Utama / Pergelangan tangan

Shishonin Alexander Yuryevich kesihatan abad ke-21

Teknik ultrasound penulis khas untuk diagnosis arteri dan pembuluh darah dalam leher

Terapi serviks dan cerebral

Cara yang unik, dipatenkan untuk memulihkan bekalan darah ke otak

Pemulihan Vaskular Khas

Program senaman terapeutik individu di bawah pengawasan doktor pemulihan

Pemakanan termodinamik

Diet terpilih untuk memulihkan metabolisme badan dan menyingkirkan banyak penyakit

Buat temujanji

Rawatan hipertensi

Bagaimanakah kita merawat hipertensi?

Pada masa ini, ubat tidak lagi mewakili kewujudannya tanpa kaedah diagnostik ultrasound, yang memberikan maklumat yang paling lengkap dan boleh dipercayai mengenai keadaan organ dan sistem. Ketersediaan dan keselamatan teknik ultrasound meletakkan diagnosis jenis ini di salah satu tempat pertama dalam algoritma peperiksaan. Selepas ditemuramah oleh neurologi vertebral, pesakit kami dihantar untuk pemeriksaan ultrasound khas arteri dan pembuluh darah dalam leher. Teknik pengarang ultrasound khas ini, yang dikembangkan oleh pakar unik klinik kami, membolehkan anda melihat dan menilai gangguan aliran darah terkecil di arteri vertebra di kawasan atlas dan vertebra serviks yang lain. Kita boleh, secara literal dengan mata kita sendiri, lihat betapa besarnya risiko mengembangkan komplikasi hipertensi yang paling teruk - ISCHEMIC STROKE! Teknik penyelidikan kapal yang unik ini tidak digunakan lebih daripada oleh klinik air Rusia, kerana ia memerlukan pakar peringkat tertinggi, persiapan yang sangat istimewa dan pemahaman yang mendalam tentang intipati patologi itu sendiri.

Selepas ultrasound mikro-anatomi, pesakit jatuh ke tangan pakar yang memiliki teknik utama klinik kami - "terapi serviks-cerebral", yang merupakan perkembangan penulis unik Dr. Shishonin. Berdasarkan data yang diperolehi oleh ultrasound, doktor pembetulan dengan jelas menghapuskan pergeseran Atlanta atau vertebra serviks lain, jika disebabkan oleh tempoh penyakit patologi itu tersebar ke seluruh leher. Teknik terapi servikal dan cerebral adalah sangat halus dan tepat dalam penggunaan yang membolehkan anda untuk menjejaskan vertebra walaupun selamat pada usia lebih daripada 90 tahun! Semua pesakit kami memanggil doktor-doktor ini "ahli-ahli sihir"! Dan sememangnya. Tidakkah sihir untuk orang yang telah diseksa oleh penyakit jangka panjang, apabila dengan gelombang tangan yang mudah, tanpa sebarang ubat, doktor tidak hanya melegakan tekanan pesakit, tetapi juga mengembalikan aliran darah otak yang telah lama dilupakan, yang membawa rasa lega yang luar biasa: menjadi mudah untuk bernafas dan membersihkan di kepala.

Setelah menggunakan sesi terapi serviks-cerebral, doktor-doktor pembetulan memulihkan aliran darah, menormalkan tekanan darah, membolehkan pesakit menghentikan ubat-ubatan dan meminimumkan risiko stroke, pesakit-pesakit kami memulakan bahagian sains yang paling memakan masa pendekatan saintifik Dr. Shishonin - pemulihan ubat yang sakit dan beracun. Pesakit dihantar ke dewan untuk melaksanakan satu program latihan terapeutik individu di bawah pengawasan doktor khusus - ahli pemulihan fizikal. Matlamat di sini adalah mudah - kerana penggunaan otot badan sendiri (seperti pam) tanpa beban pada jantung, secara beransur-ansur meningkatkan jumlah darah yang melalui saluran yang cedera. Ini membawa kepada pemulihan pesat walaupun kapal terkecil, mereka benar-benar meremajakan, menjadi lebih elastik dan bersih.

