas meja dari semua pihak atau, seperti dalam kes kami, tempat tidur bola kayu. Jika tidak ada, tidak kira - pada permukaan yang rata, yang terbaik dari semua kayu, ternyata sama baiknya. Jadi kita menunggang dan mengetuk selama 15-20 minit.

Kemudian kami berehat dengan teliti dan melihat apa yang berlaku dengan kami. Jika terdapat patch botak atau sesuatu yang bergerak, kami membetulkannya. Kami melaporkan pada cincang lompang bulu, kaya dengan larutan sabun.

Filem bawah dibungkus bersama-sama dengan tepi bilet basah untuk mendapatkan bentuk produk yang betul, sekali lagi kami meletakkan filem itu di atas dan menggulung semuanya kembali ke pin rolling. Kami mengetuk, mengetuk dan bergulung selama 20 minit lagi, atau setengah jam.

Dari berapa banyak masa dan bagaimana dengan gigih anda akan membahagikan bahan kerja kepada impak mekanikal akan bergantung kepada ketumpatan yang dirasakan, dan akibatnya, kualiti tali pinggang bulu anjing masa depan, yang kini kita lakukan dengan tangan kita sendiri.

Kini anda boleh mencuci "sosej" di bawah air yang mengalir. Kami melakukan ini tanpa melepaskan atau melepaskan kosong.


Kemudian anda perlu melepaskan semuanya, letakkan tikar yang dihasilkan pada permukaan yang rata, keluarkan filem atas dan cuci lagi dengan air sabun. Jika anda telah melakukan segala-galanya seperti yang sepatutnya, pad yang terasa tebal yang dihasilkan boleh dibilas dengan lembut.

Merasakan pengeringan

Kering dalam bentuk yang diluruskan pada tuala, kerana kita biasanya kering perkara rajutan. Buang pada tali atau pasang bateri tidak boleh. Felt mudah cacat, dan anda mendapatkan produk yang bengkok dan tidak boleh digunakan.

Bahagian paling penting dari tali pinggang rambut anjing selepas pengeringan akan menjadi tikar tebal, kira-kira saiz lebar belakang atau sedikit lebih lama.

Kami melakukan tali pinggang anjing - fabrik, pengikat

Perhatikan bahawa yang terbaik adalah menggunakan tali pinggang rambut anjing apabila ia dipakai di atas badan yang telanjang dengan bahagian yang dirasakan pada kulit. Kain itu hanya diperlukan untuk tali pinggang untuk melayani kami lebih lama dan lebih selesa untuk mengekalkan angka tersebut.

Adalah lebih baik untuk memotong bentuk yang selesa untuk kembali dari kekosongan kami, menanggalkannya di satu sisi dengan kain untuk kekuatan dan menjahit pada pengikat. Amalan menunjukkan bahawa ia adalah paling mudah untuk tali pinggang anjing bulu, bersatu dengan tangan mereka sendiri, velcro. Mereka adalah yang paling mudah dilakukan dan mereka tidak akan terlalu banyak, dan oleh itu mereka tidak akan mengganggu berjalan di sabuk rawatan sama ada.

Jangan buang mayat. Mereka boleh dijahit ke jalur kain dan digunakan sebagai pembalut perubatan untuk mana-mana tempat yang sakit. Ia hanya perlu untuk menetapkan yang dipegang. Anda boleh melakukan lutut, atau pembalut sempit untuk kepala. Fikirkan cara menggunakan sisa makanan dengan faedah.

Ia akan mengambil sedikit masa untuk tali pinggang anjing dengan tangan anda sendiri, tetapi anda tidak perlu membelanjakan wang pada tali pinggang pembelian, yang, lebih-lebih lagi, tidak tebal atau padat. Sebagai peraturan, ia adalah hampir lapisan nipis lutut: berpanjangan dan tidak berkesan. Maafkan saya, penjual tali pinggang anjing!

Fakta ini membuatkan saya mencari jawapan saya sendiri mengenai persoalan bagaimana menumpuk tali pinggang anjing dengan tangan saya sendiri. Lebih-lebih lagi, anjing selalu tinggal di rumah dan terdapat pengumpulan bulu dari mereka.

Semua orang gembira dengan hasilnya. Sekarang, tiga ahli keluarga mempunyai ikat pinggang penyembuhan mereka sendiri untuk belakang. Ia tetap hanya untuk menentukan siapa yang akan mengambil tali pinggang dari bulu Tepina, dan siapa yang akan mendapat tali pinggang daripada bulu Zlata atau Risa.

Bagaimana untuk menjahit tali pinggang anjing

Saya mengalu-alukan anda, habitues sayang dan tetamu tapak "NEPROPADU"! Saya mahu berkongsi apa yang saya boleh dan mungkin sebahagian daripada anda akan berguna. Iaitu, membuat ikat bulu anjing. Seterusnya akan banyak gambar dan penerangan prosesnya. Mungkin seseorang tidak berbeza, tetapi ini adalah "resipi" saya!
Ramai di antara kamu mempunyai kawan kaki empat kaki, contohnya, seperti BMW (Buryat-mongol wolfhound) dari kawan saya Alexander, yang dijuluki KROSH!

Mengenai rancangan kedua, anak saya dan pembantu Ivan!
Seperti setiap pemilik penyayang, Alexander menyisir Krosh dan akibatnya, lapisan bawah...

Dan mari mari! Lembar halus meletakkan bulu pada filem, baris pertama dari atas ke bawah, dengan sedikit tumpang tindih.

