Utama / Diagnostik

Bagaimana untuk membuat tali pinggang rawatan dirajut rambut anjing. Kelas induk.

Bagaimana merajut tali pinggang rawatan merajut rambut anjing. Penerangan dan foto di kelas induk. Lebar 30 cm panjang 40 cm.

Kami perlukan bola bulu berputar dalam satu benang. Wool berputar pada x b benang. Merajut jarum pada baris 2.5 untuk mengumpul 60 gelung dan jahitan garter bersatu 30-40 cm.

1. Bagaimana untuk membuat tali pinggang rawatan dirajut rambut anjing.

Dari kain x b, ukirkan butiran untuk bahagian hadapan dan letakkan dalam 2 lapisan. Sapu ke bahagian paling luas tali pinggang.

2. Bagaimana untuk membuat tali pinggang rawatan dirajut rambut anjing.

Dari jalur elastik yang lebar 8 cm untuk memotong 2 butiran panjang 12 cm.

3. Bagaimana untuk membuat tali pinggang rawatan dirajut rambut anjing.

Velcro lebar 5 cm memotong 2 kotak di bahagian bawah foto, di bahagian atas butiran gusi.

4. Bagaimana untuk membuat tali pinggang rawatan dirajut rambut anjing.

Velcro menjahit pada gusi.

5. Bagaimana untuk membuat tali pinggang rawatan dirajut rambut anjing.

Jahit tali elastik ke pinggir tali pinggang dan keluarkan tepi butiran di hadapan persimpangan kain dan tali pinggang. Zigzag talian. Belang sudah siap.

6. Bagaimana untuk membuat tali pinggang rawatan dirajut rambut anjing.

Tali penyembuhan diperbuat daripada rambut anjing sebenar, berputar dan dirajut dengan tangan. Belang ini akan memberikan kehangatan dan kesihatan anda kembali. Hanya gunakan tali pinggang dan nikmati kehangatan dan keselesaan. Memakai tali pinggang akan mengurangkan sakit belakang. Pakai pada bila-bila masa di rumah, di tempat kerja, di jalan. Anda boleh memakai pakaian atau pakaian.

7. Bagaimana untuk membuat tali pinggang rawatan dirajut rambut anjing.

Di sini dari kecantikan ini tali pinggang panas dan selesa perubatan telah ternyata.

Belt untuk pinggang terasa dari sisa-sisa kambing dan rambut anjing

Hello semua! Sukarelawan yang dihormati menarik juga, anda masih menjadi bulu cair tanpa faedah? Apa yang kamu lakukan dengannya?

Pada hari yang lain, saya memutuskan untuk meletakkan perkara di dalam stok saya dan saya terkejut betapa banyak perkara buruk yang saya terkumpul, tetapi sisa-sisa yang sangat buruk. Selepas berfikir bahawa saya memutuskan untuk bermain di sekitar "bodoh", tiba-tiba ia akan berubah. sebagai tali pinggang pinggang gizmo yang sangat sihat. Memotong tali pinggang pada akhir pesanan saya.

Foto-foto itu menunjukkan dengan jelas apa yang berlaku dan apa yang berlaku.

Saya memutuskan untuk menyusun sisa-sisa bulu dengan Pukhoderkoy. Saya mempunyai dua daripadanya dan mereka adalah berbeza (dengan baik, ternyata, pertama saya membeli satu, dan hanya kemudian saya tahu bahawa jika anda bekerja dengan bulu, anda memerlukan dua, yang kedua tidak ada di kedai, jadi saya membeli yang lain. -Terima kasih tidak boleh sebanyak yang kita inginkan, tetapi saya tidak lagi berhenti membelanjakan wang)

Itulah yang berlaku kepada saya. Nampaknya tidak ada sesuatu yang serupa dengan kardus

Seterusnya, meletakkan pesanan itu mencubit fakta yang menyikat

Sebarkan tanpa memilih warna, tanpa perintah tertentu.

Dari atas bulu anjingnya

Di atas telah menimbulkan lukisan yang terkenal (Allah melarang kesihatan kepada orang yang mula-mula menggambarkan padang rumput yang dirasakan dengan bunga). Kemudian, seperti biasa, saya membantu dengan air sabun, menggosoknya melalui jaringan, menggegarkan VSM, digulung, dilancarkan, dibilas, diperas melalui tuala, dikukus

Untuk diri sendiri, saya membuat kesimpulan: "semua yang sama, lapisan pertama terpaksa sekurang-kurangnya sedikit reput warna".

Dan ia lebih dekat bahawa ia dapat dilihat: bulu anjing melewati kambing biri-biri.

Nah, saya menerapkan kemahiran jahitan dan inilah yang saya dapat: tali pinggang perubatan

Dan ini adalah corak tali pinggang, yang saya disalin dari Internet lama dahulu dan malangnya saya tidak tahu dari mana laman web dan siapa pengarang corak itu. Jika ada yang tahu beritahu saya, saya gembira untuk mengedit.

Belajar untuk mengikat ikat pinggang asal

Selalunya, tali pinggang yang dikait boleh bukan hanya sebahagian wajib daripada kot buatan sendiri, kardigan, sundress atau seluar panjang, tetapi juga aksesori yang sepenuhnya bebas yang akan melengkapi imej dan memberikannya kepada individu. Perkara utama hanya untuk mengekalkan dan melengkapkan gaya keseluruhan pakaian anda. Pertama anda hanya perlu membuat keputusan tentang penampilan umum produk.

Ikat pinggang merajut

Terdapat banyak cara untuk mengikat tali pinggang dengan jarum mengait. Tidak ada yang rumit mengenainya. Dalam artikel ini kita tidak akan memberikan contoh pelaksanaan produk tertentu dengan gambar rajah.

Kami hanya akan cuba memberi idea umum mengenai bagaimana dan tali pinggang apa yang boleh dikait menggunakan jarum mengait.

Alat mengait

Jadi, jika anda mempunyai jarum mengait lurus dan bermata dua, serta benang, anda sudah boleh cuba mengikat tali pinggang yang indah untuk diri anda sendiri. Bergantung pada jenis tali pinggang yang anda mahukan, anda juga boleh membeli sebuah jalur elastik, pita atau jalur kain, gelangsar jika sabuk masa depan anda menganggap kehadirannya.

Belt - Reben

Untuk bermula, kami menasihatkan anda untuk mengingati bahawa tali pinggang boleh dibuat sebagai pita biasa lebar dan panjang sewenang-wenang, yang disambungkan oleh jalur anjal. Reben tali pinggang sedemikian boleh diikat di sekeliling pinggang, diikat pada bantal-bantal atau tudung satu sisi.

