Utama / Pemulihan

Bagaimana untuk membuat tali pinggang rawatan dirajut rambut anjing. Kelas induk.

Bagaimana merajut tali pinggang rawatan merajut rambut anjing. Penerangan dan foto di kelas induk. Lebar 30 cm panjang 40 cm.

Kami perlukan bola bulu berputar dalam satu benang. Wool berputar pada x b benang. Merajut jarum pada baris 2.5 untuk mengumpul 60 gelung dan jahitan garter bersatu 30-40 cm.

1. Bagaimana untuk membuat tali pinggang rawatan dirajut rambut anjing.

Dari kain x b, ukirkan butiran untuk bahagian hadapan dan letakkan dalam 2 lapisan. Sapu ke bahagian paling luas tali pinggang.

2. Bagaimana untuk membuat tali pinggang rawatan dirajut rambut anjing.

Dari jalur elastik yang lebar 8 cm untuk memotong 2 butiran panjang 12 cm.

3. Bagaimana untuk membuat tali pinggang rawatan dirajut rambut anjing.

Velcro lebar 5 cm memotong 2 kotak di bahagian bawah foto, di bahagian atas butiran gusi.

4. Bagaimana untuk membuat tali pinggang rawatan dirajut rambut anjing.

Velcro menjahit pada gusi.

5. Bagaimana untuk membuat tali pinggang rawatan dirajut rambut anjing.

Jahit tali elastik ke pinggir tali pinggang dan keluarkan tepi butiran di hadapan persimpangan kain dan tali pinggang. Zigzag talian. Belang sudah siap.

6. Bagaimana untuk membuat tali pinggang rawatan dirajut rambut anjing.

Tali penyembuhan diperbuat daripada rambut anjing sebenar, berputar dan dirajut dengan tangan. Belang ini akan memberikan kehangatan dan kesihatan anda kembali. Hanya gunakan tali pinggang dan nikmati kehangatan dan keselesaan. Memakai tali pinggang akan mengurangkan sakit belakang. Pakai pada bila-bila masa di rumah, di tempat kerja, di jalan. Anda boleh memakai pakaian atau pakaian.

7. Bagaimana untuk membuat tali pinggang rawatan dirajut rambut anjing.

Di sini dari kecantikan ini tali pinggang panas dan selesa perubatan telah ternyata.

Gulung tali pinggang anjing anda sendiri

Kelas tuan kami akan memberitahu anda cara membuat tali pinggang bulu dengan tangan anda sendiri. Sabuk atau tali pinggang diperlukan untuk lelaki. Mereka diperlukan untuk mengekalkan pakaian pada badan, untuk menghiasnya, untuk melengkapkan ensemble. Ini adalah elemen penting dan penting. Sabuk dan tali pinggang adalah maskulin, feminin, dan kanak-kanak. Terdapat banyak jenis dan penggunaan tali pinggang. Dan tugas kami hari ini adalah untuk membuat tali penyembuh.

 1. Anjing atau rambut kucing - tidak kurang daripada 50 gram.
 2. Kain
 3. Band elastik (6-7 cm).
 4. Panjang elastik 50-60 cm.
 5. Velcro 20 cm.

Kot anjing mempunyai struktur khas, ia dikurniakan sifat penyembuhan. Produk yang diperbuat daripada bulu meningkatkan peredaran darah dan memanaskan badan dengan baik. Tali pinggang ini dapat membantu dengan serius pada reumatik atau apabila anda telah menghidu belakang. Kami menyebarkan bulu pada filem itu.

Baris pertama. Kami menyebarkan bulu pada selofan dari kanan ke kiri dengan tumpang tindih kecil.

Baris kedua adalah sebaliknya - dari kiri ke kanan, juga bertindih. Baris ketiga disemprotkan sebagai yang pertama. Keempat adalah seperti yang kedua. Kek ini adalah kira-kira 35/80 cm.

Seterusnya menyediakan penyelesaian sabun. Sabun sabun dan larut dalam air panas. Sabun hendaklah menjadi yang paling mudah, tanpa gliserin dan aditif. Penyelesaian yang dihasilkan adalah lebih mudah untuk mencurahkan ke dalam semburan, tetapi anda hanya boleh di dalam balang. Keluarkan kot dengan penyelesaian panas bersalut sehingga "pai" kami menjadi lebih kurus. Sangat penting untuk tidak merosakkan lapisan! Jika tidak, felting mungkin tidak berfungsi.

Seterusnya, ambil tangkai panjang atau sapu dan balut sabun "pai" pada kayu ini.

Seterusnya, kami mula menggulung (roll) bulu. Kami menunggang selama 15-20 minit. Bersantai. Jika "pai" tidak jatuh, ambil dan lipat separuh.

Tolak, gulung semula dan terus bergulir.

Saiz yang berkurangan - jangan bimbang, sepatutnya. Peringkat seterusnya adalah pembilasan. Bilas dengan air panas di pelvis. Lebih baik melakukannya dengan penghawa dingin untuk mengeluarkan bau anjing. Semasa membasuh banyak sisa.

Berikan air longkang. Keringkan rasa yang dihasilkan, tetapi tidak pada bateri. Lebih baik di bawah matahari atau di luar. Stim besi, yang akan memberikan kepadatan bulu lebih besar. Berhati-hati dengan menggunakan tatal untuk memerangi rambut pengawal yang licin. Seterusnya, ambil gunting dan potong lebihannya.

Anda boleh meninggalkan tali pinggang dalam bentuk ini, hanya menjahit beberapa tali dan pakai, tetapi kami akan menjadikannya lebih selesa.

Di masa depan, kami memerlukan mesin jahit, tetapi anda juga boleh menggunakannya secara manual. Saiznya ternyata menjadi 20/60 cm. Disesuaikan untuk diri sendiri atau untuk yang anda buat tali pinggang. Kerja selesai.

Bulu rambut anjing sendiri: betapa mudahnya untuk menimbulkan rambut anjing

Ramai di antara kita hidup anjing yang kita kadang-kadang menyisir. Mereka yang tidak membuang rambut anjing yang disikat, lakukan lebih bijak. Dari sini anda boleh mengepak tali pinggang anjing dengan tangan anda sendiri.

Ia agak mudah dan cukup cepat. Kesan satu produk mengambil masa kira-kira sejam dengan semua peringkat persediaan. Selepas pengeringan, ia hanya perlu menjahit pada kain dan mengikat pengikat.

Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa hanya bulu yang disikat daripada anjing yang dihiasi dengan baik, pelembab rambut tidak memberi seberapa banyak yang anda cuba. Dan tugas kami adalah untuk mendapatkan kosong yang sangat padat, yang mana anda boleh menjahit reben atau melekatkan pengikat untuk kemudahan penggunaan.

Bagaimana untuk merajut tali pinggang rambut anjing dengan tangan anda sendiri dengan gambar dan perihalan proses pemisahan, berdasarkan pengalaman peribadi, kami akan memberitahu.

Apa rambut anjing yang berguna

Rambut anjing mempunyai kesan terapeutik pada tubuh manusia. Kedua-dua datuk dan datuk nenek kita tahu perkara ini. Dia merawat radiculitis, osteochondrosis, arthrosis dan arthritis, pelbagai penyakit otot. Selesema dan penyakit buah pinggang, sakit di lutut dan pergelangan tangan juga sangat baik dengan rambut anjing.

Pembalut rambut anjing yang dibasahi dalam larutan garam, pengeringan pada badan, membantu menghilangkan batuk bronkitis, melegakan peradangan dari kawasan serviks, lutut dan siku. Lebih-lebih lagi, tali pinggang atau pembalut yang lebih tebal akan menjadi lebih teruk lagi kesan terapeutiknya. Dari semua produk, tali pinggang rambut anjing adalah cara yang paling terkenal dan popular untuk menyingkirkan semua jenis sakit belakang.

Di samping itu, rambut anjing yang disikat boleh diputar dan bersatu daripada stoking benang, sarung tangan, baju sejuk dan rompi. Malah dari sejumlah kecil rambut anjing, anda boleh menumpuk atau mengikat tali perut di kepala anda (membantu menghilangkan sakit kepala) atau pad lutut dan cuff pada pergelangan tangan dan pergelangan kaki. Tidak perlu dikatakan, semua yang anda boleh lakukan dari rambut anjing sangat berguna. Ia adalah dosa untuk membuang rambut anjing yang disisir.