Baris kedua dari kiri ke kanan, sama dengan tumpang tindih. Baris ketiga sebagai yang pertama, keempat sebagai yang kedua. "Pai" tidak mengatakan apa-apa, kira-kira 40 * 80 cm

Sekarang kita memerlukan air sabun panas. Kami perlahan-lahan, tetapi basah "kek" kami sehingga kot itu rata, betul-betul "lemas dalam sabun." PERHATIAN! Jangan merosakkan lapisan, dan kemudian semua kerja boleh pergi ke ekor kucing! kami mengambil tangkai dari penyapu, penyodok dan mula membungkus kami, "sabun sabun" dengan lembut

Dan kita mula bergulung. Masa adalah murni individu dan bergantung kepada banyak faktor. Lima belas minit kemudian, kami berehat, "pai" berpisah! Ambil dan lipat separuh

Balik, gulung dan gulung lagi

Razmerchik menurun... Pergi basuh. Kami bilas dengan air panas, sabun sekali lagi, sapukannya, besi... Pada tahap ini terdapat banyak sisa.

Biarkan longkang air. Merasa kering dengan cepat, ambil gunting dan potong lebihan...

Pada dasarnya, setelah menjahit beberapa tali, tali pinggang itu sudah boleh digunakan, tetapi... Tetapi kita akan mengambil bulu, lebar (7cm) elastik sekitar 50cm, kapur 20cm...

Pada peringkat ini kita memerlukan mesin jahit dan sebagai hasilnya kita dapat

Akibatnya, saiz tali pinggang adalah 25 * 65cm. Tali pinggang ini boleh dibuat dan diselaraskan agar sesuai dengan mana-mana "slimness" orang. Nyaman, ringan dan lembut, tidak menghalang pergerakan dan cepat "menyesuaikan diri" kepada pemiliknya. Tetapi, gambar saya dengan tali pinggang tidak lagi dimuatkan (((Saya tidak boleh mengatakan apa-apa tentang kos, kerana bulu, velcro dan jalur getah dibawa oleh) Seorang yang baik, yang mana tali pinggang ini dimaksudkan. kawan-kawan dan secara percuma! jika anda mempunyai soalan tentang "proses" tulis secara peribadi! Terima kasih atas perhatian anda!

Petua 1: Cara membuat ikat pinggang daripada rambut anjing

 • - bulu anjing;
 • - jarum mengait;
 • - filem balut gelembung;
 • - air sabun;
 • - benang bulu.

Petua 2: Apakah kot anjing itu?

Struktur dan fungsi kot anjing

Rambut atau bulu merupakan salah satu ciri utama kelas mamalia, termasuk anjing. Pada mulanya, dia hanya melakukan fungsi perlindungan daripada sejuk, tetapi sebagai hasil aktiviti pembiakan manusia untuk membiakkan pelbagai baka, bulu, atau ketiadaannya, mula melaksanakan fungsi hiasan, menjadi salah satu tanda baka.

Kotak kebanyakan baka terdiri daripada pelbagai jenis rambut. Mereka mungkin berbeza dalam struktur, perkembangan dan tujuan mereka, dan dibahagikan kepada lapisan bawah, pengawal dan penutup rambut. Lapisan bawah terdiri daripada rambut berkaki panjang - nipis, lembut dan pendek, dan juga dari separa bawah, lebih tegar. Ini adalah rambut terluar, dan ia adalah dari mereka yang sebahagian besar kot anjing itu terdiri. Undercoat memainkan peranan penting dalam penjimatan panas dan terutama dibangunkan dalam baka yang dibiakkan di kawasan utara.

Rambut Ostev menentukan rupa anjing dan warna, ia terdiri daripada rambut yang kurang tebal, tetapi lebih panjang dan tebal. Rambut pengawal panduan terletak di sepanjang tulang belakang, di muka dan belakang anjing. Kulit penutup anjing terdiri daripada dua kumpulan - rambut sentuhan dan tandas. Rambut taktil adalah bulu mata pada kelopak mata dan kumis yang tumbuh di sebelah hidung. Tidak semua baka mempunyai rambut panjang, mereka kelihatan jelas, sebagai contoh, gembala dan anjing gembala kolie. Perlindungan bulu, tipikal baka tertentu, mula terbentuk dari umur tiga bulan.

Struktur rambut anjing

Setiap rambut terdiri daripada batang dan akar. Batang sensitif yang terdiri daripada sel-sel mati yang menonjol di atas permukaan kulit. Akar terletak di folikel rambut, mentolnya berada di lapisan atas kulit. Dalam mentol adalah proses regenerasi sel yang berterusan, yang menyebabkan pertumbuhan rambut. Apabila mentol mati, rambut jatuh, dan pada kantung rambut yang kekal di tempatnya selepas beberapa saat bentuk mentol baru dan rambut baru mula berkembang. Dalam anjing, perubahan besar rambut yang membentuk kot adalah dua kali setahun, disebabkan perubahan musim.

Permukaan setiap rambut ditutupi dengan kutikula, di dalamnya ada pigmen yang mengandung medulla, yang menentukan warna anjingnya. Keadaan kutikula adalah petunjuk kesihatan anjing, pemakanan yang tepat untuknya. Dalam anjing yang sihat, kot itu berkilat, ditutup dengan lapisan lemak tipis yang dirembes oleh saluran kelenjar sebum, yang terletak di lapisan atas kulit.

Bagi mereka yang mahu menumpahkan rambut anjing

Salam sejahtera dan tuan!

Saya mempunyai dua anjing lucu yang tinggal di halaman, dari menyisir sejumlah besar bulu. Nenek memainkan bahagian utama, menjadikannya sarung tangan dan kaus kaki yang paling halus.