Tali pinggang lebar dengan gesper

Anda boleh merajut riben benang tekstur yang besar, menyediakannya dengan corak tiga dimensi. Pada produk sedemikian akan kelihatan gelongsor volumetrik berfaedah, oval atau berlian. Dibuat secara menegak, apabila meletakkan produk di pinggang, mereka akan meletakkan secara mendatar. Satu tali pinggang pelan sedemikian sudah diinginkan untuk melengkapkan geseran gaya yang sesuai.

Tali pinggang lebar dengan gesper

Belt dengan corak kancing

Satu tali pinggang yang dihiasi dengan corak kencang boleh dihiasi dengan satin yang sesuai atau reben sutera berwarna, menjalin corak siap dengannya. Di samping itu, ia adalah berfaedah untuk menekankan kecantikan dan keperibadian produk dengan bantuan manik, batu buatan dan hiasan lain.

Belt dengan corak kancing

Belt dengan jalur dua belah - tunda

Pilihan seterusnya tali pinggang dengan jarum mengait, yang kami perwakilan kepada anda adalah bundle-double-bundle. Ia boleh dihubungkan dengan sama ada tepi terbuka atau tertutup. Dalam kes ini, bundle-strip dengan tepi terbuka boleh diperkuat dengan memasukkan riben, tali atau jalur elastik di dalamnya.

Prestasi jalur likat-plait dengan hujung tertutup

Belang ini diperbuat dua kali.

Tutup Strip Harness

Untuk membuat jalur tali pinggang dengan tepi yang tertutup, anda perlu mengetik sebilangan lubang pada lekuk. Kerja bermula dengan membuktikan gelung pertama gelung depan dan kemudian setiap gelung ke-2 juga mesti bersatu di muka. Selebihnya gelung tanpa menembak provyazyayaya pada jarum kerja. Kami menarik perhatian anda kepada fakta bahawa gelung tidak terikat - purl. Mereka mesti dikeluarkan, masing-masing, supaya benang kerja di depan gelung dikeluarkan.

Knitting harness strip number 1

Knitting harness strip number 2

Baris mesti berakhir di purl.

Knitting harness strip number 3

Baris berikutnya dan semua yang berikutnya akan mengulangi yang pertama: Anda harus mulai merajut dari depan, dan menyelesaikan baris dengan purl, yaitu gelung yang tidak berpasangan.

Oleh itu, perlu diteruskan sehingga panjang produk yang dihasilkan. Kemudian tutup semua gelung.

Strip - memanfaatkan dengan hujung terbuka

Untuk membuat jalur tali pinggang dengan tepi terbuka, adalah perlu agar gelung yang dikumpulkan pada permulaan kerja segera diedarkan secara bersamaan menjadi dua jarum, yang disusun selari dengan satu sama lain.

Belang bersatu dengan hujung terbuka №1

Jarum ketiga - bekerja. Dalam barisan pertama adalah perlu untuk bersatu gelung pertama dengan satu jarum mengait di bahagian depan dan keluarkan gelung dari jarum kedua sebagai purl (benang kerja di hadapan gelung dikeluarkan).

Merajut abah dengan hujung terbuka № 2

Belang bersatu dengan nombor terbuka 3

Pada akhir baris semua gelung akan berada pada jarum kerja.

Penyusunan lanjut boleh diteruskan dengan cara yang sama seperti semasa melakukan sambungan jalur tertutup. Sebelum menutup gelung, ia akan menjadi membosankan untuk mengagihkan semula gelung ke dalam dua jari. Pada setiap gelung bercakap ditutup secara berasingan.

Tali pinggang bermuka dua

Satu lagi versi tali pinggang, yang mesti dilakukan likat dua hala. Ia boleh dilakukan dengan bantuan jurucakap lurus biasa. Cara mengait ini sangat sesuai jika anda ingin membuat tali pinggang dengan pola jacquard.

Tali pinggang bermuka dua

Proses kerja

Untuk memulakan, anda perlu meletakkan benang dua bola warna-warna yang berbeza (contohnya, hitam dan putih) bersama-sama dan meletakkan pada jurucakap bilangan gelung yang dikira dengan jenis thread berganda ini, yang akan berfungsi. Dalam baris pertama, semua gelung putih harus dirajut di muka dengan benang putih, dan hitam - di sebelah yang salah dan benang hitam.

Kaitan dua tali pinggang - proses mengait

Mengait dari belakang

Mengubah kerja untuk bersatu adalah sebaliknya: gelung hitam - benang muka dan hitam, dan putih - purl dan putih. Menggariskan sehingga 3-4 baris, anda boleh memulakan pola vyvyvyvaniya.

Mengait dari belakang

Pada masa yang sama anda perlu berhati-hati memantau penggantian warna. Setelah selusin baris, coraknya akan kelihatan jelas dari kedua-dua pihak.

Sabuk yang dibuat dalam gaya ini boleh diikat di simpul di pinggang atau dilengkapi dengan gancu yang cantik yang sepadan dengan gaya.

Tali pinggang nipis

Pilihan seterusnya yang kami tawarkan ialah tali pinggang nipis, berongga di dalam. Mengikat dengan jarum juga cukup mudah. Ia cukup untuk menyimpan sepasang jarum mengait bermata dua.

Mula merajut

Untuk memulakan, anda perlu mendail pada jurucakap dari 3 hingga 6 gelung. Semua gelung bersatu menghulurkan muka dan menggerakkan kerja di pinggir kanan jurucakap. Setelah memulakan benang kerja dari kiri ke kanan, sekali lagi merajut semua gelung di muka, gerakkan merajut ke pinggir kanan... Teruskan dengan cara ini sehingga tali panjang yang diinginkan siap.

Akhir mengait

Di penghujung mengait, semua gelung boleh ditutup dan hujung produk boleh dihiasi hanya dengan mengikat knot pada mereka. Mudah dan pada masa yang sama - asal. Untuk kekuatan tambahan, anda boleh memilih tali kord yang kuat di dalam tali pinggang seperti itu.

Menenun tali tali pinggang pusingan

Kita tidak boleh gagal untuk menyebut satu lagi cara menenun tali tali pinggang pusingan.

Alat mengait

Untuk melengkapkannya, anda hanya perlu satu jarum mengait, serta peranti ringkas yang boleh dibeli di kedai khusus atau anda boleh membuat sendiri. Yang kedua adalah lebih mudah berdasarkan fakta bahawa anda boleh membuat alat sedemikian untuk menenun tali tali pinggang apa pun ketebalan yang dikira untuk bekerja dengan benang apa pun.