Bagaimana dengan mudah dan cepat menumpuk rambut anjing

Pertama menyediakan semua yang anda perlukan:

 • rambut anjing disikat (kami mempunyai lebih daripada separuh daripada pakej kedai)
 • filem (sebaik mungkin, yang digunakan untuk pembungkusan elektronik), tetapi jika tidak dijumpai, anda boleh mengambil kelambu atau, seperti dalam kes kami, pembungkusan plastik dari sayuran dari pasar raya;
 • lembangan untuk penyelesaian sabun panas;
 • Sabun cuci pakaian (hanya yang paling sesuai adalah sesuai, tanpa wangian dan pelembut tambahan);
  parutan di mana sabun ini perlu nastrogat;
 • pin doh bergulir kayu atau tongkat kayu (walaupun sekop dari sekop, hanya dipendekkan);
 • semburan penyiram.

Felting basah

Mula-mula kita mengambil selembar filem dengan margin kira-kira 15 cm pada setiap sisi saiz tali pinggang yang dianggarkan. Ini adalah perlu untuk dapat mengetuk tepi "puff pie" anjing bulu (ini adalah bagaimana bentuk segi empat tepat akan menjadi lebih lancar, dan tidak perlu untuk memotong kepingan-kepingan berharga permaidani terasa).

Sekarang kita mengambil bulu anjing sendiri dan menerima "melambai". Kami akan melakukannya dengan tangan, tetapi dengan tekun. Bagaimana untuk melakukannya? Rumpun kecil rambut anjing rosak dan disuntik ke keadaan nipis dan lembut.

Dengan sekerap sedemikian, kami menyebarkan keseluruhan lapisan pertama bahan kerja dalam satu arah. Kami mengenakan serpihan yang tidak disengajakan supaya mereka datang satu sama lain. Oleh itu, kita mengelakkan bintik-bintik botak dan lompang dalam permaidani.

Langkah seterusnya, kami mengenakan lapisan kedua, tetapi dalam arah yang bertentangan. Kami tidak membenarkan pas dan jangan lupa mengenai pertindihan. Oleh itu letakkan sekurang-kurangnya 4 lapisan. Sekiranya terdapat kemungkinan dan di hadapan banyak bahan mentah, lebih banyak lapisan mungkin.

Rasanya akan lebih padat dan kuat. Ternyata "puff puff" berbulu di atas satu lagi rambut anjing.

Sekarang kita perlu membasuh semua ini dengan air sabun yang panas. Mengapa panas? Air panas meluruskan rambut, dan air sabun membantu mereka untuk mengikat bersama dalam jisim padat.

Apabila segala-galanya menjadi basah dan bahan kerja telah menjadi dua kali lebih nipis daripada mat mat asli kami, anda boleh mencurahkan larutan sabun dengan lebih berani. Tetapi tidak mengalir atau mengalir. Bagaimana dengan ketat tali pinggang rambut anjing anda akan dibasahi akan menentukan kepadatan dan ketahanannya.

Dalam kes kami, mesh dibenarkan untuk menumpahkan air sabun ke atas. Di satu pihak, ini baik dan mudah, sebaliknya, filem yang sedikit, walaupun ia menghalang bulu daripada basah, tetapi ia membolehkan bulu yang sangat ketat untuk terikat. Ia perlu membersihkan filem teratas dan dengan berhati-hati basah tikar tanpa perlindungan.

Tuck tepi bahagian bawah filem masuk (kami mempunyai mesh yang agak kaku, jadi ada masalah dengan tucking). Sekarang anda boleh menutupi tikar yang basah dan diselesaikan dengan filem atau mesh kedua. Pancake filem yang dihasilkan perlahan-lahan, tetapi sangat ketat roll pada pin rolling (ia adalah paling mudah untuk tujuan kita).

Oleh itu, semua pembinaan ini tidak melepaskan diri dan runtuh dalam proses wol pemotongan, kami akan menetapkan "sosej" kami dengan rentetan pada tali spiral atau elastik untuk rambut sepanjang keseluruhannya. Kami akan mengalahkan dan menggulung semua ekonomi ini, oleh itu penentuan perlu dipercayai.

Oleh kerana kita membuat tali pinggang anjing dengan tangan kita sendiri, adalah mustahil untuk membenarkan bahan mentah yang berharga hilang dengan sia-sia. Kami mengikatnya dengan ketat, tidak menariknya untuk menghancurkan seluruh struktur tanpa rasa takut dan, pada masa yang sama, tidak memecahkan rasa basah. Kami mahu berakhir dengan tali pinggang yang ketat dan tahan lama tanpa lubang koyak.

Sekarang, kini giliran bahagian mekanikal kerja. Kami mengambil pin roll dengan bahan kerja luka di atasnya dan mula wring, roll dan ketuk di atas meja dari semua pihak atau, seperti dalam kes kami, tempat tidur bola kayu. Jika tidak ada, tidak kira - pada permukaan yang rata, yang terbaik dari semua kayu, ternyata sama baiknya. Jadi kita menunggang dan mengetuk selama 15-20 minit.

Kemudian kami berehat dengan teliti dan melihat apa yang berlaku dengan kami. Jika terdapat patch botak atau sesuatu yang bergerak, kami membetulkannya. Kami melaporkan pada cincang lompang bulu, kaya dengan larutan sabun.

Filem bawah dibungkus bersama-sama dengan tepi bilet basah untuk mendapatkan bentuk produk yang betul, sekali lagi kami meletakkan filem itu di atas dan menggulung semuanya kembali ke pin rolling. Kami mengetuk, mengetuk dan bergulung selama 20 minit lagi, atau setengah jam.

Dari berapa banyak masa dan bagaimana dengan gigih anda akan membahagikan bahan kerja kepada impak mekanikal akan bergantung kepada ketumpatan yang dirasakan, dan akibatnya, kualiti tali pinggang bulu anjing masa depan, yang kini kita lakukan dengan tangan kita sendiri.

Kini anda boleh mencuci "sosej" di bawah air yang mengalir. Kami melakukan ini tanpa melepaskan atau melepaskan kosong.


Kemudian anda perlu melepaskan semuanya, letakkan tikar yang dihasilkan pada permukaan yang rata, keluarkan filem atas dan cuci lagi dengan air sabun. Jika anda telah melakukan segala-galanya seperti yang sepatutnya, pad yang terasa tebal yang dihasilkan boleh dibilas dengan lembut.

Merasakan pengeringan

Kering dalam bentuk yang diluruskan pada tuala, kerana kita biasanya kering perkara rajutan. Buang pada tali atau pasang bateri tidak boleh. Felt mudah cacat, dan anda mendapatkan produk yang bengkok dan tidak boleh digunakan.

Bahagian paling penting dari tali pinggang rambut anjing selepas pengeringan akan menjadi tikar tebal, kira-kira saiz lebar belakang atau sedikit lebih lama.

Kami melakukan tali pinggang anjing - fabrik, pengikat

Perhatikan bahawa yang terbaik adalah menggunakan tali pinggang rambut anjing apabila ia dipakai di atas badan yang telanjang dengan bahagian yang dirasakan pada kulit. Kain itu hanya diperlukan untuk tali pinggang untuk melayani kami lebih lama dan lebih selesa untuk mengekalkan angka tersebut.

Adalah lebih baik untuk memotong bentuk yang selesa untuk kembali dari kekosongan kami, menanggalkannya di satu sisi dengan kain untuk kekuatan dan menjahit pada pengikat. Amalan menunjukkan bahawa ia adalah paling mudah untuk tali pinggang anjing bulu, bersatu dengan tangan mereka sendiri, velcro. Mereka adalah yang paling mudah dilakukan dan mereka tidak akan terlalu banyak, dan oleh itu mereka tidak akan mengganggu berjalan di sabuk rawatan sama ada.

Jangan buang mayat. Mereka boleh dijahit ke jalur kain dan digunakan sebagai pembalut perubatan untuk mana-mana tempat yang sakit. Ia hanya perlu untuk menetapkan yang dipegang. Anda boleh melakukan lutut, atau pembalut sempit untuk kepala. Fikirkan cara menggunakan sisa makanan dengan faedah.

Ia akan mengambil sedikit masa untuk tali pinggang anjing dengan tangan anda sendiri, tetapi anda tidak perlu membelanjakan wang pada tali pinggang pembelian, yang, lebih-lebih lagi, tidak tebal atau padat. Sebagai peraturan, ia adalah hampir lapisan nipis lutut: berpanjangan dan tidak berkesan. Maafkan saya, penjual tali pinggang anjing!

Fakta ini membuatkan saya mencari jawapan saya sendiri mengenai persoalan bagaimana menumpuk tali pinggang anjing dengan tangan saya sendiri. Lebih-lebih lagi, anjing selalu tinggal di rumah dan terdapat pengumpulan bulu dari mereka.

Semua orang gembira dengan hasilnya. Sekarang, tiga ahli keluarga mempunyai ikat pinggang penyembuhan mereka sendiri untuk belakang. Ia tetap hanya untuk menentukan siapa yang akan mengambil tali pinggang dari bulu Tepina, dan siapa yang akan mendapat tali pinggang daripada bulu Zlata atau Risa.