Kesihatan abad ke-21

Rostov-on-Don, Sosialis st., 150

"Saya mula mengalami masalah dengan sendi kira-kira 10 tahun lalu, kemudian saya mempelajari kata-kata yang berkaitan dengan masalah saya. "

Pusat Kesihatan "Kesihatan Abad ke-21" terletak di Daerah Kirovsky, di Jalan Socialistheskaya, antara Chekhov Avenue dan Bogatyanovsky Descent, berhampiran Hospital Perbandaran No. 4. Pengangkutan bandar berhenti "Universitetsky Avenue", "Bogatyanovsky Descent".

Tempat letak kereta awam, percuma.

Antara perkhidmatan terdapat kawasan menunggu, promosi, diskaun yang selesa. Anda boleh mendapatkan maklumat yang anda berminat untuk menggunakan maklumat hubungan yang disediakan pada bila-bila masa yang sesuai untuk anda.

Pusat Kesihatan "Kesihatan Abad ke-21" mengkhususkan diri dalam kinesioterapi dan pemulihan dan menawarkan rawatan pelbagai penyakit menggunakan kaedah pengarang Dr Shishonin Alexander Yuryevich. Pusat merawat sakit leher dan gangguan vaskular kronik, sakit belakang otot-ligamentous, protrusions, hernias, spondylosis, spondylarthrosis, osteoarthritis sendi, periakritis sclerocephalus, serta kaki rata, gangguan postur, scoliosis. Pusat ini mempekerjakan pakar yang berpengalaman, doktor yang berkelayakan, ahli vertebrologi, pakar neurologi, ahli rehabilitologi, dan pakar kinesioterapi. Di samping itu, ECG, ultrasound tulang belakang, jantung, kepala, leher, dan lain-lain boleh dilakukan di pusat.

Kontraindikasi mungkin, berunding dengan pakar.

Klinik abad ke-21 Kesihatan.

Di portal kami, cari data doktor, kelayakan mereka dan juga alamat untuk pemeriksaan. Adalah betul untuk mengambil kira pemerhatian pengunjung yang menerima rawatan. Ramai yang menunggu untuk dirawat oleh ketua doktor. Baca semua pemerhatian untuk mengelakkan situasi yang memalukan. Tahap perkhidmatan di mana-mana klinik bergantung kepada kelas pendidikan para doktor dan juga mengenai kualiti peralatan yang terletak di pusat. Doktor pasca-Soviet boleh membanggakan peralatan paling moden untuk rawatan. Adalah berguna untuk menimbangkan sama ada terdapat seorang profesor atau pelatih yang lain di peringkat kelayakan tertinggi di pusat ini. Akhirnya anda pergi ke klinik.

Kaedah pembayaran

Perhatian! Semua bahan di laman web ini disampaikan semata-mata untuk tujuan pendidikan. Tiada maklumat di laman web ini adalah nasihat perubatan, dan tidak boleh digunakan sebagai panduan untuk rawatan perubatan. Pentadbiran tidak bertanggungjawab untuk sebarang kerosakan langsung atau tidak langsung yang disebabkan oleh penggunaan bahan dari laman web ini. Sebelum memulakan apa-apa rawatan, pastikan anda berunding dengan doktor!

Klinik "Kesihatan Abad 21"

Normalisasi tekanan tanpa ubat tidak lagi mimpi, tetapi kenyataannya!

Telah terbukti secara saintifik bahawa penyebab utama hipertensi tersembunyi di dalam struktur tulang belakang serviks. Doktor mendakwa bahawa osteochondrosis serviks membawa kepada hipertensi, serangan jantung dan strok!

Tekanan darah tinggi, sakit kepala, bekalan darah yang lemah ke otak, ubat-ubatan biasa, semua ini adalah akibat daripada pengapit di leher. Kekejangan di dalam otot-otot leher meregang arteri vertebra dan tidak memberi darah biasanya masuk ke otak. Hati mula bekerja lebih keras (menimbulkan tekanan) untuk mendorong darah ke otak melalui salutan leher. Tiada ubat moden boleh menghilangkan kekejangan yang mendalam, dan penyakit itu berlanjutan, akhirnya menyebabkan serangan strok atau jantung.