Tetapi beberapa cincang keras kepala tidak mahu berputar. Lama kelamaan, mereka banyak mengumpulkan. Setelah menerima pesanan lain untuk mengeluarkan tali pinggang pemanasan hangat dari rambut anjing, saya memutuskan untuk menggunakannya. Saya tidak tahu sama ada rambut anjing akan jatuh dan berapa cepat ia akan berlaku.

1. Kami mengambil anjing kudlaty, atau dari jiran dan kami menyikat.

2. Selepas menyikat, anda perlu mendapat sekurang-kurangnya 50 gram. bulu dan bulu.

3. Kucing tidak mengganggu tidur.

4. Saya mempunyai linoleum dengan corak geometri, menjadikan susun atur mudah. Jika ini tidak berlaku, kemudian lukis segi empat tepat saiz yang dikehendaki menggunakan pen terasa. Kemudian dia akan mencuci, tetapi ia hanya diperlukan untuk susun atur masa.

5. Bahagikan bulu separuh. Sebarkan separuh bulu, berbaris dalam bingkai diperuntukkan.

6. Lay benang bulu kelabu di lapisan kedua. Pertama sekali, kemudian menyeberang. Tujuan susun atur adalah untuk memperkuat produk masa depan.

7. Dari atas kita meletakkan lapisan kedua dan bulu.

8. Untuk hiasan, anda boleh menghiasi dengan benang berwarna bulu dan kepingan bulu berwarna yang dibeli.

9. Tutup dengan mesh, basuh, gulung roll. Wool meraih dengan serta-merta! Selepas 5 minit pelepasan dalam roll, saya menerima produk yang sangat padat, dalam warna dan rupa, sangat mengingatkan pada mantel seorang askar.

10. Dalam beberapa kekeliruan saya bilas di dalam lembangan. Tidak mustahil di bawah paip, kerana ada banyak bulu halus di dalam air. Dibuang ke dalam tandas dari bahaya menyumbat sinki. Saya kosong dengan penghawa dingin. Anjing Zapaz akan menghilangkan kesukaran. Berhati-hati menghidu. Ia seolah-olah saya bau itu dicuci.

11. Kami berpaut pada kren. Air mengalir dalam beberapa minit. Kekal produk yang hampir kering.

12. Stim besi, memberi bentuk, kering.

13. Saya letakkan di pipiku. Tidak ada bau, tetapi ada bulu yang diambil secara berasingan (awn), yang ditusuk.

14. Skala dipinjam dari kucing puhoherkoy. Untuk sebab-sebab tertentu, tentunya tuan rumah yang akan melakukannya. Produk menjadi lebih lembut dan lembut. Diisi sangat keras. Tidak mustahil untuk mengeluarkan hiasan dan hiasan.

15. Berikut adalah hasil akhir produk.

16. Saya mempunyai tali pinggang pemanasan, jadi dia pergi ke pelayan wanita. Setiap orang yang melihatnya memutuskan sama ada selendang itu. Tetapi sedikit pendek.

Kesimpulan: 1. Ia gulung dengan sempurna. Dapatkan segera. Anjing itu tidak berbau busuk. 4. Ia tidak menusuk. Ia jauh lebih cepat daripada dibakar terlebih dahulu, kemudian diikat.

Saya akan gembira jika pengalaman saya berguna kepada anda. Salam Marina

Marinochka, dengan yang akan datang.

pengalaman MK yang sangat baik berkongsi! Saya hanya perlukan rambut anjing di sisa-sisa untuk menyedari! TERIMA KASIH!

Saya perlahan-lahan mengambil serpihan dengan tangan saya. Ini adalah proses yang panjang. Layout 2 jam, dan dinding 5 minit. Dan anda dengan cuti!

Dan saya tidak mempunyai sisa, saya mempunyai anjing keseluruhan!

Terima kasih kerana pengalaman yang menarik. Saya mendengar bahawa tidak semua baka anjing (dalam arti bulu mereka) berguling dengan cara yang sama. sesetengah tidak jatuh sama sekali.

Saya mempunyai Gembala Eropah Timur. Saya mengumpul bulu secara berasingan dengan lembut, secara berasingan dengan "duri" - yang saya menyikat keluar dari ekor, "seluar", di mana terdapat banyak tulang belakang.

Apabila saya mengeluarkannya, bahagian bawah lembut dan ringan seperti itu, dan "duri" jatuh ke dalam benjolan. Mudah robek, tetapi masih.

Jadi, nampaknya, dengan anjing berambut keras saya untuk menggulungnya adalah perlu dengan tepat komponen keras bulu itu. Perlu cuba :)

Hebat! Saya menggaru anjing saya, bulu saya dilemparkan dan hati nurani saya memakan saya.

Sekarang saya faham bagaimana untuk menerapkannya.

Terima kasih! Selamat Tahun Baru! Kejayaan dan nasib baik!

Saya mempunyai Labrador putih yang cantik!

beg bulu!

Impian saya adalah melakukan sesuatu, tetapi saya tidak tahu bagaimana berputar!

Sekarang ia pasti akan berguna!

Poprobujte naucitsja prjast.Eto ne tjazolo i ocen myloje hobbi.

Terima kasih kerana pengalaman)))

Atau mungkin seseorang tahu bagaimana seekor unta berbaring? Tiada anjing, tetapi bulu unta telah dipegang

Dan apa yang mesti bau anjing mesti? (Ini adalah soalan oriental.) Dibasuh, dibilas, dibasuh, dibasuh. Seperti mana-mana bulu, semuanya telah dibasuh, dan bau dan kotoran.