Tali pinggang anjing buatan tangan

Saya mengalu-alukan anda, habitues sayang dan tetamu tapak "NEPROPADU"! Saya mahu berkongsi apa yang saya boleh dan mungkin sebahagian daripada anda akan berguna. Iaitu, membuat ikat bulu anjing. Seterusnya akan banyak gambar dan penerangan prosesnya. Mungkin seseorang tidak berbeza, tetapi ini adalah "resipi" saya!
Ramai di antara kamu mempunyai kawan kaki empat kaki, contohnya, seperti BMW (Buryat-mongol wolfhound) dari kawan saya Alexander, yang dijuluki KROSH!

Mengenai rancangan kedua, anak saya dan pembantu Ivan!
Seperti setiap pemilik penyayang, Alexander menyisir Krosh dan akibatnya, lapisan bawah...

Dan mari mari! Lembar halus meletakkan bulu pada filem, baris pertama dari atas ke bawah, dengan sedikit tumpang tindih.

Baris kedua dari kiri ke kanan, sama dengan tumpang tindih. Baris ketiga sebagai yang pertama, keempat sebagai yang kedua. "Pai" tidak mengatakan apa-apa, kira-kira 40 * 80 cm

Sekarang kita memerlukan air sabun panas. Kami perlahan-lahan, tetapi basah "kek" kami sehingga kot itu rata, betul-betul "lemas dalam sabun." PERHATIAN! Jangan merosakkan lapisan, dan kemudian semua kerja boleh pergi ke ekor kucing! kami mengambil tangkai dari penyapu, penyodok dan mula membungkus kami, "sabun sabun" dengan lembut

Dan kita mula bergulung. Masa adalah murni individu dan bergantung kepada banyak faktor. Lima belas minit kemudian, kami berehat, "pai" berpisah! Ambil dan lipat separuh

Balik, gulung dan gulung lagi

Razmerchik menurun... Pergi basuh. Kami bilas dengan air panas, sabun sekali lagi, sapukannya, besi... Pada tahap ini terdapat banyak sisa.

Biarkan longkang air. Merasa kering dengan cepat, ambil gunting dan potong lebihan...

Pada dasarnya, setelah menjahit beberapa tali, tali pinggang itu sudah boleh digunakan, tetapi... Tetapi kita akan mengambil bulu, lebar (7cm) elastik sekitar 50cm, kapur 20cm...

Pada peringkat ini kita memerlukan mesin jahit dan sebagai hasilnya kita dapat

Akibatnya, saiz tali pinggang adalah 25 * 65cm. Tali pinggang ini boleh dibuat dan diselaraskan agar sesuai dengan mana-mana "slimness" orang. Nyaman, ringan dan lembut, tidak menghalang pergerakan dan cepat "menyesuaikan diri" kepada pemiliknya. Tetapi, gambar saya dengan tali pinggang tidak lagi dimuatkan (((Saya tidak boleh mengatakan apa-apa tentang kos, kerana bulu, velcro dan jalur getah dibawa oleh) Seorang yang baik, yang mana tali pinggang ini dimaksudkan. kawan-kawan dan secara percuma! jika anda mempunyai soalan tentang "proses" tulis secara peribadi! Terima kasih atas perhatian anda!

Petua 1: Cara membuat ikat pinggang daripada rambut anjing

 • - bulu anjing;
 • - jarum mengait;
 • - filem balut gelembung;
 • - air sabun;
 • - benang bulu.

Petua 2: Apakah kot anjing itu?

Struktur dan fungsi kot anjing

Rambut atau bulu merupakan salah satu ciri utama kelas mamalia, termasuk anjing. Pada mulanya, dia hanya melakukan fungsi perlindungan daripada sejuk, tetapi sebagai hasil aktiviti pembiakan manusia untuk membiakkan pelbagai baka, bulu, atau ketiadaannya, mula melaksanakan fungsi hiasan, menjadi salah satu tanda baka.

Kotak kebanyakan baka terdiri daripada pelbagai jenis rambut. Mereka mungkin berbeza dalam struktur, perkembangan dan tujuan mereka, dan dibahagikan kepada lapisan bawah, pengawal dan penutup rambut. Lapisan bawah terdiri daripada rambut berkaki panjang - nipis, lembut dan pendek, dan juga dari separa bawah, lebih tegar. Ini adalah rambut terluar, dan ia adalah dari mereka yang sebahagian besar kot anjing itu terdiri. Undercoat memainkan peranan penting dalam penjimatan panas dan terutama dibangunkan dalam baka yang dibiakkan di kawasan utara.

Rambut Ostev menentukan rupa anjing dan warna, ia terdiri daripada rambut yang kurang tebal, tetapi lebih panjang dan tebal. Rambut pengawal panduan terletak di sepanjang tulang belakang, di muka dan belakang anjing. Kulit penutup anjing terdiri daripada dua kumpulan - rambut sentuhan dan tandas. Rambut taktil adalah bulu mata pada kelopak mata dan kumis yang tumbuh di sebelah hidung. Tidak semua baka mempunyai rambut panjang, mereka kelihatan jelas, sebagai contoh, gembala dan anjing gembala kolie. Perlindungan bulu, tipikal baka tertentu, mula terbentuk dari umur tiga bulan.

Struktur rambut anjing

Setiap rambut terdiri daripada batang dan akar. Batang sensitif yang terdiri daripada sel-sel mati yang menonjol di atas permukaan kulit. Akar terletak di folikel rambut, mentolnya berada di lapisan atas kulit. Dalam mentol adalah proses regenerasi sel yang berterusan, yang menyebabkan pertumbuhan rambut. Apabila mentol mati, rambut jatuh, dan pada kantung rambut yang kekal di tempatnya selepas beberapa saat bentuk mentol baru dan rambut baru mula berkembang. Dalam anjing, perubahan besar rambut yang membentuk kot adalah dua kali setahun, disebabkan perubahan musim.

Permukaan setiap rambut ditutupi dengan kutikula, di dalamnya ada pigmen yang mengandung medulla, yang menentukan warna anjingnya. Keadaan kutikula adalah petunjuk kesihatan anjing, pemakanan yang tepat untuknya. Dalam anjing yang sihat, kot itu berkilat, ditutup dengan lapisan lemak tipis yang dirembes oleh saluran kelenjar sebum, yang terletak di lapisan atas kulit.

Tali pinggang rambut anjing (untuk pinggang): lakukan sendiri || Jahit tali pinggang dari radiculitis dengan tangan anda sendiri

Kelas tuan "do-it-yourself belt belt"

Membuat tali pinggang dengan tali pinggang memerlukan banyak masa dan kesabaran daripada anda, tetapi mudah menjahitnya. Ia boleh dibuat daripada kulit nipis atau pengganti kualiti, ia juga perlu disegel dengan kain bukan tenunan yang keras atau lapisan meterai khusus untuk tali pinggang.

Dan lapisan perlu mengukir tanpa elaun jahitan. Terdapat 2 cara utama untuk membawa tali pinggang pada gelang: klasik dan dipercepatkan.

Untuk pembuatan tali pinggang, anda perlu: kain, kulit atau dermantin 15 cm lebih panjang daripada lilit pinggang anda, selendang lapisan panjang yang sama, gesper.

Pertimbangkan dahulu kaedah klasik membuat tali pinggang. Buka 2 jalur fabrik, lebarnya hendaklah sama dengan lebar tali pinggang yang anda mahu terima, dan panjang sama dengan lilit pinggang ditambah 15 cm.

Anda juga perlu mengambil kira elusi jahitan, dengan optimum pada 0.5-0.7 cm. Dari lapisan, anda perlu memotong jalur dengan panjang dan lebar sama seperti tali pinggang hanya tanpa elaun jahitan.

Apabila semua bahagian itu dipotong, besi kain interlining atau pembalut tali pinggang khas ke bahagian luar produk dari sisi yang salah.

Benarkan saiz besar pada luka pada bahagian luaran ke bahagian yang salah di sepanjang pinggir meterai, seperti yang ditunjukkan dalam rajah tersebut. Di sudut, elaun harus sedikit berubah.

Elaun jahitan pada bahagian dalam kepingan juga di dalam. Sekarang besikan kedua-dua bahagian dengan besi, dan kemudian lipatkannya supaya bahagian dalamnya berada di dalam dan buat dengan pin Bahasa Inggeris.

Jahit tali pinggang dari bahagian depan di sekeliling pinggir, sambil juga merangkul bahagian dalaman.