Proses mengait

Untuk memulakan, anda perlu meregangkan hujung bebas benang melalui cincin.

Menenun tali tali pinggang pusingan - proses mengait №1

Menenun tali tali pinggang pusingan - proses mengait №2

Sekarang twist benang seli setiap stud.

Menenun tali pinggang tali pinggang - nombor proses mengait 3

Ia agak mudah untuk bekerja lebih jauh: kami meletakkan thread kerja di atas gelung pada stud dan dengan bantuan jarum kami membuang gelung melalui itu.

Menenun tali tali pinggang pusingan - proses mengait №4

Menenun tali tali pinggang pusingan - proses mengait №5

Menenun tali tali pinggang pusingan - proses merajut №6

Menenun tali tali pinggang pusingan - proses merajut №7

Menenun tali tali pinggang pusingan - proses mengait №8

Menenun tali tali pinggang pusingan - proses merajut №9

Tenunan tali pinggang-tali - proses mengait №10

Skim corak tali pinggang anda, anda boleh mencari di laman web kami.

Anti-Radiculitis Belt FitSebelum ini, saya tidak bersatu apa-apa, saya mendapati gambar di Internet (tidak dipelihara) - di belakang kanvas dan mengendalikan untuk mengikat perut. Dirajut dari pusat. Suami cuba dan berkata bahawa keadaan tidak baik. Melalui percubaan dan kesilapan, saya selesai di sisi, cuba untuk diri saya sendiri. Nah, kami mendapat tali pinggang borang ini)). Terikat x b benang kuning, normal, "untuk kecantikan."

Tetapi kerana ia duduk di pinggang - sekurang-kurangnya memenuhi tetamu))

Suami saya suka tali pinggang - dia ternyata takut akan saya mengikat sesuatu seperti tudung "nenek": pengasuhnya, tua dan baru, dari Ukraine, memakai selendang selendang untuk sakit belakang yang lebih rendah, "gaya negara," sebagai ibu mertua lewat memanggil imej yang sama. Dan untuk tali pinggang saya tidak malu)
Ia perlu untuk badan telanjang, tetapi dia tidak mengambil gambar dalam gaya bogel)))
Mempunyai seribu mata pengalaman dalam status Knitter, sebagai suami, peminat permainan komputer dalam talian, dipanggil))
Gambar-gambar mempunyai warna kuning air, tetapi sebenarnya putih.

Mungkin, adalah perlu untuk merajut tali pinggang dalam bentuk baktus? Bentuk segi empat tepat dari tali pinggang itu yang teman wanita saya ingin menjual, dengan hujung triangular, saya tidak menyukainya - kerana ia mengikat dengan velcro pada pusar. Saya membayangkan bagaimana Velcro merosakkan permukaan tali pinggang. Saya suka pilihan untuk mengikat pinggang.

. Cara mengikatnya tidak diketahui. atau tali pinggang pinggang.

Komen

Beberapa benang Rusia, satu bulu, satu bulu + akrilik. Tiada apa-apa yang diregangkan, tetapi ia dipakai sangat tidak aktif. Mungkin ia lebih mudah dipakai, jika anda mengikat kanvas, bengkok tepi dan masukkan gusi. Ia akan berubah seperti skirt dengan jalur elastik)))

Saya sedang merajut. OFF, segiempat lebar dan tinggi yang dikehendaki, direkalkan agar tepi tidak bengkok, membuat bar butang. Saya mahu gusi pertama, tetapi memutuskan untuk membuat corak, dan itu lebih tebal, lebih hangat.

Dan tidak akan ada benang yang cukup untuk rompi (

Dan tidak akan ada benang yang cukup untuk rompi (

Saya merajut tali pinggang dengan tangan, mengait (bersatu di jalan raya), sampai ke kesimpulan semasa kaus kaki - saya mengikat tali pinggang dengan sia-sia (walaupun saya mengambil kira bahawa pinggang dan tailbone perlu longgar), ia menarik dan slaid keluar dari tempatnya, walaupun pemanasan pinggang tidak mudah), dirajut, poket punggung, dengan bahagian depan dan tailbone yang minimum - kecantikan, tidak ketara di bawah pakaian (dirajut dari cangkuk mengait separuh 5)

Saya sedang merajut dengan jarum. Tetapi intipati jelas. Dan agak mungkin untuk dihubungkan dengan kereta. Dipakai sangat selesa

Tali pinggang yang dikait

Kami menawarkan mengait versi wanita yang menarik dan luar biasa. Ia menggabungkan mengait dan menganyam. Panjang tali pinggang adalah 73-75 cm.

Kita perlukan: benang bayi Vita (100% akrilik), 100 g - 400 m, cangkuk 2.5 mm.

Penerangan Pekerjaan:

Kami menaip tepi 7 + 2.

Edging: yang pertama dikeluarkan, tidak merajut, yang terakhir dirajut dengan gelung purl.

 • 1,3,5 baris: gelung muka;
 • 2,4,6 baris: purl loops;
 • 7 baris: tepi, 3 orang,, 2 orang bersama., 2 orang., Edgeband;
 • 8 baris: tepi, 3 keluar. Gelang yang selebihnya tidak bersatu. Hidupkan mengait;
 • 9 baris: tepi, 2 orang., Edge;
 • 10 baris: tepi, 3 keluar, tambahkan 1 gelung pada jarum mengait kanan (atau buat bingkai), 3 keluar, tepi. Hidupkan mengait;

Bersatu sebelah kanan kain rajutan, gelung yang tidak dirajut.

 • 11 baris: tepi, 4 orang. Hidupkan mengait.
 • 12 baris: tepi, 3 keluar, tepi.

Ulangi mengait dari 1 hingga 12 baris, untuk mendapatkan jalur, panjang yang dikehendaki.

Dalam jalur kedua lubang yang anda perlukan untuk mula merajut dari 2. Knitting adalah serupa dengan jalur pertama.

Belang menenun:

Kami meletakkan 2 jalur bersama, antara satu sama lain. Band yang lebih rendah sepatutnya menjadi yang mempunyai satu lubang kurang. Kami meregangkan hujung bahagian bawah band ke lubang pertama band atas di bahagian bawah. Ini akan menjadi permulaan tali pinggang. Kami tarik hujung kedua band atas ke lubang seterusnya kumpulan bawah dari atas. Ia ternyata satu interlacing. Oleh itu, ternyata bahawa band atas sentiasa dimasukkan ke dalam lubang seterusnya pada band yang lebih rendah. Dan jadi menenun ke dalam setiap lubang seterusnya.