Adalah difahami bahawa anjing boleh mencium anjing dalam bentuk yang dibasuh. Seseorang mempunyai rasa bau yang berbeza)

Saya MEMPUNYAI DUA BUTCHES OF THE OCHES DARI MASTER BERBEZA))) MEMBACA MK ANDA ANDA MEMUTUSKAN KELEBIHAN UNTUK MELAKUKAN UNTUK MENGURUSKAN, FIKIR, 1ST DAN TINGGI TERBESAR ADALAH MERINOSIK, DAN TENGAH BOOTERBODE ADALAH DOG. MENGATAKAN SELESAI))) JIKA SANGAT MENINGKATKAN, MENGIRIM DALAM UMUM)))

Hari yang baik! Alena, tetapi apa yang anda dapat, apa masalah yang timbul, apa penyusutan? Kongsi! Saya juga ingin mencuba, Pada rambut beca dari Anjing Gembala Kaukasia (saya telah mencuba rambut arnab).

Lyudmila, hello! Saya juga sangat berminat, sila tunjukkan gambar produk anda! Marina

Alyona, hello! Saya sangat berminat! Tunjukkan foto bagaimana anda mendapatnya! Marina

Terima kasih kepada MK, sangat menarik! Saya mempunyai sweater bulu anjing selama lebih dari 10 tahun, saya tidak memakai lagi, tetapi apabila seseorang mempunyai pinggang dalam rumah saya, kita mengikatnya bukan tali pinggang, ia membantu serta-merta.

Saya tidak mempunyai anjing, tetapi saya membacanya dengan minat.

Hanya semalam saya bercakap dengan seorang kawan, dia mengarahkan sepasang selendang dari saya, dan oleh itu, dia berkata, dia meninggalkan bulu putih sedikit dengan anjing tercinta, yang, malangnya. tidak lagi. Jadi kita akan membangkitkan semula. :)

Letakkan bunga dari itu dalam corak. Ia akan menjadi ingatan yang indah. Saya selalu merasa kasihan kepada anjing. Mereka hidup sedikit dan berlepas lebih awal.

Selamat hari! Tunjukkan bagaimana tudung itu ternyata? Saya gembira melihat foto itu! Marina

Terima kasih banyak untuk bengkel yang hebat! Saya mempunyai anjing kecil, tetapi berbulu (spitz))). Hati saya berdarah untuk membuang bulu putih lembut, dan sekarang saya tahu apa yang perlu dilakukan)))

Beri kami selendang hangat kepada orang ramai!))))))))))))))))))

Perkara yang paling halus akan berubah! Kejayaan untuk anda!

Oh! Saya juga mempunyai spitz! Sayang bulu mereka (yang tenggelam ketika menelan). Dumps, jika sekurang-kurangnya asas domba lakukan, tetapi kemudian memanjat dooooo lama. Tetapi saya tidak pada dasarnya koltunitsya, mungkin anda mempunyai jenis bulu yang berbeza.

Terima kasih kerana pengalaman !!

Semua Saya akan menggaru pengawas Moscow pada musim panas.. kerana dia suka saya.

Terima kasih kepada MK. Saya juga seorang pemula pemula, dan saya juga berfikir tentang anjing bulu - saya mempunyai kolie, saya mengikat pinggang saya, bau yang diluluskan selepas 2-3 mencuci, tetapi kolie, seperti dalam satu kartun, berkata "aroma anjing basah", malah menyenangkan salji atau hujan. Dan sekarang kita mempunyai gembala Timur-Eropah, hidup di jalan, baik, bau sooooo. Adakah patut dicuba? Mungkin ada penghawa dingin khas yang diperlukan? Sekiranya ada yang cuba - menasihati.

SEMUA KONGRATULASI PADA TAHUN BARU TINGGI! SEMUA KREATIVITI NAMA dalam tahun naga.

Saya sedang mencari masa untuk mencuci bau anjing. Kaedah ini mudah dan sangat berkesan. Jenama serbuk cucian ini "Amway". Pembungkusan itu berkata SA8. Dia sangat ekonomik. Perlu mencubit beberapa sarung tangan. Tuang air, serbuk larut. Rendam produk selama 10 minit. Bau hilang sepenuhnya. Ia mudah.

Terima kasih kerana MK! Wool dari Malamutka saya juga mencuba mainan untuk mengeringkan kering, tetapi ia tergelincir dengan baik (koltunov jisim, terutamanya selepas berenang di musim panas), dan tidak banyak tanpanya. Untuk membuang bulu yang disisir, katak itu menyendiri, berputar - cangkuk tangan, dan di sini permohonan sedemikian!

Terima kasih dan Selamat Tahun Baru! All-all-all good!

Berbilang warna (biru-licik, coklat-arogan), tetapi untuk Malamutes itu perkahwinan.

Marina, terima kasih. Saya mempunyai anjing yang sangat kurus dan perintah untuk tali pinggang anjing, sekarang saya akan tahu apa yang perlu dilakukan dengan bulunya. Selamat Tahun Baru.

dan di halaman saya terdapat seorang Jerman ((saya bermimpi menggunakan kot rambutnya, tetapi juga memikirkannya adalah menakutkan, begitu wangi, dan, lihatlah, kucing, lembut dan lembut) dan gatal-gatal yang kerap saya cuba melancarkan manik - mudah di antara jari! dan mengumpul, dan suamiku memarahi - jangan buat apa! Apa yang anda fikir, adakah kucing itu pergi bekerja?)) Pada dasarnya, saya benar-benar tidak memerlukan tali pinggang sedemikian.. buat masa sekarang. tetapi, saya suka proses itu sendiri)) Terima kasih kerana MK! Selamat Tahun Baru kepada semua! Semua puncak kreatif baru!