Kaedah dipercepat agak berbeza dari klasik. Untuk membuat tali pinggang, anda akan memerlukan 1 jalur kain atau kulit, panjang sama dengan panjang tali pinggang dengan elaun jahitan, dan lebar harus sama dengan dua kali lebar produk siap. Panjang meterai pad sama dengan panjang produk siap dan lebar satu bahagian tali pinggang, elaun jahitan tidak perlu diambil kira.

Lipat jalur kain sepanjang dan separuh, dengan bahagian depan harus berada di dalam. Kemudian mula mengisar bahagian longitudinal. Lipat produk supaya jahitannya berada di tengahnya, zat besi jahitan dengan besi. Sekarang pergi ke pemprosesan potong pendek. Menjahit luka pada satu pinggang tali pinggang, memberi mereka bentuk yang diingini. Untuk kemudahan, anda boleh menggunakan template untuk hujung tali pinggang.

Kemudian potong jahitan jahitan, meninggalkan beberapa mm. Di sudut-sudut tali pinggang, trim elaun diagonal, dan di sudut-sudut bulat membuat takik. Seterusnya, putar produk di bahagian depan, besi itu, memberi perhatian khusus kepada hujung dan tepi. Masukkan gasket di pinggang dengan bahagian gam pada lipit, licin tali pinggang dengan gasket dengan besi. Peringkat terakhir adalah jahitan produk sepanjang kontur.

Jahit gantung dan bungkusnya dengan kain. Setelah berundur 3 cm dari pinggang bebas tali pinggang, buatlah lubang kecil dan potong bulatan menggunakan punch atau menjahit.

Rawat lubang itu dengan jahitan jahitan dan benang kancing ke dalamnya. Balut tali pengikat tali pinggang dan sapu ke pinggir pinggang yang salah dengan jahitan serong atau zigzag, dan jahitannya.

Punch blochki di sebaliknya. Salah satu daripada mereka harus berada pada jarak lilitan pinggang, dan semua yang lain dengan selang 3 cm.

Cantik melihat gelang ditutup dengan kain, juga kaedah ini akan membantu dalam hal ini apabila anda tidak dapat mencari yang tepat di toko. Untuk menutup gancu dengan kain, anda boleh menggunakan bahan yang sama seperti tali pinggang itu sendiri atau yang lain. Untuk memulakan, potong 2 keping kain dengan saiz yang sepadan dengan saiz gancu dan elaun untuk jahitan.

Jika kain itu nipis, kemudian ketatkan bahagian luarnya dengan interlining, menyeterika di sebelah yang salah. Lipat bahagian-bahagian ke dalam dengan bahagian hadapan, tandakan kontur luar gesper dengan sekeping kapur atau dengan pensil.

Kontur dalaman harus ditandai dengan jahitan kecil. Potong kain di dalam jahitan, dan sekitar perimeter, biarkan tunjangan jahitan kira-kira 5 mm, potong sudut.

Potong kain yang berdekatan dengan garis di bahagian pendek untuk lintel. Kemudian putarkan bahagian ke bahagian depan dan luncurkannya ke gesper.

Jahitan mesti berada di tepi dalaman gesper. Bahagian kain yang anda potong untuk permulinya, potong sekarang, menyesuaikannya dengan lebar gancu dan lem dengan gam khas untuk kain, dan kemudian menjahitnya melintang ke bawah.

Jahitan tidak boleh dilihat dari hadapan. Di sudut, potong bahagian bawah kain dan pasangkannya, kemudian balutkan gancu dengan pinggirnya, lipat dan tutupnya dengan jahitan kecil dari sisi jahitan dalam.

Pastikan jahitan tidak kelihatan di bahagian depan tali pinggang.

Belang ini dipanggil "Obi", ia boleh dijahit dari kain dan dari kulit atau suede. Tali model ini dipakai sangat elegan dan mewah.

Pertama sekali, anda perlu mengukur lilitan pinggang dan menyediakan bahan yang diperlukan. Untuk menyesuaikan tali pinggang obi, anda perlu: sebarang kain, kulit, dermantin atau suede, kain bukan tenunan dan corak bercetak (gambar).

Skala corak - 1 persegi sepadan dengan 2.5 cm produk, coraknya termasuk elaun untuk lipit 0.5 cm. Butiran corak tali pinggang:

 1. Perincian bahagian tengah tali pinggang dengan lipat.
 2. 2 bahagian bahagian produk.
 3. 2 keping untuk tali leher - dengan lipatan.
 4. 2 butiran untuk berus.

Pertama, lakukan tucks di depan, menggabungkan mata-mata yang dipindahkan dari corak kertas. Sepanjang tucks perlu meletakkan garis dengan mesin jahit. Potong kain dari sisi untuk menyapu secara manual atau overlock. Anda juga boleh gam tepi tepi kain bukan tenunan nipis, menyeterika pada mereka.

Potongan pinggir produk mesti dijahit di dalam hem.

Sambungkan bahagian sisi tali pinggang dengan bahagian pertengahan dengan melipat bahagian sisi dengan bahagian tengah, kanan ke dalam. Dalam kes ini, bahagian sampingan hendaklah sejajar dengan tepat.

Kini, anda boleh memotong bahagian-bahagiannya bersama-sama dan keluarkan jahitan baru, dan potongan itu hendaklah diletakkan pada sisi produk. Di bahagian depan, buat jahitan mesin, berlepas dari pinggir kira-kira 5 mm.

Pastikan garis dan jarak dari pinggir bahkan sepanjang, atau kerja akan kelihatan ceroboh. Jahitan bukan sahaja akan membawa fungsi hiasan, ia juga akan mengukuhkan jahitan sampingan.

Sekarang anda perlu mula memproses tali. Lipat jahitan ke bahagian yang salah dari jahitan pada kedua-dua belah dan lipatkannya separuh, dan kemudian otstrochite di bahagian depan di sepanjang sisi panjang. Juga stitch stitch 2. Lipatnya tiga kali di sepanjang tepi panjang dan lipat di bahagian itu. Kemudian produk itu disetrika dengan besi dan bengkok yang lain. Jahitan seterusnya pada mesin jahit.

Letakkan satu ujung bebas tali leher di bahagian sempit di tepi ke kedalaman sekurang-kurangnya 2 cm. Kemudian pinggir otstrochite, menyambung butiran produk. Lakukan perkara yang sama dengan rentetan kedua.

Hiaskan tepi longgar ikatan dengan tassels seperti yang ditunjukkan dalam foto. Untuk berus memegang tegas menjamin jahitan mesin mereka.

 1. Pertama sekali, mari kita berurusan dengan butirannya.
  - dua bahagian tengah kain utama
  - Empat bahagian kain kain utama.
  - satu terperinci utama dari dublerin. Lebih baik mengambil dublerin kolar padat.
 2. Potong maklumat yang diperlukan, pendua mengikut peraturan bahagian tengah tali pinggang. Duplikasi kedua-dua bahagian, luaran dan purl, dibenarkan jika bahan pendua tidak cukup padat. Kita perlu menghancurkan dan membetulkan bentuk tali pinggang. Saya tidak nampak apa-apa sebab untuk menduplikasi bahagian-bahagian sisi mengikat. Dengan cara ini, kita perlu memotong tali pinggang pada lobar, jika betul. Dan jika salah, maka mungkin dan melintang, jika kain itu tidak mengandung elastane. Perkara utama adalah bahawa rentetan dalam bentuk siap tidak diregangkan. Tetapi dalam hal potongan melintang, perkara sangat diselamatkan: dengan lebar kain 150 cm dan tata letak pintar, hanya 30 cm cukup.
 3. Sambungkan sisi dengan pusat. Sila ambil perhatian bahawa dalam satu tangan, saya meninggalkan kawasan bukan zon sebanyak 3 cm, ini adalah lebar hubungan masa depan, dan kawasan yang tidak zon ialah gelung masa depan.
 4. Batalkan semua jahitan. Hancurkan bahagian atas dan bawah tali pinggang supaya lubang terletak betul-betul di bawah satu sama lain. memotong tali pinggang sepanjang panjang keseluruhan.
 5. Jahit tali pinggang pada markup. Saya menulis dalam empat peringkat: dari tengah bahagian tengah ke tepi. Saya menggunakan kaki dengan seorang raja untuk kemudahan. Jangan lupa untuk meninggalkan kawasan yang tidak diinsuranskan untuk menghidupkan tali pinggang.
 6. Unclamp semua jahitan dari bahagian dalam di mana anda boleh merangkak. Satu perkara yang tidak boleh diketepikan adalah sudu kayu dengan pemegang panjang.
  Kurangkan elaun. Buka tali pinggang
 7. Sapu tepi. Besi tali pinggang. Menjahit semua lubang dengan benang nipis dengan lipit tersembunyi.
 8. Ditangguhkan. Tali Obi sudah siap.