Jahit bahagian atas dan atas bersama di hujung tali pinggang. Di satu pihak kami menjahit butang, dan di atas satu lubang (kami bersatu dengan gelung udara).

Butiran boleh didapati dalam tutorial video kami mengenai merajut tali pinggang tenunan.

Bulu rambut anjing sendiri: betapa mudahnya untuk menimbulkan rambut anjing

Ramai di antara kita hidup anjing yang kita kadang-kadang menyisir. Mereka yang tidak membuang rambut anjing yang disikat, lakukan lebih bijak. Dari sini anda boleh mengepak tali pinggang anjing dengan tangan anda sendiri.

Ia agak mudah dan cukup cepat. Kesan satu produk mengambil masa kira-kira sejam dengan semua peringkat persediaan. Selepas pengeringan, ia hanya perlu menjahit pada kain dan mengikat pengikat.

Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa hanya bulu yang disikat daripada anjing yang dihiasi dengan baik, pelembab rambut tidak memberi seberapa banyak yang anda cuba. Dan tugas kami adalah untuk mendapatkan kosong yang sangat padat, yang mana anda boleh menjahit reben atau melekatkan pengikat untuk kemudahan penggunaan.

Bagaimana untuk merajut tali pinggang rambut anjing dengan tangan anda sendiri dengan gambar dan perihalan proses pemisahan, berdasarkan pengalaman peribadi, kami akan memberitahu.

Apa rambut anjing yang berguna

Rambut anjing mempunyai kesan terapeutik pada tubuh manusia. Kedua-dua datuk dan datuk nenek kita tahu perkara ini. Dia merawat radiculitis, osteochondrosis, arthrosis dan arthritis, pelbagai penyakit otot. Selesema dan penyakit buah pinggang, sakit di lutut dan pergelangan tangan juga sangat baik dengan rambut anjing.

Pembalut rambut anjing yang dibasahi dalam larutan garam, pengeringan pada badan, membantu menghilangkan batuk bronkitis, melegakan peradangan dari kawasan serviks, lutut dan siku. Lebih-lebih lagi, tali pinggang atau pembalut yang lebih tebal akan menjadi lebih teruk lagi kesan terapeutiknya. Dari semua produk, tali pinggang rambut anjing adalah cara yang paling terkenal dan popular untuk menyingkirkan semua jenis sakit belakang.

Di samping itu, rambut anjing yang disikat boleh diputar dan bersatu daripada stoking benang, sarung tangan, baju sejuk dan rompi. Malah dari sejumlah kecil rambut anjing, anda boleh menumpuk atau mengikat tali perut di kepala anda (membantu menghilangkan sakit kepala) atau pad lutut dan cuff pada pergelangan tangan dan pergelangan kaki. Tidak perlu dikatakan, semua yang anda boleh lakukan dari rambut anjing sangat berguna. Ia adalah dosa untuk membuang rambut anjing yang disisir.

Bagaimana dengan mudah dan cepat menumpuk rambut anjing

Pertama menyediakan semua yang anda perlukan:

 • rambut anjing disikat (kami mempunyai lebih daripada separuh daripada pakej kedai)
 • filem (sebaik mungkin, yang digunakan untuk pembungkusan elektronik), tetapi jika tidak dijumpai, anda boleh mengambil kelambu atau, seperti dalam kes kami, pembungkusan plastik dari sayuran dari pasar raya;
 • lembangan untuk penyelesaian sabun panas;
 • Sabun cuci pakaian (hanya yang paling sesuai adalah sesuai, tanpa wangian dan pelembut tambahan);
  parutan di mana sabun ini perlu nastrogat;
 • pin doh bergulir kayu atau tongkat kayu (walaupun sekop dari sekop, hanya dipendekkan);
 • semburan penyiram.

Felting basah

Mula-mula kita mengambil selembar filem dengan margin kira-kira 15 cm pada setiap sisi saiz tali pinggang yang dianggarkan. Ini adalah perlu untuk dapat mengetuk tepi "puff pie" anjing bulu (ini adalah bagaimana bentuk segi empat tepat akan menjadi lebih lancar, dan tidak perlu untuk memotong kepingan-kepingan berharga permaidani terasa).

Sekarang kita mengambil bulu anjing sendiri dan menerima "melambai". Kami akan melakukannya dengan tangan, tetapi dengan tekun. Bagaimana untuk melakukannya? Rumpun kecil rambut anjing rosak dan disuntik ke keadaan nipis dan lembut.

Dengan sekerap sedemikian, kami menyebarkan keseluruhan lapisan pertama bahan kerja dalam satu arah. Kami mengenakan serpihan yang tidak disengajakan supaya mereka datang satu sama lain. Oleh itu, kita mengelakkan bintik-bintik botak dan lompang dalam permaidani.

Langkah seterusnya, kami mengenakan lapisan kedua, tetapi dalam arah yang bertentangan. Kami tidak membenarkan pas dan jangan lupa mengenai pertindihan. Oleh itu letakkan sekurang-kurangnya 4 lapisan. Sekiranya terdapat kemungkinan dan di hadapan banyak bahan mentah, lebih banyak lapisan mungkin.

Rasanya akan lebih padat dan kuat. Ternyata "puff puff" berbulu di atas satu lagi rambut anjing.

Sekarang kita perlu membasuh semua ini dengan air sabun yang panas. Mengapa panas? Air panas meluruskan rambut, dan air sabun membantu mereka untuk mengikat bersama dalam jisim padat.

Apabila segala-galanya menjadi basah dan bahan kerja telah menjadi dua kali lebih nipis daripada mat mat asli kami, anda boleh mencurahkan larutan sabun dengan lebih berani. Tetapi tidak mengalir atau mengalir. Bagaimana dengan ketat tali pinggang rambut anjing anda akan dibasahi akan menentukan kepadatan dan ketahanannya.

Dalam kes kami, mesh dibenarkan untuk menumpahkan air sabun ke atas. Di satu pihak, ini baik dan mudah, sebaliknya, filem yang sedikit, walaupun ia menghalang bulu daripada basah, tetapi ia membolehkan bulu yang sangat ketat untuk terikat. Ia perlu membersihkan filem teratas dan dengan berhati-hati basah tikar tanpa perlindungan.

Tuck tepi bahagian bawah filem masuk (kami mempunyai mesh yang agak kaku, jadi ada masalah dengan tucking). Sekarang anda boleh menutupi tikar yang basah dan diselesaikan dengan filem atau mesh kedua. Pancake filem yang dihasilkan perlahan-lahan, tetapi sangat ketat roll pada pin rolling (ia adalah paling mudah untuk tujuan kita).