Sekali seketika saya mempunyai sweater anjing yang sangat berbulu. Saya mendapat di bawah hujan renyai panjang dan pulang ke rumah sepenuhnya kering. Hujan berkumpul di titisan dan mengalir ke tanah. Saya melihat anjing dan kucing, dan saya menyedari bahawa semuanya adalah sama dengan mereka. Bulu di atas hujan tidak basah. Debu, dan kulit sudah kering. Anjing selepas mandi melakukan perkara yang sama. Dan sekali lagi, dia sangat baik, dia mengguncang dirinya dan sudah kering. Tetapi pakaian kami kering selama berjam-jam.

Saya tertanya-tanya mengapa ini berlaku. Saya bertanya ibu bapa saya mengenai perkara ini. Dan kemudian mereka memberi saya mikroskop. Dan ditawarkan untuk mempertimbangkan rambut anjing di sana. Saya melihat dan terkejut banyak. Sekarang iklan menunjukkan struktur rambut yang bersisik, tetapi kemudian saya adalah yang pertama melihat bahawa ini begitu. Ini adalah kesan yang saya suka.

Begitu juga, keupayaan bulu jatuh ke bawah diberikan oleh ini. Iaitu, kehadiran sebilangan besar skala pecah. Wain nipis dan tidak berkilat jatuh dengan baik (banyak skala terbuka), tebal dan berkilat buruk (skala disaluti dengan rambut). Saya cuba menggulung bulu dengan kucing Angora putih dan kolar rubah. Mereka bergolek dengan baik, tetapi produk itu terasa sedikit berbulu.

Bulu pinggang bulu

Gambar oleh Elena Suetina

Ahli Kelas Sarjana Persatuan Sarjana Republik Buryatia Elena Suetina menceritakan dan menunjukkan cara membuat tali pinggang bulu, yang menjadikan panas hangat.

Apakah sabuk bulu anjing yang berguna?
Sabuk rambut anjing direka untuk memanaskan kawasan lumbosacral. Apabila bersentuhan dengan kulit, bulu itu memberikan rawatan mikro, yang meningkatkan peredaran mikro darah. Rambut anjing mengandungi surfaktan, penembusan yang melalui kulit mempunyai kesan yang baik pada badan, meneutralkan caj elektrik negatif pada permukaan badan dan sempurna mengekalkan haba. Ia juga mempunyai kesan kesemutan pada kulit, yang menyumbang kepada aliran darah yang banyak ke tempat yang sakit.

- Ramai yang mempunyai kawan berkaki empat. Setiap pemilik penyayang menyikat anjingnya, mengakibatkan terkumpul di bawah selimut. Ia boleh digunakan untuk membuat tali pinggang panas. Tiada apa-apa yang sukar dalam hal ini - hanya tambah bulu pada anjing anda apabila ia bangun, dengan syarat anjing anda adalah baka yang berbulu. Wool dari anjing pendek rambut tidak akan berfungsi - mereka mempunyai banyak awn, dan awn tidak jatuh dan akan terus merangkak, - nota Elena.

Oleh itu, untuk kerja yang kita perlukan:
bulu domba - 50 g
bulu dari anjing - 50 g
sabun, air suam, pin roll, gunting, benang benang, filem, mesh

Bagaimana untuk melakukannya?
Pada filem atau permukaan kalis air yang lain, letakkan bulu di lapisan nipis dalam satu arah. Ia harus berubah menjadi segi empat tepat berukuran 190 hingga 60 cm.
Lapisan kedua diletakkan rambut anjing - meregangkan helai dan sama rata menutupnya dengan seluruh permukaan.
Dalam lapisan ketiga, lagi meletakkan bulu domba ke arah serenjang ke lapisan pertama.
Segitiga yang dihasilkan daripada tiga lapisan bulu ditutup dengan grid dan tuangkan dengan air suam dan sabun. Dengan berhati-hati, cuba untuk tidak memindahkan lapisan dengan tangan anda, kami menggosok permukaan web yang dihasilkan dari kedua-dua belah pihak. Sebaik sahaja helai di permukaan menjadi seragam dan berhenti bergerak, kami teruskan ke peringkat seterusnya. Pada pin rolling atau tongkat lain yang sesuai, kita akan meniup segi empat tepat kami. Ternyata roll bulu, perlu digulung di permukaan selama 15 minit.
Seterusnya, lancarkan roll, meratakan permukaan, melihat bagaimana bulu dilanggar. Sekali lagi kita berpusing-pusing ke dalam gulung dan berguling lagi 10 minit. Dan sebagainya sehingga segiempat tepat kita duduk kira-kira 30% (saiznya mestilah 120 hingga 35 cm). Selepas itu kita bilas tali pinggang kami di bawah air yang mengalir, meremas dan biarkan kering (mungkin pada bateri). Setelah mengeringkan tali pinggang, kami mengukusnya dengan seterika. Kami menjahit pita Velcro - untuk memudahkan pengancing tali pinggang. Belang ini boleh dihiasi dengan sulaman.

Bagaimana sabuk bulu berguna untuk belakang?

Kandungan:

Dari banyak masalah belakang dapat membantu penyembuhan ikat pinggang yang terbuat dari bulu. Produk jenis ini dibuat dari bahan semula jadi. Tindakan mereka adalah berdasarkan pemanasan berhati-hati dari belakang menggunakan haba semulajadi tubuh manusia. Atas sebab ini, tali pinggang belakang yang diperbuat daripada bulu tidak mempunyai kontraindikasi, dan keputusan memakai produk sedemikian boleh dibuat oleh pesakit tanpa nasihat doktor.