Saya berharap bahawa bahan itu berguna kepada anda. Sekiranya anda sudah lama mahukan, tetapi tidak tahu bagaimana menjahit aksesori yang hebat ini, maka saya gembira dapat digunakan untuk anda. Kongsi bahan dalam rangkaian sosial, simpan diri anda, agar tidak terlupa. Ia berguna.
Langgan kumpulan saya di rangkaian sosial agar tidak terlepas bahan baru.

Lebih banyak artikel yang berkaitan

Kajian tali pinggang dari radiculitis

Kembali & Kesihatan Bersama ┬╗Pelbagai

Belt dari sciatica: mana yang lebih baik? Persoalan semacam itu dibaca di mata orang-orang yang telah melawat jabatan khas di mana produk serupa dijual. Pilihan sabuk anti radikulitis adalah besar, dan mereka semua mempunyai kebaikan dan keburukan mereka. Sejak zaman purba, produk yang diperbuat daripada rambut haiwan telah menjadi popular, tetapi kini mereka disertai oleh alat sintetik. Ada sesuatu yang perlu difikirkan dengan serius.

Intipati produk

Sabuk khas digunakan secara meluas untuk rawatan dan pencegahan radiculitis, dan mereka boleh menjadi alat perubatan profesional atau remedi rakyat yang diperbaiki.

Tali radikulitis tidak boleh dikelirukan dengan korset tegar yang digunakan dalam osteochondrosis, tetapi pada asasnya ia juga pembalut yang direka untuk memastikan penetapan kolum tulang belakang pada tahap yang betul dan untuk tidak mengecilkan ujung saraf disebabkan oleh anjakan vertebra.

Di samping itu, tali pinggang dengan radiculitis mengekalkan bahagian tulang belakang dan toraks panas, dan juga menyumbang kepada pelaksanaan sejenis rawatan mikro di kawasan-kawasan ini.

Tali radikulitis mungkin mempunyai reka bentuk yang berbeza, oleh itu, dalam rawatan profesional penyakit itu, ia dipilih oleh doktor dengan mengambil kira ciri-ciri individu dari penyakit dan tubuh manusia.

Dalam versi perubatan produk tersebut terdapat unsur-unsur yang sukar untuk memperbaiki kawasan yang terjejas dan asas yang lembut untuk menyelesaikan masalah perubatan yang lain. Kekakuan boleh disediakan oleh ketumpatan kain yang sesuai, serta memasukkan logam khas atau plastik.

Asas lembut, sebagai peraturan, mempunyai unsur-unsur bulu asli atau sifat buatan elastik.

Sindrom nyeri sengit yang disebabkan oleh kerosakan pada akar saraf yang muncul dari saluran tunjang, keradangan dan kekejangan otot, sekatan pergerakan tulang belakang - semua gejala ini adalah bahagian penting radiculopathy (radiculitis).

Kursus kronik penyakit ini hanya boleh dihentikan, menyebabkan pengembalian yang stabil melalui rawatan kompleks - ubat, fisioterapi, urut, pendidikan jasmani.

Walau bagaimanapun, terdapat satu lagi alat yang memerlukan di kalangan pesakit - ini adalah tali penyembuhan untuk belakang, menghapuskan manifata sciatica.

 • Keberkesanan
 • Jenis bahan
 • Bulu dan bulu
 • Spesis lain

Keberkesanan

Ia telah lama, apabila begitu banyak farmaseutikal tidak dicipta untuk rawatan radiculitis, orang-orang dari sakit belakang yang kuat melarikan diri dengan tali pinggang khusus bulu asli.

Sebagai pengalaman menunjukkan, ubat ini agak berkesan, dan membantu, jika tidak sepenuhnya menghilangkan rasa sakit, maka dengan ketara mengurangkannya.

Satu lagi hujah yang memihak kepada memakai tali pinggang khas untuk radiculitis sakit belakang adalah 100% selamat dan tidak akan memburukkan lagi keadaan yang menyakitkan.

Memakai tali pinggang dari radiculitis memudahkan keadaan pesakit, kerana, pertama, tali pinggang mempunyai kesan pemanasan.

Kedua, ia mempunyai kesan kerengsaan tempatan pada kulit - mikro-urut, akibatnya, aliran darah bertambah baik, dengan itu mengurangkan rasa sakit.

Bagi mereka yang mahu menumpahkan rambut anjing

Salam sejahtera dan tuan!

Saya mempunyai dua anjing lucu yang tinggal di halaman, dari menyisir sejumlah besar bulu. Nenek memainkan bahagian utama, menjadikannya sarung tangan dan kaus kaki yang paling halus.

Tetapi beberapa cincang keras kepala tidak mahu berputar. Lama kelamaan, mereka banyak mengumpulkan. Setelah menerima pesanan lain untuk mengeluarkan tali pinggang pemanasan hangat dari rambut anjing, saya memutuskan untuk menggunakannya. Saya tidak tahu sama ada rambut anjing akan jatuh dan berapa cepat ia akan berlaku.

1. Kami mengambil anjing kudlaty, atau dari jiran dan kami menyikat.

2. Selepas menyikat, anda perlu mendapat sekurang-kurangnya 50 gram. bulu dan bulu.

3. Kucing tidak mengganggu tidur.

4. Saya mempunyai linoleum dengan corak geometri, menjadikan susun atur mudah. Jika ini tidak berlaku, kemudian lukis segi empat tepat saiz yang dikehendaki menggunakan pen terasa. Kemudian dia akan mencuci, tetapi ia hanya diperlukan untuk susun atur masa.

5. Bahagikan bulu separuh. Sebarkan separuh bulu, berbaris dalam bingkai diperuntukkan.

6. Lay benang bulu kelabu di lapisan kedua. Pertama sekali, kemudian menyeberang. Tujuan susun atur adalah untuk memperkuat produk masa depan.

7. Dari atas kita meletakkan lapisan kedua dan bulu.

8. Untuk hiasan, anda boleh menghiasi dengan benang berwarna bulu dan kepingan bulu berwarna yang dibeli.

9. Tutup dengan mesh, basuh, gulung roll. Wool meraih dengan serta-merta! Selepas 5 minit pelepasan dalam roll, saya menerima produk yang sangat padat, dalam warna dan rupa, sangat mengingatkan pada mantel seorang askar.

10. Dalam beberapa kekeliruan saya bilas di dalam lembangan. Tidak mustahil di bawah paip, kerana ada banyak bulu halus di dalam air. Dibuang ke dalam tandas dari bahaya menyumbat sinki. Saya kosong dengan penghawa dingin. Anjing Zapaz akan menghilangkan kesukaran. Berhati-hati menghidu. Ia seolah-olah saya bau itu dicuci.

11. Kami berpaut pada kren. Air mengalir dalam beberapa minit. Kekal produk yang hampir kering.

12. Stim besi, memberi bentuk, kering.

13. Saya letakkan di pipiku. Tidak ada bau, tetapi ada bulu yang diambil secara berasingan (awn), yang ditusuk.

14. Skala dipinjam dari kucing puhoherkoy. Untuk sebab-sebab tertentu, tentunya tuan rumah yang akan melakukannya. Produk menjadi lebih lembut dan lembut. Diisi sangat keras. Tidak mustahil untuk mengeluarkan hiasan dan hiasan.

15. Berikut adalah hasil akhir produk.

16. Saya mempunyai tali pinggang pemanasan, jadi dia pergi ke pelayan wanita. Setiap orang yang melihatnya memutuskan sama ada selendang itu. Tetapi sedikit pendek.

Kesimpulan: 1. Ia gulung dengan sempurna. Dapatkan segera. Anjing itu tidak berbau busuk. 4. Ia tidak menusuk. Ia jauh lebih cepat daripada dibakar terlebih dahulu, kemudian diikat.

Saya akan gembira jika pengalaman saya berguna kepada anda. Salam Marina

Marinochka, dengan yang akan datang.

pengalaman MK yang sangat baik berkongsi! Saya hanya perlukan rambut anjing di sisa-sisa untuk menyedari! TERIMA KASIH!

Saya perlahan-lahan mengambil serpihan dengan tangan saya. Ini adalah proses yang panjang. Layout 2 jam, dan dinding 5 minit. Dan anda dengan cuti!

Dan saya tidak mempunyai sisa, saya mempunyai anjing keseluruhan!

Terima kasih kerana pengalaman yang menarik. Saya mendengar bahawa tidak semua baka anjing (dalam arti bulu mereka) berguling dengan cara yang sama. sesetengah tidak jatuh sama sekali.