Di Klinik Kesihatan Abad ke-21, para doktor yang berpengalaman dengan cepat dan dengan rela melegakan pengapit otot pinggang leher, yang membawa kepada pemulihan bekalan darah ke otak, menormalkan tekanan dan melegakan hati. Untuk tujuan ini, kaedah unik Alexander Yuryevich Shishonin, Calon Sains Perubatan digunakan: "Pembetulan otot dalam leher" (paten RF "22 43 758)

"Pembetulan. "- ini adalah kesan berdarah pada otot-otot yang paling dalam leher dan arteri vertebral yang berdekatan dengan tangan seorang doktor menurut kaedah yang dipatenkan dengan tegas. Teknik ini berjaya digunakan di Rusia (Moscow, Rostov-on-Don) dan di luar negara (Istanbul di Turki).

Program rawatan komprehensif untuk osteochondrosis serviks membolehkan anda mencapai hasil yang luar biasa! Dengan bantuan program gabungan yang berkesan ini, banyak pesakit menjadi leher sakit menjadi yang sihat dan kini menjalani kehidupan yang penuh tanpa batasan fizikal dan ketakutan terhadap krisis hipertensi dan kesakitan. Kelebihan besar klinik "Kesihatan Abad ke-21" juga adalah fakta bahawa setiap orang yang sembuh hipertensi dan manifestasi lain osteochondrosis serviks menerima nasihat diagnostik dari pakar klinik dan sesi pembetulan otot-otot yang dalam leher adalah benar-benar PERCUMA! Ini membolehkan pesakit untuk menentukan sama ada jenis rawatan ini sesuai untuk mereka atau tidak, tanpa membelanjakan wang!

Sepanjang tahun lalu, doktor Klinik Kesihatan Abad ke-21 telah menjalani rawatan untuk 15,000 pesakit berusia 20 hingga 85 tahun, menyelesaikan lebih daripada 160,000 sesi "Pembetulan. "

Dalam rangka program sosial "Kehidupan tanpa hipertensi", dilaksanakan oleh jaringan klinik "Kesehatan abad ke-21". semua orang yang datang ke klinik Rostov menerima perundingan percuma daripada doktor kepala klinik Dyakova L.L. (Timbalan Shishonin A.Yu untuk bahagian perubatan).

Daftar untuk perundingan percuma, anda boleh menghubungi: 8 (863) 263-21-71, 8 (988) 943-17-88

Alamat: Rostov-on-Don, st. Sosialis, 150 Cara operasi. Isnin.-Jumaat. dari 9.00 hingga 21.00, Sabtu. dari pukul 9.00 hingga 18.00, matahari dari jam 9.00 hingga 16.00.

Berunding dengan pakar mengenai kemungkinan kontraindikasi.

Orang №LO-77-01-005064 dari 10.07.2012. Kinesio LLC

Maklumat am

Dapatkan maklumat terkini tentang syarikat:

Aktiviti

Syarikat "KLINIK" KESIHATAN PUSAT 21 "menjalankan aktiviti berikut (mengikut kod OKVED yang ditentukan semasa pendaftaran):

  Perkhidmatan kesihatan dan sosial
  Aktiviti kesihatan
  Pengeluaran farmaseutikal
  Jualan runcit barangan farmaseutikal dan perubatan, barang kosmetik dan minyak wangi

Pergigian. Pediatrik Makmal.

Pergigian. Pediatrik Makmal.

Pusat Perubatan "Planet Kesihatan XXI Century" menawarkan pelbagai perkhidmatan: urologi, ginekologi, dermatologi, pergigian. pediatrik dan lain-lain. Khususnya, pengurusan kehamilan Moscow juga mempercayai doktor kita.

Mengenai Pusat Perubatan Planet Kesihatan XXI

Pusat Perubatan "Planet Health XXI" adalah institusi perubatan dan diagnostik profesional, yang mempekerjakan pakar yang berkelayakan.

Pergigian. Pediatrik Makmal.

Pada masa ini, "Medilyuks" dinamakan semula sebagai klinik "Planet Health XXI". Membuka cawangan di jalan. Kastanaevskaya, 19, tel. (499) 144-98-52.