Jadi bulu yang berbeza, tali pinggang yang sangat berbeza

Satu tali pinggang untuk belakang bulu akan membantu untuk terus hidup dalam tempoh keradangan akut, melegakan kesakitan dan mempercepat penyembuhan. Anda boleh memakainya jika tiada masalah kesihatan, contohnya, pada musim sejuk untuk musim panas - ini akan mencegah overcooling kawasan lumbosacral yang sensitif dan mengelakkan penyakit sistem kencing, pernafasan, muskuloskeletal dan saraf pada pesakit dalam sebarang umur. Jualan paling kerap anda boleh menemui tali pinggang yang terbuat dari kambing, unta atau rambut anjing.

Tali rambut anjing yang sama boleh dibuat di rumah.

Bulu semulajadi adalah bahan yang mempunyai ciri-ciri kebersihan yang baik. Wool menyerap kelembapan berlebihan, tidak mewujudkan kesan rumah hijau untuk kulit dan melepasi udara. Juga menyediakan kesan urutan yang baik yang merangsang peredaran darah. Wool dalam tali pinggang merangsang reseptor saraf endings dalam kulit manusia - dalam kombinasi dengan rangsangan peredaran darah, kaedah rawatan bukan farmakologi ini berkesan membantu melegakan kesakitan dan kekejangan otot dari kawasan yang terkena tubuh.

Kesan yang berfaedah pada bulu badan manusia bagi mana-mana haiwan. Kita tidak boleh lupa bahawa apabila membeli perhatian harus dibayar kepada model tali pinggang. Ia mudah untuk mencari pembalut, korset atau ikat pinggang sempit serba boleh. Untuk kemudahan, banyak model mempunyai sisipan elastik dan pengikat boleh laras. Perlu diingat bahawa ikat pinggang semua model mempunyai dimensi mereka - sebelum membeli, Anda harus mengambil pengukuran angka orang yang dimaksudkan untuk produk ini, adalah wajar untuk mengukur model yang Anda suka. Model-model moden tali pinggang untuk belakang bulu agak nipis - semua kualiti produk, termasuk kesan terapeutik, dipelihara di dalamnya, tetapi mereka hampir tidak dapat dilihat di bawah pakaian, dan dalam beberapa kes (kerana sisipan elastik) membantu sedikit mengubah kontur angka seseorang.

Apakah penyakit yang akan membantu tali pinggang bulu?

Sebagai rawatan tambahan, sabuk bulu untuk belakang, walaupun tanpa nasihat doktor, digunakan untuk pelbagai penyakit. Selalunya, tali pinggang belakang diperbuat daripada bulu untuk mencegah atau menyembuhkan:

 • penyakit radang kronik tulang belakang dan cakera intervertebral;
 • penyakit sistem genitouriner;
 • kesan hipotermia pada organ dalaman yang terletak di kawasan ini;
 • urolithiasis;
 • penyakit sistem pembiakan pada lelaki.

Memakai tali pinggang bulu direkrut semasa pemulihan dari kecederaan belakang, serta mencubit saraf dan hernia intervertebral. Untuk tujuan bukan terapeutik, tali pinggang bulu boleh dipakai dengan tinggal lama di luar musim sejuk dan untuk meningkatkan peredaran darah semasa berada dalam postur yang sama (memburu, memancing, jenis pekerjaan yang tidak aktif). Juga, tali pinggang bulu boleh digunakan untuk membetulkan postur dan mempercepatkan proses kehilangan berat badan.

Bagaimana untuk membuat tali pinggang anjing?

Sabuk rawatan bulu boleh dibeli di farmasi atau kedai kesihatan. Selalunya produk ini boleh didapati di pasaran. Jadi apa jenis tali pinggang anjing yang lebih baik - buatan kilang atau rumah buatan, dan adakah mungkin untuk menjadikannya sendiri?

Ramai peternak anjing membuat tali pinggang anjing di rumah untuk diri sendiri, rakan-rakan dan untuk memerintahkan. Terdapat pendapat bahawa tidak kira jenis bulu anjing untuk membuat tali pinggang. Produk pemanasan yang paling biasa yang dibuat oleh pemfailan, jika anda mahu, anda boleh cuba mengikat tali pinggang. Untuk tali pinggang, anda boleh menggunakan bulu baki pada sikat selepas menyikat haiwan kesayangan anda atau dipotong.

Untuk membuat ikat pinggang, anda perlu menguasai kemahiran berputar di rumah. Untuk tali pinggang yang dirasakan, disyorkan untuk menggunakan kaedah pembasuhan basah, yang melibatkan merawat bulu dengan air dan memberikannya bentuk yang diperlukan.

Anda boleh membuat tali pinggang dengan rambut anjing berdasarkan korset atau pembalut biasa. Untuk melakukan ini, rambut anjing kering mesti diletakkan di antara dua tompok kain tebal, kuilt dengan tangan atau pada mesin jahit. Kemudian menjahit "lapisan" pada tali pinggang sokongan yang sedia ada.

Sekiranya anda melihat bahawa tali pinggang rambut anjing buatan sendiri mempunyai bau yang tidak menyenangkan, basuh dengan syampu rambut yang berkualiti tinggi dan keringkan dengan baik, dan kemudian ulangi prosedur ini semasa proses haus.