Saya mempunyai Gembala Eropah Timur. Saya mengumpul bulu secara berasingan dengan lembut, secara berasingan dengan "duri" - yang saya menyikat keluar dari ekor, "seluar", di mana terdapat banyak tulang belakang.

Apabila saya mengeluarkannya, bahagian bawah lembut dan ringan seperti itu, dan "duri" jatuh ke dalam benjolan. Mudah robek, tetapi masih.

Jadi, nampaknya, dengan anjing berambut keras saya untuk menggulungnya adalah perlu dengan tepat komponen keras bulu itu. Perlu cuba :)

Hebat! Saya menggaru anjing saya, bulu saya dilemparkan dan hati nurani saya memakan saya.

Sekarang saya faham bagaimana untuk menerapkannya.

Terima kasih! Selamat Tahun Baru! Kejayaan dan nasib baik!

Saya mempunyai Labrador putih yang cantik!

beg bulu!

Impian saya adalah melakukan sesuatu, tetapi saya tidak tahu bagaimana berputar!

Sekarang ia pasti akan berguna!

Poprobujte naucitsja prjast.Eto ne tjazolo i ocen myloje hobbi.

Terima kasih kerana pengalaman)))

Atau mungkin seseorang tahu bagaimana seekor unta berbaring? Tiada anjing, tetapi bulu unta telah dipegang

Dan apa yang mesti bau anjing mesti? (Ini adalah soalan oriental.) Dibasuh, dibilas, dibasuh, dibasuh. Seperti mana-mana bulu, semuanya telah dibasuh, dan bau dan kotoran.

Adalah difahami bahawa anjing boleh mencium anjing dalam bentuk yang dibasuh. Seseorang mempunyai rasa bau yang berbeza)

Saya MEMPUNYAI DUA BUTCHES OF THE OCHES DARI MASTER BERBEZA))) MEMBACA MK ANDA ANDA MEMUTUSKAN KELEBIHAN UNTUK MELAKUKAN UNTUK MENGURUSKAN, FIKIR, 1ST DAN TINGGI TERBESAR ADALAH MERINOSIK, DAN TENGAH BOOTERBODE ADALAH DOG. MENGATAKAN SELESAI))) JIKA SANGAT MENINGKATKAN, MENGIRIM DALAM UMUM)))

Hari yang baik! Alena, tetapi apa yang anda dapat, apa masalah yang timbul, apa penyusutan? Kongsi! Saya juga ingin mencuba, Pada rambut beca dari Anjing Gembala Kaukasia (saya telah mencuba rambut arnab).

Lyudmila, hello! Saya juga sangat berminat, sila tunjukkan gambar produk anda! Marina

Alyona, hello! Saya sangat berminat! Tunjukkan foto bagaimana anda mendapatnya! Marina

Terima kasih kepada MK, sangat menarik! Saya mempunyai sweater bulu anjing selama lebih dari 10 tahun, saya tidak memakai lagi, tetapi apabila seseorang mempunyai pinggang dalam rumah saya, kita mengikatnya bukan tali pinggang, ia membantu serta-merta.

Saya tidak mempunyai anjing, tetapi saya membacanya dengan minat.

Hanya semalam saya bercakap dengan seorang kawan, dia mengarahkan sepasang selendang dari saya, dan oleh itu, dia berkata, dia meninggalkan bulu putih sedikit dengan anjing tercinta, yang, malangnya. tidak lagi. Jadi kita akan membangkitkan semula. :)

Letakkan bunga dari itu dalam corak. Ia akan menjadi ingatan yang indah. Saya selalu merasa kasihan kepada anjing. Mereka hidup sedikit dan berlepas lebih awal.

Selamat hari! Tunjukkan bagaimana tudung itu ternyata? Saya gembira melihat foto itu! Marina

Terima kasih banyak untuk bengkel yang hebat! Saya mempunyai anjing kecil, tetapi berbulu (spitz))). Hati saya berdarah untuk membuang bulu putih lembut, dan sekarang saya tahu apa yang perlu dilakukan)))

Beri kami selendang hangat kepada orang ramai!))))))))))))))))))

Perkara yang paling halus akan berubah! Kejayaan untuk anda!

Oh! Saya juga mempunyai spitz! Sayang bulu mereka (yang tenggelam ketika menelan). Dumps, jika sekurang-kurangnya asas domba lakukan, tetapi kemudian memanjat dooooo lama. Tetapi saya tidak pada dasarnya koltunitsya, mungkin anda mempunyai jenis bulu yang berbeza.

Terima kasih kerana pengalaman !!

Semua Saya akan menggaru pengawas Moscow pada musim panas.. kerana dia suka saya.

Terima kasih kepada MK. Saya juga seorang pemula pemula, dan saya juga berfikir tentang anjing bulu - saya mempunyai kolie, saya mengikat pinggang saya, bau yang diluluskan selepas 2-3 mencuci, tetapi kolie, seperti dalam satu kartun, berkata "aroma anjing basah", malah menyenangkan salji atau hujan. Dan sekarang kita mempunyai gembala Timur-Eropah, hidup di jalan, baik, bau sooooo. Adakah patut dicuba? Mungkin ada penghawa dingin khas yang diperlukan? Sekiranya ada yang cuba - menasihati.

SEMUA KONGRATULASI PADA TAHUN BARU TINGGI! SEMUA KREATIVITI NAMA dalam tahun naga.

Saya sedang mencari masa untuk mencuci bau anjing. Kaedah ini mudah dan sangat berkesan. Jenama serbuk cucian ini "Amway". Pembungkusan itu berkata SA8. Dia sangat ekonomik. Perlu mencubit beberapa sarung tangan. Tuang air, serbuk larut. Rendam produk selama 10 minit. Bau hilang sepenuhnya. Ia mudah.

Terima kasih kerana MK! Wool dari Malamutka saya juga mencuba mainan untuk mengeringkan kering, tetapi ia tergelincir dengan baik (koltunov jisim, terutamanya selepas berenang di musim panas), dan tidak banyak tanpanya. Untuk membuang bulu yang disisir, katak itu menyendiri, berputar - cangkuk tangan, dan di sini permohonan sedemikian!

Terima kasih dan Selamat Tahun Baru! All-all-all good!

Berbilang warna (biru-licik, coklat-arogan), tetapi untuk Malamutes itu perkahwinan.

Marina, terima kasih. Saya mempunyai anjing yang sangat kurus dan perintah untuk tali pinggang anjing, sekarang saya akan tahu apa yang perlu dilakukan dengan bulunya. Selamat Tahun Baru.

dan di halaman saya terdapat seorang Jerman ((saya bermimpi menggunakan kot rambutnya, tetapi juga memikirkannya adalah menakutkan, begitu wangi, dan, lihatlah, kucing, lembut dan lembut) dan gatal-gatal yang kerap saya cuba melancarkan manik - mudah di antara jari! dan mengumpul, dan suamiku memarahi - jangan buat apa! Apa yang anda fikir, adakah kucing itu pergi bekerja?)) Pada dasarnya, saya benar-benar tidak memerlukan tali pinggang sedemikian.. buat masa sekarang. tetapi, saya suka proses itu sendiri)) Terima kasih kerana MK! Selamat Tahun Baru kepada semua! Semua puncak kreatif baru!

Sekali seketika saya mempunyai sweater anjing yang sangat berbulu. Saya mendapat di bawah hujan renyai panjang dan pulang ke rumah sepenuhnya kering. Hujan berkumpul di titisan dan mengalir ke tanah. Saya melihat anjing dan kucing, dan saya menyedari bahawa semuanya adalah sama dengan mereka. Bulu di atas hujan tidak basah. Debu, dan kulit sudah kering. Anjing selepas mandi melakukan perkara yang sama. Dan sekali lagi, dia sangat baik, dia mengguncang dirinya dan sudah kering. Tetapi pakaian kami kering selama berjam-jam.

Saya tertanya-tanya mengapa ini berlaku. Saya bertanya ibu bapa saya mengenai perkara ini. Dan kemudian mereka memberi saya mikroskop. Dan ditawarkan untuk mempertimbangkan rambut anjing di sana. Saya melihat dan terkejut banyak. Sekarang iklan menunjukkan struktur rambut yang bersisik, tetapi kemudian saya adalah yang pertama melihat bahawa ini begitu. Ini adalah kesan yang saya suka.

Begitu juga, keupayaan bulu jatuh ke bawah diberikan oleh ini. Iaitu, kehadiran sebilangan besar skala pecah. Wain nipis dan tidak berkilat jatuh dengan baik (banyak skala terbuka), tebal dan berkilat buruk (skala disaluti dengan rambut). Saya cuba menggulung bulu dengan kucing Angora putih dan kolar rubah. Mereka bergolek dengan baik, tetapi produk itu terasa sedikit berbulu.