Senarai harga "Planet Kesihatan - XXI" LLC.

Di klinik perubatan dan diagnostik kami, pakar urologi yang sangat berkelayakan dan pakar ginekologi dengan pengalaman bertahun-tahun yang berjaya dalam bidang ini menerima.

Pusat Perubatan "Health Planet-XXI" menawarkan anda perkhidmatan dalam pelbagai bidang: dermatologi dan venereology (diagnosis, rawatan, pencegahan), ginekologi

Pusat Kesihatan "Planet Kesihatan XXI Century" menawarkan anda kaedah penyelidikan terkini badan, keberkesanannya disahkan oleh amalan harian. Kaedah ultrabunyi 3D (harga untuk perkhidmatan disenaraikan di laman web kami).

Orang ramai mula berminat dalam urologi di masa lalu: yang pertama. Rekod tertulis yang telah diturunkan kepada kita terdapat dalam karya saintifik Hippocrates, yang bermula dari abad ke-4

Sekiranya anda berminat untuk memulihkan atau memulihkan keperawanan - hubungi Pusat Perubatan "Planet Kesihatan XXI Century" dan kami akan menyediakan anda dengan bantuan yang sangat berkelayakan di salah satu harga terendah di Moscow.

Pergigian. Pediatrik Makmal.

Pelbagai penyelidikan dalam bidang diagnostik makmal tersedia untuk pesakit pusat perubatan "Planet Kesihatan".

Pusat Perubatan "Health Planet XXI Century" menawarkan anda perkhidmatan doktor yang berkelayakan dalam bidang obstetrik dan ginekologi.

Voevodin pada Oparin! / kesihatan planet abad ke-21 abad

Dia telah meninggalkan percutiannya dan mengambil ke kurun ke 21 pada klinik kesihatan Filevskaya.

Pusat Perubatan Kesihatan Planet XXI Century

Pusat Perubatan "Planet Kesihatan" tidak memerlukan kredit kepercayaan - doktor kami telah mendapat reputasi yang baik di kalangan pesakit mereka, yang moden digunakan dalam kerja

Di mana untuk melakukan ultrasound di Moscow - ultrasound semua organ dan sistem pada harga yang berpatutan

Pergigian. Pediatrik Makmal.

Oleh itu, jika anda berminat dengan ujian darah makmal - hubungi pusat perubatan kami "Planet of Health XXI Century" dan anda akan menerima bantuan berkelayakan daripada doktor terbaik modal, dengan harga yang berpatutan dan dengan tahap perkhidmatan yang tinggi.

Pada abad ke 17 di Perancis, kondom mula membuat domba dari cecum dan mengeksport mereka ke negara-negara Eropah yang lain.

Planet Kesihatan - XXI. m.Filevsky Park st. 2 Filevskaya, d. 7, bilik 6. Pusat Diagnostik Perubatan.

Pusat Perubatan Planet Kesihatan XXI Alamat Abad

Portal klinik dan pesakit Pusat panggilan: 8 (499) 346-42-84 pada hari bekerja dari 9:00 hingga 18:00.

Huraian pertama penyakit ini terdapat dalam manuskrip dari ahli kedokteran purba Herodotus, yang bertarikh abad ke-5 SM.

Operasi orang-orang ini dari zaman dahulu lagi mempunyai perbezaan ciri-ciri dalam persembahan: di kalangan orang-orang Yahudi, kulup terputus di seluruh lilitan, sementara kaum muslim hanya memotong sektor atas

Klinik kinesioterapi dan pemulihan "Kesihatan abad ke-21"

Maklumat

Pemimpin: Shishonin Alexander Y.

Klinik kinesioterapi dan pemulihan "Kesihatan abad ke-21" di bandar Rostov-on-Don mengkhususkan diri dalam rawatan sakit leher dan gangguan otak vascular kronik (hemodinamik) yang bersamaan. Pakar Klinik Kinesioterapi dan Pemulihan "Kesihatan Abad 21" berfungsi mengikut kaedah penulis Dr Shishonin. Menggunakan peralatan perubatan moden.