Oleh itu, semua pembinaan ini tidak melepaskan diri dan runtuh dalam proses wol pemotongan, kami akan menetapkan "sosej" kami dengan rentetan pada tali spiral atau elastik untuk rambut sepanjang keseluruhannya. Kami akan mengalahkan dan menggulung semua ekonomi ini, oleh itu penentuan perlu dipercayai.

Oleh kerana kita membuat tali pinggang anjing dengan tangan kita sendiri, adalah mustahil untuk membenarkan bahan mentah yang berharga hilang dengan sia-sia. Kami mengikatnya dengan ketat, tidak menariknya untuk menghancurkan seluruh struktur tanpa rasa takut dan, pada masa yang sama, tidak memecahkan rasa basah. Kami mahu berakhir dengan tali pinggang yang ketat dan tahan lama tanpa lubang koyak.

Sekarang, kini giliran bahagian mekanikal kerja. Kami mengambil pin roll dengan bahan kerja luka di atasnya dan mula wring, roll dan ketuk di atas meja dari semua pihak atau, seperti dalam kes kami, tempat tidur bola kayu. Jika tidak ada, tidak kira - pada permukaan yang rata, yang terbaik dari semua kayu, ternyata sama baiknya. Jadi kita menunggang dan mengetuk selama 15-20 minit.

Kemudian kami berehat dengan teliti dan melihat apa yang berlaku dengan kami. Jika terdapat patch botak atau sesuatu yang bergerak, kami membetulkannya. Kami melaporkan pada cincang lompang bulu, kaya dengan larutan sabun.

Filem bawah dibungkus bersama-sama dengan tepi bilet basah untuk mendapatkan bentuk produk yang betul, sekali lagi kami meletakkan filem itu di atas dan menggulung semuanya kembali ke pin rolling. Kami mengetuk, mengetuk dan bergulung selama 20 minit lagi, atau setengah jam.

Dari berapa banyak masa dan bagaimana dengan gigih anda akan membahagikan bahan kerja kepada impak mekanikal akan bergantung kepada ketumpatan yang dirasakan, dan akibatnya, kualiti tali pinggang bulu anjing masa depan, yang kini kita lakukan dengan tangan kita sendiri.

Kini anda boleh mencuci "sosej" di bawah air yang mengalir. Kami melakukan ini tanpa melepaskan atau melepaskan kosong.


Kemudian anda perlu melepaskan semuanya, letakkan tikar yang dihasilkan pada permukaan yang rata, keluarkan filem atas dan cuci lagi dengan air sabun. Jika anda telah melakukan segala-galanya seperti yang sepatutnya, pad yang terasa tebal yang dihasilkan boleh dibilas dengan lembut.

Merasakan pengeringan

Kering dalam bentuk yang diluruskan pada tuala, kerana kita biasanya kering perkara rajutan. Buang pada tali atau pasang bateri tidak boleh. Felt mudah cacat, dan anda mendapatkan produk yang bengkok dan tidak boleh digunakan.

Bahagian paling penting dari tali pinggang rambut anjing selepas pengeringan akan menjadi tikar tebal, kira-kira saiz lebar belakang atau sedikit lebih lama.

Kami melakukan tali pinggang anjing - fabrik, pengikat

Perhatikan bahawa yang terbaik adalah menggunakan tali pinggang rambut anjing apabila ia dipakai di atas badan yang telanjang dengan bahagian yang dirasakan pada kulit. Kain itu hanya diperlukan untuk tali pinggang untuk melayani kami lebih lama dan lebih selesa untuk mengekalkan angka tersebut.

Adalah lebih baik untuk memotong bentuk yang selesa untuk kembali dari kekosongan kami, menanggalkannya di satu sisi dengan kain untuk kekuatan dan menjahit pada pengikat. Amalan menunjukkan bahawa ia adalah paling mudah untuk tali pinggang anjing bulu, bersatu dengan tangan mereka sendiri, velcro. Mereka adalah yang paling mudah dilakukan dan mereka tidak akan terlalu banyak, dan oleh itu mereka tidak akan mengganggu berjalan di sabuk rawatan sama ada.

Jangan buang mayat. Mereka boleh dijahit ke jalur kain dan digunakan sebagai pembalut perubatan untuk mana-mana tempat yang sakit. Ia hanya perlu untuk menetapkan yang dipegang. Anda boleh melakukan lutut, atau pembalut sempit untuk kepala. Fikirkan cara menggunakan sisa makanan dengan faedah.

Ia akan mengambil sedikit masa untuk tali pinggang anjing dengan tangan anda sendiri, tetapi anda tidak perlu membelanjakan wang pada tali pinggang pembelian, yang, lebih-lebih lagi, tidak tebal atau padat. Sebagai peraturan, ia adalah hampir lapisan nipis lutut: berpanjangan dan tidak berkesan. Maafkan saya, penjual tali pinggang anjing!

Fakta ini membuatkan saya mencari jawapan saya sendiri mengenai persoalan bagaimana menumpuk tali pinggang anjing dengan tangan saya sendiri. Lebih-lebih lagi, anjing selalu tinggal di rumah dan terdapat pengumpulan bulu dari mereka.

Semua orang gembira dengan hasilnya. Sekarang, tiga ahli keluarga mempunyai ikat pinggang penyembuhan mereka sendiri untuk belakang. Ia tetap hanya untuk menentukan siapa yang akan mengambil tali pinggang dari bulu Tepina, dan siapa yang akan mendapat tali pinggang daripada bulu Zlata atau Risa.

Bagaimana merajut tali pinggang asli dengan jarum - kelas induk terperinci

Hello, kawan baik!

Sekiranya anda mempunyai masalah, bagaimana untuk mengikat ikat pinggang dengan jarum, maka, sebagai pilihan, anda boleh mempertimbangkan kaedah yang saya cadangkan dalam artikel ini.

Apakah kaedah ini bagus untuknya? Pertama, di luarnya tali pinggang itu menyerupai tali pinggang tenunan yang bergaya. Kedua, ternyata sangat padat, tidak curl dan membentang sedikit.

Setuju, untuk tali pinggang mengait sudah penting. Dan ketiga - anda boleh tampil dengan pelbagai pilihan untuk tali pinggang seperti: bersatu dengan panjang dan lebar yang berlainan, lakukan dengan atau tanpa ikatan - ikatan.