Tali pinggang anjing - farmaseutikal dan buatan tangan

Orang-orang di utara tidak pernah mengalami rematik dan tidak biasa dengan radiculitis. Cuaca dan gaya hidup mereka harus berkembang dan penyakit serupa. Musim sejuk adalah sejuk, musim panas lembap, kemudahan di jalan dan di paya kecil sentiasa mendapat kaki basah. Rahsia kesihatan adalah mudah - pada setiap daripada mereka terdapat but dan tali pinggang yang diperbuat dari rambut anjing.

Ciri-ciri penyembuhan rambut anjing

Bulu anjing dianggap paling panas. Perkara-perkara yang berkaitan dengannya boleh bersaing dengan seluar haba dalam keupayaan mereka untuk memanaskan badan. Benang buatan mempunyai lacunae di dalamnya. Bulu anjing kosong. Tambahan pula, kesan urut mikro dicipta, peredaran darah meningkat, proses pembaikan tisu dipercepat.

Bulu anjing sangat panas

Sabuk siap rambut anjing di farmasi mempunyai saiz yang berbeza 15 - 30 cm lebar. Untuk menyesuaikan badan, ia mempunyai sisipan elastik, lacing dan pengikat. Wool terletak di antara dua lapisan kain. Nipis, bersih, memastikan sentuhan kulit dengan bulu. Seluar luas dipakai sebagai korset untuk penyakit tulang belakang toraks. Sabuk dadah diperbuat daripada ukuran rambut anjing dari "S" hingga "XL".

Anda boleh membuat tali pinggang rambut anjing dengan tangan anda sendiri atau membeli siap pakai di pasaran. Mereka nipis, disambungkan dari lapisan lembut dan lebih kasar, berduri. Di samping itu, kot anjing meminjam dengan baik. Cara yang cepat dan mudah untuk mendapatkan sesuatu yang hangat dan curative, tetapi menjaga ia adalah sukar, manakala membasuh ia adalah bentuk yang dirasakan.

Pinggang disarankan untuk dipakai pada tubuh telanjang untuk manifestasi penuh kesan terapeutik dan sifat unik bulu anjing sepenuhnya. Mereka digunakan mengikut arahan pada pembungkusan farmaseutikal untuk pemulihan, mempercepatkan proses pemulihan dan pencegahan:

 • radiculitis;
 • mencubit saraf;
 • cakera offset;
 • kecederaan tulang belakang;
 • kegagalan buah pinggang;
 • hernia intervertebral;
 • prostatitis;
 • urolithiasis;
 • cystitis;
 • osteochondrosis.

Anjing bulu anjing boleh membantu menyembuhkan banyak penyakit

Pakai tali pinggang harus sekurang-kurangnya 8 jam sehari, dengan penyakit sistem muskuloskeletal - 14 jam. Pada musim sejuk, pastikan anda memakai, keluar.

Ciri-ciri penyembuhan bulu anjing disediakan oleh sifat uniknya. Produk darinya adalah hygroscopic. Tali pinggang menyerap peluh dan menghalang badan daripada mengalir dari kelembapan. Pada sentuhan, bahan melegakan kesakitan, mengurangkan bengkak, dan kerja otot nada dilepaskan.

Kesan pemanasan adalah sama dengan tradisi lama merawat selesema dan sakit tulang dengan memanaskan dapur Rusia. Haba kering mempunyai kesan anti-radang.

Jaket anjing mengurut badan, seolah-olah melakukan akupunktur cetek. Peredaran darah diaktifkan, tisu dibersihkan dari selingan, sel-sel yang rosak dipulihkan, kapal dibersihkan, dinding mereka menjadi lebih elastis.

Bulu anjing tidak berkuasa. Ia meningkatkan kesan ubat dalam terapi transdermal. Wool membuka liang-liang pada kulit dan memudahkan penembusan komponen salap dan gel untuk menembusi jauh ke dalam saluran darah kecil dan ujung saraf.

Baka apa yang memberi keutamaan dalam memilih bahan untuk benang

Ia sukar untuk memberi keutamaan kepada bulu baka tertentu; lembut lembut boleh menjadi pendek dan berputar sukar. Lama, seringkali keras dan berduri, adalah mustahil untuk dipakai kepada tubuh telanjang. Collie dan Sheltie - salun jika mereka menganggap baka wanita yang sesuai. Lambang itu panjang, lembut, seragam pada semua bahagian badan. Jas inti tidak sukar dan berputar dengan mudah, tidak berdiri di dalam benang. Warna melange yang indah dengan warna coklat dan beige.

Bulu Collie berputar dengan baik

Bulu Bobtail bergantung pada kandungan, potongan rambut yang tepat pada masanya. Dengan menyikat biasa dan mencari anjing dalam keadaan normal, bulu dari baka ini adalah berputar anjing bulu mimpi mana-mana wanita selendang. Dan jika anjing itu tidak dibasuh, kotor, tidak rapi, selimutnya mudah jatuh ke dalam tikar dan berubah menjadi satu set kusut kusut yang lebih mudah dibuang daripada menyikat.

Petua berguna

Wul anjing kerana struktur khasnya mempunyai sifat penyembuhan. Pad anjing mengekalkan haba, menjengkelkan reseptor saraf pada kulit manusia dengan cara yang menyebabkan aliran darah tambahan.

Bagaimana untuk membuat tali pinggang daripada rambut anjing

Otot dan sendi yang sakit akan menjadi panas, jadi tali pinggang, baju baju, sarung tangan, rompi dan kaus kaki rambut anjing mereka sesuai untuk tujuan perubatan.

Untuk menyediakan tali pinggang anjing, anda mesti mempunyai, secara langsung, rambut anjing dan merajut jarum, air sabun, benang bulu dan bungkus gelembung.
Sabuk itu, terikat dari meriam anjing, akan memberikan pemanasan badan yang panjang dan panjang. Jika anda diseksa oleh radiculitis, maka anda memerlukan tali pinggang seperti itu. Sebelum benang, pastikan untuk memotong rambut anjing dengan gunting.

Angkat jarum kira-kira 5 mm. Tipe 5 gelung berputar bulu dan bersatu seperti berikut: 2 muka gelung, 2 gelung purl, pergeseran mereka dalam pola checkerboard setiap dua baris. Tali gelung tepi di hujung setiap baris. Gelung akan ditambah secara bersamaan dan simetri. Lebar sabuk adalah 25-30 sentimeter.
Bersatu tali pinggang panjang yang diperlukan untuk anda, mengambil lilitan pinggang dengan titik rujukan. Ia perlu untuk mematikan, provyazyvaya dua gelung dengan permulaan setiap baris baru, selepas tepi. Lay baris dalam satu langkah, sekiranya terdapat 5 gelung yang tersisa pada bercakap.

Jahit pada satu sisi butang tali pinggang atau kait. Buat gelung di sisi lain supaya tali pinggang itu dapat diikat, karena harus duduk ketat dan tidak merangkak.

Pinggang rambut anjing boleh dan bersatu. Belang pinggang lebih mudah daripada merajut. Terdapat beberapa cara untuk memilih, memilih yang paling sesuai untuk anda. Sebarkan bulu anjing pada bungkus gelembung dan tutup dengan jenis filem yang tepat. Letakkan kot rambut anjing di bawah tikar dan sampah bulu dengan kaki anda. Sekiranya anda melihat tali pinggang itu tidak cukup tebal, tambah lebih banyak bulu.

Keluarkan lapisan yang terhasil dan potong pinggannya keluar ke pinggang. Butiran ini perlu dijahit pada asas tenunan, tepi harus dipotong dengan pipa serong yang akan berfungsi sebagai tali pinggang untuk tali pinggang.
Pada mulanya, bulu boleh diletakkan pada asas tenunan. Wul itu akan ditenun ke dalam kain, yang kemudiannya hanya perlu untuk memotong tali pinggang, iaitu. Anda boleh menggulung tali pinggang antara kepingan kain dengan cara yang sama seperti dalam kes filem selofan.

Anda boleh membuat tali pinggang anjing menggunakan kaedah pelembapan basah klasik. Lay rambut anjing pada semua filem selophane sama dalam kepingan kecil sama. Yang kosong mesti dua kali saiz produk siap.

Masukkan benang bulu pada baris pertama, pertama dan seterusnya. Letakkan baris kedua bahan mentah, selitkannya dengan benang. Mungkin terdapat dari 2 hingga 6 baris seperti itu, bergantung kepada ketebalan tali pinggang yang dikehendaki. Ingatlah bahawa apabila felting panjang dan lebar dikurangkan dengan ketara, dan ketebalan produk akan meningkat.