Perkhidmatan

Pembetulan otot yang dalam leher (gangguan kesakitan dan mobiliti di leher, herniasi cakera intervertebral lumbar, toraks dan tulang belakang serviks) dicadangkan berdasarkan klinik kinesioterapi dan pemulihan "Kesihatan Abad 21". Kepala, leher, tulang toraks, tulang belakang lumbal, sendi, jantung dan saluran darah, scoliosis, kaki rata dan penyakit sistem endokrin dirawat. Pemulihan dan pemulihan dilakukan selepas strok, serangan jantung, endoprosthetics, pembedahan trauma, pembedahan tulang belakang, patah tulang belakang, kecederaan sukan, kecederaan auto. Teknik seperti terapi terapeutik, terapi kaki terapeutik, kinesioterapi, phytotherapy, resort kesihatan cedar, balneotherapy digunakan. Diagnostik dan perundingan: electrocardiography, phytotherapeutist, kinesiotherapist, ahli kardiologi, pakar neurologi, ahli rehabilitologi, ahli fisiologi, cervico-vevtebrologist.

Ultrasound 3D-pembinaan semula janin, kajian ultrasound semasa kehamilan, ultrasound kelenjar susu, ultrasound organ-organ panggul, ultrasound skrotum, Kajian skrining sistem kencing, ultrasound pundi kencing dan prostat, ultrabunyi saluran buah pinggang, ultrasound buah pinggang, kelenjar adrenal dan ureter, ultrasound pundi hempedu ujian fungsional, ultrasound organ perut, ultrasound tisu lembut, ultrasound aorta abdomen dan cawangan visceral, ultrasound kelenjar tiroid, pemeriksaan ultrasound triplex pada urat anggota bawah (atas), imbasan ultrabunyi arteri yang lebih rendah (Upper) kaki Transcranial Doppler serebrum vaskular pemeriksaan Pemeriksaan ultrasound sistem kardiovaskular, ultrasound Dr tiga imbasan saluran leher, ultrasound tulang belakang, ultrasound jantung,.

Arah

Anda boleh ke klinik kinesioterapi dan pemulihan "Kesihatan abad ke-21" dengan teksi nombor 40, 7a, 80, 67, 3, nombor bas 67, 7, 7a, 80, 3, 70, 3a, trolibus nombor 1, 2, 22. Turun di hentian "lorong Universiti".

Tulang lomit. Inilah yang.

9. Denis | 10/30/2009 10:25:38 [2021729046]

Alexander! Dan apa pembetulannya? Leher saya sakit, saya tidak akan menyelamatkan, kepala saya juga, dan kemudian selepas memburu saya pulang ke rumah dan mula membuka baju. golva berputar. Dalam peluh itu melemparkan. Kesedaran hampir hilang. Ibu dan isteri takut. Mereka memanggil ambulans. Mereka membuat beberapa suntikan, kata doktor - ini adalah osteochondrosis leher. Anda tidak akan dirawat - jalan terus kepada kami. Dan ini bukan rancangan saya. A

Alexander! Dan apa pembetulannya? Leher saya sakit, saya tidak akan menyelamatkan, kepala saya juga, dan kemudian selepas memburu saya pulang ke rumah dan mula membuka baju. golva berputar. Dalam peluh itu melemparkan. Kesedaran hampir hilang. Ibu dan isteri takut. Mereka memanggil ambulans. Mereka membuat beberapa suntikan, kata doktor - ini adalah osteochondrosis leher. Anda tidak akan dirawat - jalan terus kepada kami. Dan ini bukan rancangan saya. Di manakah klinik ini? Alamat tidak akan dikongsi?

Klinik Kesihatan abad ke-21 rawatan osteochondrosis serviks

Osteochondrosis adalah penyakit tulang belakang yang dicirikan oleh perubahan dystrophic dan degeneratif dalam cakera intervertebral. Kemerosotan adalah proses kelahiran semula tisu tulang belakang yang sihat, di mana mereka menjadi tidak telus, dan distrofi adalah pelanggaran pemakanan mereka. Ramai orang percaya bahawa osteochondrosis adalah pemendapan garam di tulang belakang, tetapi sebenarnya, ini hanya satu kesilapan yang biasa. Penyebab utama osteochondrosis adalah sifat manusia sendiri.