Anda boleh menggunakannya sebagai perincian tambahan pada barang rajutan anda - pakaian, kardigan, kot. Dan anda boleh menggunakannya sebagai aksesori bebas - contohnya, kepada jeans atau skirt yang sama. Anda hanya perlu mengambil sedikit benang, sesuai untuk warna, dan meletakkan sedikit kerja.

Penerangan kerja

Saya memerlukan ikat pinggang untuk pakaian rajutan. Dia berhenti pada versi di bawah gaya etnik - tanpa tali dan tali, dihiasi dengan tassels.

Belt ini dibuat dengan corak "2 × 2 pletenka", (untuk keterangan corak, lihat di sini). Jarum lebih baik untuk mengambil sedikit nipis daripada biasanya yang anda perlukan untuk benang yang terpilih - jadi tali pinggang akan lebih padat.

Untuk mengait, anda perlu mendapatkan bilangan gelung, pelbagai 4, +2 kelebihan.

Untuk tali pinggang saya, saya mendapat 18 gelung. Tetapi anda boleh bergantung kepada lebar dan model yang diingini, mendail 10, 14, atau 22, 26 gelung.

Kami mula mengait dengan 15 baris corak putanka. Kemudian pergi untuk merangka corak utama. Pada masa yang sama, adalah penting untuk merangkul gelung kelebihan supaya kelebihan padat diperolehi, iaitu gelung akhir (akhir) barisan perlu bersatu dengan purl, seperti biasa, tetapi dengan gelung muka (lebih terperinci dalam pelajaran ini).

Kami bersulam tali pinggang panjang yang diperlukan, kami juga menyelesaikan merajut dengan 15 baris kekacauan (kemudian kita akan menguruskan bahagian ini sebagai sudut). Sebaik-baiknya, panjang keseluruhan tali pinggang model sedemikian hendaklah sama dengan lilitan pinggang, atau bahkan sedikit kurang, memandangkan ia boleh, walaupun sedikit, regangan.

Berikut adalah tali pinggang yang berkaitan seperti sebelum perhimpunan:

Perhimpunan

Selepas tali pinggang disambungkan, teruskan ke tali tali untuk tali. Anda boleh mengikat kord dalam mana-mana cara yang dijelaskan dalam artikel ini. Saya rajutan tali untuk tali pinggang saya dengan cangkuk: hanya rantai gelung udara - ketat dan dalam 2 benang.

Jadi, kita merajut 2 tali panjang yang diperlukan, kira-kira 30-40 cm setiap satu. Kemudian kita pasangkan tali ini ke tengah-tengah hujung tali pinggang. Untuk sambungan yang tepat dan pantas, kami lakukan perkara berikut:

 • Mengikat gelung terakhir kord, lepaskan cangkuk itu. Masukkan cangkuk di tengah di bawah pinggir hujung tali pinggang dari bahagian tepi ke bahagian depan dan sekali lagi masukkan gelung terakhir pada tali di cangkuk:
 • Tarik gelung ke dalam lubang di bawah hem, merangkul gelang udara yang lain, potong benang dan tegaskan dengan ketat, isi semula tipnya:
 • Kami membungkus tepi tepi hujung pinggang di sebelah yang salah dalam bentuk sudut dan menjahit. Oleh itu, hujung benang dari lampiran kord tersembunyi dengan selamat, dan tali pinggang menerima lebih banyak hujung triangular padat.

Mendapatkan ke pembuatan berus

Kami mengambil sekeping kadbod tebal, yang lebarnya lebih besar daripada panjang berus masa depan. Kami menggulung benang ke atasnya dari bola. Semakin banyak giliran, berus akan menjadi lebih megah.

Benang yang datang dari hujung kord, gegelung yang terikat di satu sisi.

Sebaliknya, berhati-hati memotong benang benang, keluarkan kadbod.

Dan sekarang, untuk mendapatkan kepala berus yang cantik, kami melakukan manipulasi berikut:

Kami meletakkan bungkusan benang supaya kord di tengah. Tegas terikat dengan benang di bawah.

Kemudian bundle dihidupkan dengan cara yang lain, kami membentuk kepala berus yang kemas, di bawahnya kami mengetuknya dengan ketat beberapa kali dan sekali lagi mengikatnya dengan tegas.

Ia tetap hanya untuk mengurangkan tip berus dengan gunting.

Selepas tassels dilampirkan pada kedua-dua belah pihak, tali pinggang itu siap sepenuhnya! Versi tali pinggang ini membolehkan anda memakainya di pinggang dan di pinggang (hanya lebih lama mengikat tali).

Pilihan tali pinggang yang lain

Dengan cara yang sama, anda boleh membuat tali pinggang lebih sahih dan tanpa tali pada hujung, hanya untuk mengikat, seperti tali pinggang biasa. Tetapi tip juga dipadamkan dalam bentuk sudut, mereka akan memainkan peranan hiasan tambahan tali pinggang. Versi tali pinggang ini sesuai untuk kardigan rajutan atau kot. Dan untuk pakaian juga.

Anda juga boleh mengikat jalur panjang dengan corak "2 × 2 pletenka" dan melampirkan gancu. Dan supaya tali pinggang pada gesper dalam proses kaus kaki tidak disebarkan, di tempat yang tepat untuk tambahan selamat, dengan hati-hati jahitan butang besar.

Nah, itu sahaja buat masa ini. Dan saya sudah mempunyai merajut jarum yang siap untuk menulis artikel baru.

Oh, perkara yang paling indah - dia membuat jarum mengait untuk menulis! Tetapi entah bagaimana ternyata saya perlu menulis dengan jarum di tangan saya. Hmm, baik...

Jurucakap tali asal

tali pinggang keledar

band elastik tali pinggang dua belas

Perincian almari pakaian sedemikian, seperti tali pinggang yang dikait, dapat berfungsi bukan hanya sebagai tambahan untuk pakaian sehari-hari anda, baik itu blus, sundress, atau mantel. Tali yang dikait asal mampu banyak: untuk menyegarkan pakaian lelah dengan emosi baru, melengkapkan imej yang dikandung atau memberikan bunyi baru dan juga membuat imej eksklusif yang baru, yang menekankan keperibadian anda.

Bagaimana untuk mengikat ikat pinggang dengan jarum? Ada beberapa cara, dan yang sesuai dengan anda bergantung kepada pilihan model tali pinggang.