Baris terakhir dapat dihiasi dengan bulu berwarna atau benang berwarna. Tutup produk dengan bersih dan taburkan dengan air sabun. Kemudian gulungkan produk ke dalam roll dan gulung tangan anda. Selepas beberapa minit, bulu perlu dipegang dan menjadi padat.

Bilas produk di pelvis. Ia tidak perlu menuangkan air ke dalam bilik mandi, kerana Akan ada banyak bulu di dalam air, dan ini boleh menyebabkan masalah dengan paip. Dengan menggunakan kondisioner itu, tarik semula tali pinggang sekali lagi. Jangan bimbang, bau anjing itu cepat hilang.

Sabuk stim dengan besi dan sebagainya. Untuk menjadikannya lembut, sikat dengan sikat untuk kucing.

Katalog kelengkapan

Artikel

Cara menyediakan bulu anjing untuk pembuatan tali pinggang perubatan

Rambut anjing mempunyai struktur khas, yang memberikannya sifat penyembuhan. Anjing dirajut dari kaus kaki, baju baju, tali pinggang, apa saja boleh jadi, perkara utama berguna. Anda boleh membeli semua ini, tetapi mengapa tidak membuat sendiri, haiwan kesayangan anda akan gembira untuk menghilangkan bulu berlebihan untuk berasa selesa dan bermanfaat.

Bahan

Untuk bermula, anjing mestilah disikat secara berkala. Ini adalah perlu untuk mengekalkan kesihatan haiwan peliharaan, dan untuk menjaga ketenteraman di rumah. Kloki bulu di setiap sudut pangsapuri atau di halaman - bukan hiasan yang terbaik.

Wool adalah normal, panjang dan lancar. Anjing berambut licin bangsal, tetapi rambut pendek, dan tidak sesuai untuk benang percuma.

Mereka tidak menggunakan bulu itu sendiri - rambut pengawal panjang dan keras, tetapi lapisan bawah adalah sama yang digunakan untuk jatuh ke bawah oleh benjolan dan tikar. Ia biasanya dibuang, tetapi sia-sia. Anarki anjing mengekalkan haba dan merengsa pengakhiran saraf pada kulit manusia, memberikan aliran darah. Urut di luar dan dalam.

Bagaimana untuk menyikat bulu

Sikat anjing dengan berus dawai atau puhoderka (berus ini mempunyai gigi melengkung di hujungnya). Apa sebenarnya? Setiap anjing bertindak balas dengan berus secara berbeza - cuba pilihan yang berbeza. Untuk anjing berambut panjang menggunakan sikat-kartnorezku. Anjing itu mesti diajar untuk prosedur menyikat dari awal kanak-kanak, maka ia menjadi kesenangan, bukan hukuman. Beri perhatian khusus kepada kebiasaan menyikat ekor. Terdapat banyak hujung saraf di ekor, dan anjing akan gugup jika anda tidak mengajarnya. Begitu juga untuk menyikat kucing.

Saluran yang disisir tidak boleh disimpan dalam beg terlalu lama. Bulu mempunyai bau khusus, dan ruang tertutup bungkusan berkumpul bau. Mencuci bulu tidak akan menghilangkan bau sepenuhnya - untuk ini, ia mesti berventilasi dengan baik, tetapi bau akan lebih kurang.

Bagaimana untuk mencuci bulu

Komposisi detergen terbaik untuk bulu ialah syampu bayi. Anda boleh mencuci dan syampu biasa, tetapi lebih berhati-hati. Perkara utama adalah untuk membasuh dan bilas dalam air suhu yang sama - lebih baik daripada panas, dan hanya secara manual. Sediakan terlebih dahulu papan grid yang boleh dipasang di pinggir tab atau tab mandi. Gosokkan jisim yang disisir dalam larutan sabun. Sangat berhati-hati dan sebentar bergerak bulu ke belakang dan sebagainya, dan kemudian perlahan-lahan memindahkannya ke dalam bekas dengan air untuk membilas. Jangan buat pergerakan secara tiba-tiba, jika tidak, anda sudah terikat di peringkat ini. Berhati-hati meletakkan bulu di atas wayar yang dipenuhi dengan surat khabar atau kertas penyerap. Tinggalkan lari. Selepas kertas itu boleh dipindahkan ke tempat lain - sebaik-baiknya di balkoni atau di halaman rumah - di udara, dan tunggu sehingga ia benar-benar kering.

Lipat perlahan dalam pakej.

Selepas bulu dicuci dan dikeringkan, anda boleh meneruskan prosedur pembuatan. Cuba beberapa cara - semuanya tidak begitu sukar. Perkara utama adalah untuk memulakan, membuat sendiri dan orang rapat, dan kemudian, apabila anda memutuskan pilihan terbaik, anda boleh memikirkan perniagaan. Rambut pada haiwan kesayangan tumbuh tanpa henti.

Keluarkan lapisan bawah dengan tangan yang kering - ini akan memudahkan kerja selanjutnya.

Pilihan pengeluaran

 • Merajut jarum atau cangkuk

Untuk bulu berputar, tidak diperlukan untuk mempelajari teknik khas secara awal. Sediakan gegelung dengan benang tebal - ini adalah pangkalan. Thread boleh menjadi kapas, dan dari poliamida. Keluarkan bulu saiz yang sama dari jumlah berat, tekan ke bawah benang dengan telapak tangan anda, putarnya sedikit dan bersatu dengan segera, tanpa menggulung benang ke dalam bola. Dengan cara ini mereka bersatu di selatan Rusia dan di negara-negara Asia, menggunakan bulu mana-mana haiwan. Bergantung kepada ketebalan benang yang dipilih, produk anda akan lebih tebal atau lebih nipis. Sabuk atau stoking boleh menjadi lebih besar daripada sweater atau sarung tangan. Pengalaman diperoleh dengan mudah dan segera. Jika anda tidak baru untuk merajut, tali pinggang boleh dikait lebih lebar di belakang.

Sekiranya anda ingin meninggalkan tekstur dirajut, basuh dengan tangan dalam air suam dan bilas dalam air suam atau gunakan mod pencucian dalam air sejuk untuk bulu. Jika anda ingin membuat tiruan dirasakan - basuh dalam air panas dan bilas dengan sejuk. Dalam kes ini, perlu diingat bahawa perkara yang berkaitan akan mengecut. Untuk maklumat anda, produk crocheted tidak mengecut kerana tekstur yang dipadatkan.

Sediakan corak tali pinggang, menggandakan saiz semulajadi. Tuang bulu bulu pada bungkus gelembung dengan serat ke atas dan ke bawah dalam lapisan yang lebih nipis. Produk siap adalah lebih pendek dan sudah menjadi jumlah yang anda siarkan. Tutup massa dengan kelambu dan lembapkan dengan sabun atau air dengan tangan atau spons dari pusat, sedikit menekan ke bawah. Apabila anda menggosok permukaan, jangan melakukan usaha yang baik, jika tidak, mesh akan menembus ke dalam badan bahan kerja. Selepas dirasakan telah menjadi web, operasi berikutnya dapat dilakukan dengan cara yang berbeza. Ini adalah geseran atau skating. Terdapat banyak teknologi untuk dirasakan. Cari mereka di Internet cukup mudah. Anda boleh memilih untuk diri anda sendiri kaedah yang akan menjadi lebih baik.

Sabuk siap otparivayut dan pada masa yang sama tangan memberikan bentuk yang diingini. Pengukus juga mengecut.

Sebarkan bulu pada filem pembungkusan dengan gelembung atau kain yang menggantikan filem, dengan tumpang tindih. Tutup dengan sekeping filem yang lain, letakkan di bawah permaidani dan menginjak penciptaan dengan kaki semasa anda duduk di hadapan monitor atau skrin TV. Lapisan yang terhasil hendaklah dipotong mengikut saiz dan menjahit pada asas kain. Pemasangan paip tepi.

Sebarkan kain bulu di antara kain kapas secara longitudinal dan lenturan dan selimut dengan tangan anda.

Letakkan lapisan bawah lapisan pada tuala wafel atau kain timbul, tutup dengan yang sama. Untuk memandu ke kain adalah sedikit lebih sukar daripada tumpukan. Lapisan yang terhasil harus dipotong dengan gunting pada corak dan trim tepi.

Bagi orang yang mempunyai kulit yang sensitif dan untuk mengelakkan "mengepung" dari peluh, tali pinggang ditutup dengan kain semula jadi.

Untuk menetapkan tali pinggang menggunakan butang atau cangkuk pada satu sisi. Jaharkan gelung dari kord di sisi lain, dalam beberapa baris. Gelung diperlukan untuk menyesuaikan saiznya. Jika anda menggunakan tali, pita, tocang, ingat, tali pinggang harus duduk di pinggang dengan ketat dan tanpa jurang.