Selepas nenek moyang kita mula bergerak pada dua anggota badan, tulang belakang Homo sapiens berada di bawah beban berat. Di bawah pengaruh keparahan badan, cakera intervertebral, yang memberikan mobiliti tulang belakang, akhirnya haus - ubah bentuk, memendekkan dan stratify.

Gejala osteochondrosis

Spina menjadi kurang fleksibel, dan cakera intervertebral kehilangan kemampuan mereka untuk "membesar". Di bawah pengaruh beban, vertebra boleh beralih relatif kepada satu sama lain, dan pertumbuhan tulang terbentuk pada mereka - osteofit, yang boleh mencederakan akar saraf kord rahim.

Jika bahagian dalam cakera intervertebral (nukleus pulpal) pecah melalui bahagian luar (cincin berserabut), hernia intervertebral yang disebut terbentuk. Bergantung pada kawasan kerosakan, ada osteochondrosis serviks, toraks dan lumbal. Gejala osteochondrosis - rasa sakit di belakang, serta di leher, bahu, lengan, dada.

Osteochondrosis serviks

Perubahan degeneratif dalam tulang belakang serviks adalah perkara biasa, kerana ia sangat mudah alih dan sentiasa di bawah tekanan dari berat kepala. Osteochondrosis serviks dijumpai walaupun pada orang muda. Terdapat sejumlah besar kapal dan serat saraf di leher, jadi pelanggaran kecil struktur vertebra serviks membawa kepada gejala yang serius.

Osteochondrosis serviks diiringi bukan sahaja oleh sakit di leher, tetapi juga oleh sakit kepala, pening, sakit di lengan atau bahu. Memerah arteri vertebra menyebabkan gangguan bekalan darah ke otak. Osteochondrosis serviks boleh menyebabkan keletihan kronik atau dystonia vegetatif-vaskular.

Pencegahan osteochondrosis

Dalam kebanyakan kes, osteochondrosis memberi kesan kepada orang yang lebih tua daripada 30-40 tahun. Dengan usia, bekalan darah ke cakera intervertebral menurun. Makanan mereka mula berleluasa: bahan yang diperlukan "bocor" dari tisu tetangga, dan tidak mengalir dengan aliran darah. Akibatnya, cakera itu adalah pada "kelaparan" dan mula runtuh.

Perkembangan penyakit menyumbang kepada gaya hidup yang tidak aktif. Latihan fizikal yang bertujuan untuk melatih otot-otot belakang, adalah pencegahan osteochondrosis yang baik. Di samping itu, adalah perlu untuk melawan obesiti, kerana berat badan berlebihan adalah peningkatan beban pada tulang belakang. Osteochondrosis juga boleh disebabkan oleh kaki kaki rata, kerana dalam hal ini kaki tidak melakukan fungsi depresiasi cukup.

Untuk belakang yang sihat, penting untuk mengangkat berat dengan betul. Anda tidak boleh bengkok, anda perlu duduk, mengambil beban, dan berdiri bersamanya. Akibatnya, beban akan berjalan pada kaki, bukan pada tulang belakang. Apabila mengangkat sesuatu, elakkan beralih badan ke sekelilingnya. Sekiranya anda membawa beban dalam satu tangan, tekan yang lain ke paha, ini mengagihkan beban pada otot belakang lebih tepat.

Klinik kinesioterapi dan pemulihan "Kesihatan abad ke-21"

Tajuk ringkas: Klinik Kinesioterapi dan Pemulihan "Kesihatan abad ke-21"

Mod operasi

E-mel:

Alamat: Rusia, Moscow, st. Arkitek Vlasov, 6

Telefon kenalan:

Lesen

 • №ndLO-77-01-002501 mulai 06.05.2010

Di klinik kinesioterapi dan pemulihan "Kesihatan abad ke-21", tradisi perubatan Rusia digabungkan dengan keupayaan peralatan perubatan paling moden dan perkhidmatan Eropah.

Doktor klinik bekerja pada kaedah pengarang dan di bawah bimbingan calon sains perubatan - Dr. Shishonin Alexander Yuryevich.