Jika anda memerlukan tali pinggang yang nipis, ia adalah yang paling mudah untuk bersatu dengan prinsip mengait tali dengan jarum mengait. Dalam kes ini, tali pinggang disambungkan pada 6 gelung muka, dalam bentuk tali berongga. Untuk mengikat tali pinggang seperti ini, anda perlu jarum lurus, terbuka di kedua-dua belah pihak. Urutan kerja: taip pada lekukan 6 gelung dan sambungkannya dengan yang depan. Mencapai akhir baris, gerakkan gelung ke tepi lain jarum. Dan sekali lagi bersatu dari gelung 1 baris, gelung pada bercakap akan menutup ke dalam gelang. Jangan bimbang jika ia tidak kelihatan agak kemas. Apabila anda bersatu, dengan cara ini, beberapa baris gelung akan menjadi lebih lancar. Setelah mengikat tali pinggang ke panjang yang dikehendaki dan mengamankan semua gelung, sedikit tarik pinggang tali pinggang ke arah yang berbeza. Sekarang semua gelung diselaraskan dan tali pinggang sudah siap. Jika dikehendaki, kord atau tali yang ketat boleh dimasukkan ke dalam tali pinggang ini, yang akan menjadikannya lebih tahan lasak dan tidak akan meregang apabila dipakai. Untuk mengait tali pinggang nipis, anda boleh menggunakan jenis tali lain dengan jarum.

mengait ikat pinggang kosong

bagaimana untuk mengikat tali pinggang dengan jarum

Untuk pembuatan corak gusi getah lebar yang lebih luas sesuai. Apabila mengira bilangan gelung untuk gusi berganda, perlu diingat bahawa dua mengait dan gelung akan memerlukan dua kali lebih banyak daripada dengan mengait biasa. Skimnya adalah seperti berikut: kami merekrut sebilangan lingkaran, sesuai untuk lebar pinggang yang dimaksudkan, dan baris 1 dirajut dengan elastis 1x1 (depan 1,
1 purl). Di baris kedua dan seterusnya, kami hanya bersatu di gelung depan, dan kami akan mengeluarkan tanpa mengait, sambil meninggalkan benang kerja sebelum gelung dikeluarkan. Menghidupkan kerja dalam setiap baris, ternyata kita bersatu seolah-olah dalam bulatan, dan int. Belt bertukar rongga.

tali pinggang dikait ke sundress

Anda boleh mengikat tali pinggang asli dengan jarum dengan cara lain. Sebagai contoh, tali pinggang untuk sundress disambungkan dalam dua corak: permukaan depan dan jahitan garter. Skru tali pinggang: Engsel 1-bermata (keluarkan tanpa mengait), 4 gelung jahitan garter (semua engsel dalam semua baris adalah depan), 5 gelung lancar muka (di barisan hadapan semua engsel adalah muka, dan di gelung belakang) sebelah yang salah). Bersatu tali pinggang mengikut skema yang dicadangkan kepada panjang yang dikehendaki.

tali pinggang keledar

Corak yang sangat baik untuk merajut tali pinggang lebar yang luas atau menengah adalah tali leher. Belang yang dihubungkan dengan corak ini ternyata agak padat dan tepinya tidak menumpuk. Jika anda bercadang untuk melampirkan gancu atau jenis pengikat lain pada tali pinggang seperti itu, maka bersatu tali pinggang dalam 2 benang, ini akan memberikan kepadatan yang lebih besar lagi. Jika anda mengikat tali pinggang, tepinya boleh dihiasi dengan hiasan pinggiran atau tassels. Bagaimana untuk membuat berus atau pinggir, lihat dalam pemilihan Pompons, berus, pinggir.

tali pinggang lebar dengan braids

Dengan sabuk lebar dengan jarum mengait, lebih baik pola corak bersatu dengan Aran atau braids. Dalam kes ini, pinggang tali pinggang seperti itu di kedua-dua belah pihak lebih baik untuk menjahit jahitan garter, seperti dalam rajah sabuk dengan braids. Setelah mengambil corak yang sesuai, kirakan laporannya dan tambahkan 2 atau 3 gelung garter mengait pada kedua-dua belah pihak. Ikat tali pinggang panjang yang dikehendaki dan tutup semua gelung. Untuk menetapkan bentuk tali pinggang, anda boleh menggunakan pita lapisan warna yang sesuai.

Sila ambil perhatian: semua gambar dibesarkan, hanya klik pada mereka.

Tali pinggang dikait OBI

Satu lagi pilihan yang menarik untuk merajut tali pinggang dengan jarum adalah tali pinggang yang dikait OBI. Tali ini adalah aksesori universal dalam gaya Asia. Terima kasih kepada rekabentuk dengan ikatan, ia mungkin memakai tali pinggang dikait OBI dengan pakaian nipis dan tebal, memberikan gaya oriental kepada imej biasa.

Panjang tali pinggang siap adalah 60/91 cm. Tali pinggang disambungkan oleh dua jenis elastik 2x2 dan 1x1, sebahagiannya dirajut.

Pada permulaan kerja adalah perlu untuk mengikat bahagian tengah tali pinggang dengan band getah 2x2. Ketumpatan penyaduran gusi 2x2 = 28p. x 30r. = 10x10 cm

Untuk melakukan ini, taip pada lekukan 62/94 gelung dan merajut jalur getah 2x2, mengikut skema 13 baris. Gambar rajah hanya menunjukkan baris depan, di baris purl - gelung bersatu pada corak kanvas. Dalam baris ke-14, buat lubang untuk kord, bersatu seperti berikut: 2 muka. * * Nakid, 2 dompet bersatu bersama, 2 muka *, ulang dari * hingga * hingga akhir baris. Selepas anda mengikat 13 baris lagi dengan getah 2x2 dan tutup semua engsel mengikut corak. Untuk mengikat bahagian sisi tali pinggang, di tepi bahagian tengah dari bahagian depan, angkat 31 gelung dan bersatu dengan jalur anjal 1x1 kira-kira 19/29 cm. Selesai di baris purl dan tutup semua gelung mengikut corak. Untuk bersatu kord, dail pada jarum terbuka di kedua-dua belah pihak - 3 gelung, dan bersatu dengan yang depan. Pindahkan kerja ke pinggir lain dari jarum mengait dan bersatu 3 lagi. Baca lebih lanjut mengenai cara mengikat kord dengan jarum mengait. Dengan cara ini, ikat tali dengan panjang yang dikehendaki dan tarik ke bahagian tengah tali pinggang. Tali pinggang dikait OBI siap!