Dengan cara ini, anda juga mungkin berminat dengan bahan-bahan PERCUMA yang berikut:

 • Buku-buku percuma: "TOP 7 senaman berbahaya untuk latihan pagi, yang harus anda elakkan" | "6 peraturan regangan berkesan dan selamat"
 • Pemulihan sendi lutut dan pinggul dalam kes arthrosis - video percuma webinar, yang dijalankan oleh doktor terapi senaman dan perubatan sukan - Alexander Bonin
 • Pelajaran percuma dalam rawatan sakit belakang dari doktor terapi fizikal yang disahkan. Doktor ini telah membangunkan sistem pemulihan unik untuk semua bahagian tulang belakang dan telah membantu lebih daripada 2,000 pelanggan dengan pelbagai masalah belakang dan leher!
 • Mahu belajar bagaimana merawat saraf sciatic? Kemudian berhati-hati menonton video di pautan ini.
 • 10 komponen pemakanan yang penting untuk tulang belakang yang sihat - dalam laporan ini, anda akan mempelajari apa diet harian anda supaya anda dan tulang belakang anda sentiasa berada dalam tubuh dan semangat yang sihat. Maklumat yang sangat berguna!
 • Adakah anda mempunyai osteochondrosis? Kemudian kami mencadangkan untuk meneroka kaedah berkesan rawatan osteochondrosis lumbal, servikal dan toraks tanpa ubat.

Bagaimana untuk membuat tali pinggang rambut anjing

Penyakit belakang mengganggu ramai pembaca. Di bawah pengaruh faktor-faktor yang merugikan: hipotermia, keabnormalan kongenital, peningkatan beban pada tulang belakang, gejala penyakit dapat meningkat. Untuk mengelakkan masalah dengan sendi dan otot belakang pada musim sejuk akan membantu memakai tali pinggang yang diperbuat daripada bulu anjing.

Aksesori ini merangsang peredaran darah di kawasan yang rosak pada suhu rendah atau sebagai akibat daripada usaha fizikal, mempunyai kesan urut. Belt untuk belakang digunakan dalam tujuan pencegahan atau pada tahap remisi mengikut saranan ahli. Lebih terperinci mengenai ciri-ciri perubatan sabuk dari bulu kami akan memberitahu dalam artikel ini.

Ciri-ciri penyembuhan produk

Produk dari rambut anjing sejak zaman purba dinilai oleh orang ramai, kerana mereka telah berulang kali membuktikan keberkesanannya. Nilai bulu anjing adalah lebih mudah dan lebih murah untuk menghasilkan, dan kesan pemanasan dan penyembuhan adalah sama seperti, misalnya bulu unta.

Sabuk rawatan bawah atau rambut anjing mempunyai kesan pemanasan, anti-radang dan anti-alahan, meningkatkan nada dan kekebalan badan, meningkatkan peredaran darah dalam tisu dan membiak mereka.

Kerana tumpukan berduri, tali pinggang mempunyai kesan mengurut di mana ia terletak.

Rambut rambut anjing tetap sempurna, tidak basah, tidak membuat perdebatan, jangan merengsakan reseptor kulit, dan benar-benar hypoallergenic.

Berbanding dengan bulu haiwan lain, tali pinggang yang memanaskan rambut anjing mempunyai kapasiti haba yang lebih besar, dengan berat badan yang lebih rendah.

Pada skala industri hari ini menghasilkan beberapa jenis tali pinggang bulu untuk belakang. Korset perubatan dibahagikan kepada dirasakan dan dirajut oleh kaedah pembuatan. Keutamaan diberi lebih kepada tali pinggang yang dikait, kerana dalam keadaan berhati-hati, mereka tidak seperti barang yang dirasakan.

Korset mempunyai fungsi sokongan dan pemanasan. Tahap sokongan bergantung kepada ketebalan dan lebar bingkai, dan kesan terapi secara langsung berkaitan dengan jumlah bulu dalam berpakaian.

Terdapat tali pinggang untuk pinggang untuk ketebalan dan lebar pembalut, kekakuan tulang rusuk, kos produk. Pembalut boleh menjadi saiz tetap atau menyesuaikan diri (sejagat).

Selain itu, perbezaan keberkesanan penggunaan pembalut bergantung kepada komposisi mereka: selain daripada rambut anjing, ke bawah atau anjing dan haiwan lain (domba, unta, alpaca, merino, kambing, dll) boleh digunakan dalam pengeluaran. Oleh sebab pencampuran rambut dan rambut anjing secara langsung, pemanasan maksimum dan kesan urutan dicapai.

Petunjuk

Tali bulu untuk belakang disyorkan untuk orang yang terlibat dalam buruh fizikal berat (pemuat, pekerja pengeluaran, atlet, dll.), Sering tinggal di dalam keadaan sejuk, orang dengan gaya hidup yang tidak aktif (pemandu, kakitangan pejabat).

Di bawah keadaan ini, tali pinggang akan melindungi daripada kecederaan yang mungkin berlaku di bahagian belakang (hernia, menonjol, mencubit dan keradangan akar saraf), serta melindungi organ dalaman dari hipotermia dan keradangan.

Doktor menentukan senarai penyakit di mana pembalut bulu terbukti paling berkesan:

 • radiculitis;
 • neuritis;
 • osteochondrosis;
 • rematik;
 • penyakit prostat;
 • penyakit berjangkit dan berjangkit;
 • bronkitis, pneumonia dan lain-lain penyakit sistem pernafasan;
 • urolithiasis;
 • mencubit saraf;
 • keradangan sistem urogenital;
 • hernia, tulang belakang tulang belakang;
 • kecederaan dan sakit di tulang belakang;
 • kekejangan otot belakang.

Korset diperlukan untuk mengekalkan punggung dan punggung bawah dalam kedudukan semula jadi, melepaskan tekanan yang berlebihan dari vertebra.

Kesan terapeutik tali pinggang sedemikian jauh lebih tinggi daripada plaster sawi dan tin yang terkenal. Dengan sejuk dan batuk, aksesori sedemikian tidak diperlukan.