Rangkaian utama keadaan patologi sistem muskuloskeletal, menjalani pembetulan menggunakan kesan kinesiotherapeutic di pusat, diwakili oleh penyakit berikut:

 • Sakit belakang otot-ligamentous asal, serta sebagai akibat daripada proses degeneratif dalam cakera intervertebral (bantahan, hernia) dan sendi tulang belakang (spondylosis, spondylarthrosis);
 • Osteoartritis sendi besar (lutut, pinggul);
 • Periarthritis periferal (tendinitis dan tendinopati pada otot pemutar pemutar);
 • Gangguan ortopedik (kaki rata, gangguan postur, scoliosis).

Arah klinik juga merupakan rawatan dan pemulihan pesakit dengan patologi kardiovaskular (penyakit jantung iskemik, hipertensi arteri), sakit leher dan hemodinamik kronik (vaskular) gangguan otak (ketidakselesaan vertebrobasilar, hipertensi intrakranial, dan lain-lain) yang mengiringi.

Doktor pakar di sini:

Ulasan

Institusi perubatan ini tiada ulasan lagi. Jadilah yang pertama!

Pemeriksaan percuma di Klinik Moscow Dr. Shishonin

"Walaupun selepas 70-80 tahun, anda boleh menjalani kehidupan penuh!

Perkara utama adalah menjalankan diagnosis yang betul!

Pada masa ini, ubat tidak lagi mewakili kewujudannya tanpa kaedah diagnostik ultrasound, yang memberikan maklumat yang paling lengkap dan boleh dipercayai mengenai keadaan organ dan sistem. Ketersediaan dan keselamatan teknik ultrasound meletakkan diagnosis jenis ini di salah satu tempat pertama dalam algoritma peperiksaan.

Malangnya, dalam klinik pesakit luar dengan ultrabunyi tipikal arteri karotid, walaupun perubahan yang terlihat dalam kapal lain tidak penting - ia dikaitkan dengan perubahan berkaitan dengan usia atau tidak diketahui.

Mikroskop ultrabunyi di klinik Dr. Shishonin

Teknik pengarang ultrasound khas ini, yang dikembangkan oleh pakar-pakar dari Klinik Dr. Shishonin, membolehkan anda melihat dan menilai gangguan aliran darah terkecil di arteri vertebral di kawasan atlas dan tulang belakang serviks

"Sekiranya bengkok arteri vertebra dikesan di mana-mana peringkat, kami tidak menulis bahawa kekotorannya disebabkan oleh perubahan yang berkaitan dengan usia yang terkenal. Sebaliknya, bagi setiap tikungan arteri tertentu dalam setiap segmen tertentu, kami mendedahkan kehadiran ketidakstabilan dan kesannya terhadap aliran darah. "

Apabila mendiagnosis, mesin ultrasound unik, yang dibuat secara khusus untuk Klinik kami, digunakan. Kaedah penyelidikan kapal yang unik ini tidak digunakan di klinik lain di Rusia, kerana ia memerlukan latihan khusus dari pakar.

Jika, dalam senarai di bawah, anda dapat menemui sekurang-kurangnya salah satu daripada masalah anda, anda boleh dengan selamat mendaftar untuk tinjauan percuma:

 • stroke iskemia
 • serangan iskemia sementara
 • kekurangan vertebro-basilar
 • sakit kepala
 • migrain
 • bunyi bising di telinga dan kepala
 • sindrom vestibulo-ataxik
 • iskemia serebrum kronik
 • encephalopathy
 • S berbentuk kelim arteri karotid atau vertebra
 • sindrom keletihan kronik
 • gangguan tidur atau kurang tidur
 • pening kepala
 • sakit kepala (mana-mana)
 • sakit kepala
 • serangan panik
 • neurosis (mana-mana)
 • keadaan seperti neurosis (ada)
 • scoliosis hernia intervertebral (ada)
 • hyperkyphosis
 • arthrosis sendi pinggul dan lutut
 • aterosklerosis
 • stenosis tulang belakang
 • sindrom kaki gelisah
 • claudication sekejap
 • diabetes jenis 2
 • diabetes mellitus bergantung kepada insulin
 • hiperglikemia
 • rintangan insulin
 • hiperkolesterolemia
 • hepatosis lemak
 • gangguan hypothalamic-hipofisis
 • sindrom metabolik
 • obesiti

tahun membantu orang ramai mengatasi pelbagai penyakit yang sebelum ini dianggap tidak dapat dikalahkan

Para pesakit "tidak bersalah" setiap tahun memulihkan kesihatan mereka di klinik Dr. Shishonin

tahun berpaling pesakit tertua yang sekarang hidup penuh

Peperiksaan dijalankan dalam beberapa peringkat dan mengambil masa 1.5-2 jam.