Merajut tali pinggang, tali pinggang dikait, tali pinggang mengait asal

Merajut tali pinggang

Ikat pinggang merajut. Tali pinggang merajut adalah aksesori eksklusif yang hebat untuk pakaian harian anda. Terdapat banyak cara untuk mengikat tali pinggang dengan mana ia adalah: nipis, tebal, padat, kerja terbuka, dengan ikatan, dengan gancu, dll. Mengenai beberapa kaedah tali pinggang mengait, anda akan membaca dalam artikel ini.

Belang itu bulat, dirajut dengan stoking.

Di atas gelang cincin kita mengumpul gelung sepanjang panjang tali pinggang, bersatu jalur 2-3 cm lebar di stoking dan menutup gelung. Jika lebar jalur itu lebih kecil daripada panjangnya, maka jalur seperti itu, dirajut dengan pakaian dalam, mempunyai kecenderungan untuk merapatkan bahagian dalam dengan sisi yang salah ke luar, membentuk tali pinggang. Pinggir gelung yang dipanggil dan tertutup di sepanjang kancing yang dilipat dijahit dengan tangan.

Band elastik

Tali sebegini boleh panjang, diikat ke tepi atau diikat. Panjang yang kedua adalah sama dengan lingkar pinggang ditambah 10-12 cm lebar lebar tali adalah sewenang-wenangnya. Jenis gelung dalam lebar tali pinggang dan merajut jalur panjang yang dikehendaki. Tiub membentuk sepanjang panjang tali pinggang, yang disetrika melalui kain lembap. Atas permintaan hujung boleh dihiasi dengan tassels kecil atau pinggiran.

Buckle belt buckle.

Rajah. 5. Belt dengan sudut akut satu sisi, yang digulung pada gesper.

Dalam gambar corak tali pinggang, panjang yang sama dengan lilitan pinggang ditambah 10-12 cm, dan lebar sewenang-wenangnya, kami menandakan lubang untuk pengikat (Rajah 5). Belt, yang digulung pada gesper, kait rajutan merajut, band getah atau corak lain dengan pola kecil. Lebar tali pinggang adalah 2.5-3 cm. Kami mula bersatu dari tepi, yang dalam contoh ini kami bersatu dengan sudut akut yang satu sisi.

Kami mengumpul tiga gelung (A). Kami merajut tali pinggang sepanjang garis AB dengan lancar, dan untuk mendapatkan sudut akut yang satu sisi pada permulaan setiap baris muka, selepas gelung terakhir, tambahkan satu gelung dengan sisi yang salah (lihat Rajah 5, b). Kami memperluaskan sudut sehingga kita mencapai lebar tali pinggang yang diingini (BV). Mengikat panjang tali pinggang mengikut corak, kita membahagi semua gelung berturut-turut pada separuh dan di tengah baris kita membuat lubang bulat kecil (bungkus, 2 gelung bersama). Di hujung gelung yang berdekatan (DG). Kami menyesuaikan tali pinggang selesai untuk lapisan pepejal pada mesin jahit, dan jika tali pinggang itu dikait dengan kain kait ganda, maka kami masukkan gasket pepejal di dalam dan kami membinanya dan menumbuk topi ke lubang bulat dan menjahit gesper.

Tali pinggang berlapis

Kami memilih lebar tali pinggang seperti yang dikehendaki, dan panjangnya sama dengan lilitan pinggang (jika tali pinggang adalah punggung yang disambungkan) atau kurang 2-3 cm. Dalam tali pinggang seperti itu, kita membuat kedua-dua hujung sama - walaupun, bulat atau di sudut. Di hujung bulat anda boleh membuat dua lubang bulat (bungkus, 2 gelung bersama) dan seret renda melintang, dan di pinggang dengan sudut - satu lubang pada satu masa.

Rajah. 6. tali pinggang dengan hujung bulat dihiasi dengan lacing.

Rajah. 7. Sabuk dengan sudut di kedua-dua hujung, dihiasi dengan tali leher.

1. Belt dengan hujung bulat (Rajah 6). Kami mengumpul tiga gelung (A), kemudian pada mulanya dan pada akhir setiap baris selepas dan ke gelung melampau, tambah satu gelung dengan sisi yang salah sehingga bilangan gelung sepadan dengan lebar tali pinggang (BV). Untuk lacing, kami membuat dua lubang pusingan, maka kami bersatu dengan tali panjang, dari sisi yang bertentangan (DG), kita sekali lagi membuat lubang untuk lacing, maka kita membuat pusingan, merajut bersama pada permulaan dan pada akhir setiap baris sebelum dan selepas gelung terakhir. Apabila jarum akan kekal tiga gelung, tutupnya (E). Di akan tali pinggang boleh dijahit pada lapisan. Kami menembusi topi ke dalam lubang-lubang, ke mana kita meregangkan tali.

2. Sabuk dengan sudut di kedua-dua hujung (Rajah 7) juga bermula dengan tiga gelung (A). Pengembangan dua hala diperoleh dengan menambahkan satu gelung di belakang setiap gelung pada awal setiap baris. Kami menambah gelung hingga bilangan gelung yang sepadan pada bercakap, yang sama dengan lebar yang dikehendaki tali pinggang (BV). Di tengah-tengah barisan kita membuat lubang bulat untuk lacing, dan selepas itu kita merajut bahagian yang rata dari panjang yang dikehendaki. Dari sisi bertentangan tali pinggang kita juga membuat lubang untuk lacing (DG) dan mula mengurangkan gelung, mengikat dua gelung pada akhir setiap baris di depan gelung terakhir. Putarkan gelung ke bawah sehingga tiga gelung kekal, yang kita simpangkan bersama dan ketatkan benang (E). Menumbuk lubang-lubang di lubang-lubang dan meregangkan kord itu untuk mengikat.

Belt yang dikaitkan dengan corak dua belah pihak

Sabuk yang disambungkan oleh corak dua hala (garter, beras melekit, getah, dan lain-lain) yang diikat ke tepi, serta hlyasti, yang diikat dengan butang di hujungnya, dibuat dengan cara yang sama seperti tali pinggang yang disebutkan di atas (lihat Rajah 5, 6, 7). Lebar mereka adalah sewenang-wenangnya.

Tali pinggang tali dikait

Untuk mengait tali pinggang, kami mengambil benang tebal dan jarum mengait tanpa cincin. Kami melipat benang yang dituai di bahagian tengah dan dalam pada selekoh benang yang kami kumpulkan dua gelung. Kami bersatu, tidak mengubah kerja, dan menggerakkan lekuk dari kanan ke kiri. Kedua-dua gelung bersatu dengan muka untuk segmen yang lebih rendah, seli hujung benang. Pada akhir kord selesai, tarik benang dan ketatkan mereka dengan berus.