Bagaimana untuk memilih

Pilihan aksesori terapeutik untuk bahagian belakang perlu didekati dengan perhatian khusus. Malah tali pinggang anjing untuk bahagian bawah yang dibeli di farmasi boleh palsu - dari komponen buatan atau dengan penambahan sintetik. Ciri penyembuhan korset tersebut jauh lebih rendah daripada 100% analog semula jadi.

Apabila memilih, beri perhatian kepada:

 • pensijilan produk, tempat pembuatan dan pembekal bahan mentah;
 • komposisi;
 • bau aneh;
 • berapa banyak tali pinggang bulu anjing (harga tali pinggang yang berkualiti di farmasi bermula dari seribu rubel).

Perkara yang paling selamat ialah membuat tali pinggang sendiri atau pesanan dari pengusaha yang dipercayai. Selain korset, untuk memesan, anda boleh mendapatkan sarung tangan, syal atau stoking dari rambut anjing.

Manfaat dan kualiti produk tersebut tidak akan menimbulkan keraguan, apalagi itu adalah hadiah yang unik untuk saudara mara pada malam beku.

Membuat tangan anda sendiri

Sebelum anda membuat tali pinggang anjing untuk pinggang dengan tangan anda sendiri, anda perlu membuat keputusan mengenai teknik pembuatan, mengambil ukuran, menyediakan bahan mentah berkualiti tinggi dan menyimpan arahan.

Teknik pelukis klasik bagi mereka yang tidak tahu cara menjahit tali pinggang bulu untuk belakang:

 1. Lembaran licin menyebar bulu haiwan kesayangan (ke bawah) di atas permukaan rata dari atas ke bawah dengan tumpang tindih.
 2. Baris kedua dari kiri ke kanan dengan tumpang tindih.
 3. Baris ketiga, seperti yang pertama, dari atas ke bawah, keempat - seperti yang kedua. Saiz kain ialah 40 * 80 cm.
 4. Cecair kanvas dengan air sabun panas supaya ia tenggelam sama rata di bawah berat air.
 5. Untuk mengoyakkan kain bulu yang lembap pada tangkai kayu. Melancarkan 15 minit seperti doh.
 6. Selepas 15 minit, buka kanvas, lipat separuh, putar semula pada tangkai dan gulung lagi 15 minit lagi.
 7. Perluas. Bilas dengan air panas.
 8. Sebaliknya, besi, biarkan mengalirkan cecair yang berlebihan.
 9. Walaupun dirasai tidak kering, potong bahagian kanvas yang tidak perlu supaya tali pinggang akan menjadi ukuran kepada anda.
 10. Secara pilihan, anda boleh menjahit pada satu sisi kain kanvas kanvas. Ini akan menjadikan produk terakhir.
 11. Selanjutnya, tali getah panjang yang diperlukan dijahit pada sisi kanvas. Di hujung mereka dipasang Velcro.

Sabuk yang dihasilkan, yang dibuat oleh piawaian individu, tidak menghalang pergerakan, kerana ia dapat meregangkan keperluan tubuh manusia.

Cara menggunakannya

Adalah disyorkan untuk memakai pembalut yang baik untuk kesihatan anda sebagai profilaksis untuk meningkatkan tenaga, gaya hidup yang tidak aktif, semasa musim sejuk.

Bahan biasanya tidak menyebabkan reaksi alahan, oleh itu tali pinggang dibenarkan untuk kanak-kanak dan wanita hamil.

Pakar mengesyorkan memakai pembalut semasa tempoh pemulihan selepas kecederaan belakang dan radang dingin, dalam rawatan keradangan organ-organ dalaman, sebagai pencegahan penyakit sistem genitouriner.

Ulasan

Di forum popular, pelawat berkongsi kesan mereka mengenai penggunaan aksesori perubatan dalam amalan:

Nikolay: "Sebuah tali pinggang yang diperbuat daripada bulu anjing sangat baik. Saya memakai tali pinggang seperti itu selama tiga tahun, saya memakainya dan menikmatinya.

Tentang belakang sakit dan buah pinggang terlupa. Dan saya selalu pergi ke hutan di pinggang saya, saya pergi memancing - saya selalu memakainya juga. Ia berguna, saya nasihat semua orang. "

Oleg: "Saya membeli tali pinggang yang dirasakan - bulu memanjatnya, mustahil untuk mencucinya, jika tidak semua bulu akan melembutkan dan jatuh. Kini saya mahu membeli tali pinggang yang dikait, saya memutuskan untuk membeli di mana. "

Dmitry: "Saya memakai tali pinggang yang dikait, isteri saya mengikat saya. Kami mempunyai kolie, jadi dia menyikat rambutnya, isteri itu sendiri tersandung dan rajutan. Tidak ada yang lebih baik. Saya tidak tahu tentang felting itu, saya tidak perlu menghadapinya, tetapi ia seolah-olah saya bahawa jika boot dirasakan (ia juga dirasakan) akan menggosok belakang, tidak ada yang menyenangkan. Dan dalam tali pinggang yang dikait, saya merasa sangat selesa walaupun saya meletakkan badan telanjang saya. "

Kesimpulannya

Oleh kerana sifat terapeutik rambut anjing, pembalut untuk bahagian belakangnya mempunyai kesan anti-radang di punggungnya, menguatkan peredaran mikro darah, melegakan kesakitan, dan melindungi tisu dari hipotermia dan kecederaan.

Apabila memilih sesuatu produk, anda harus memberi perhatian kepada kualiti bahan yang dibuatnya. Jika tidak, kesan terapeutik tidak boleh menunggu. Anda boleh membuat sendiri aksesori sedemikian. Video ini akan memberitahu anda bagaimana untuk melakukannya.