Perundingan ahli neurologi vertebral

Mari faham apa jenis survei yang anda perlukan

Ultrasound mikroanatomik

Membolehkan anda melihat pelanggaran aliran terkecil dalam arteri vertebral di kawasan semua vertebra serviks

Diagnosis Myofascial

Pemeriksaan khas oleh doktor yang terlatih

Ujian diagnostik di bilik pemulihan

Untuk mengetahui fungsi pesakit, yang penting bagi mereka yang mempunyai masalah tambahan dengan jantung, sendi, bahagian bawah

Anda akan berada di tangan:

hasil diagnostik badan anda pada peralatan yang paling terkini, berkat yang anda akan fahami penyakit mana sebenarnya "racun" hidup anda

diagnosis benar-benar betul, yang akan membantu anda memahami apa yang anda perlukan untuk melawan di tempat pertama

pelan rawatan individu yang jelas, pertama sekali - hipertensi, dengan mengambil kira semua penyakit dan ciri berkaitan usia!

Pasport seorang warganegara Persekutuan Rusia

SNILS (Insurans Insurans Pensiun Negeri)

Sijil pencen (jika ada)

Rekod perubatan, keputusan ujian terdahulu, imej (jika ada)

Pakaian sukan dan kasut selesa (sebaik-baiknya)

Lesen Jabatan Kesihatan Moscow No. LO-77-01-012043 bertarikh 5 April 2016.

Alamat: Moscow, Novoyasenevsky Avenue, Bangunan 24, Bangunan 4

Waktu buka: Isnin-Jumaat dari 10:00 hingga 21:00 Sabtu dari 10:00 hingga 18:00, Matahari - ditutup

Di sana: Dari stesen metro "Yasenevo" 700 kaki berjalan kaki.

Shishonin Alexander Yuryevich

Calon Sains Perubatan, Pengarah Sains Klinik "Klinik Dr Shishonin", Penyelidik Kanan dan Ketua Pemulihan Keadaan Postkologis "Pusat Hematologi Pediatrik, Onkologi dan Imunologi yang dinamakan selepas Dmitry Rogachev"

Pada tahun 1995, beliau berjaya memasuki Universiti Perubatan Negeri Rusia sebagai fakulti perubatan dan menerima ijazah perubatan pada tahun 2001.

Pada tahun 2002, beliau dimasukkan ke kediaman di klinik kanak-kanak Institut Saintifik dan Penyelidikan Institut Penyelidikan dan Pembangunan Agrarian Kanak-kanak (kini FNCI Dmitry Rogachev FGOI), di mana pada tahun 2004 beliau mempertahankan tesisnya.

Pada tahun 2006, Dr Shishonin membuka klinik pertama di Rusia untuk rawatan hipertensi menggunakan kaedah bukan ubat.

Dr. Shishonin mengembangkan dan memperkenalkan sistem rawatan, pemulihan dan peremajaan orang tua (pesakit tertua berusia 95 tahun).

Sistem Dr. Shishonin hari ini membantu orang tua di seluruh Rusia untuk mengatasi pelbagai penyakit yang sebelum ini dianggap tidak terkalahkan, mulai dari tekanan darah tinggi dan berakhir dengan pemulihan selepas serangan jantung dan strok.

Alexander Yuryevich juga dapat membuat dan memperkenalkan kaedah unik untuk memulihkan kanak-kanak selepas mengalami onkologi, yang membolehkan kita mencapai hasil yang belum pernah terjadi sebelumnya yang melebihi contoh yang serupa dari amalan dunia dengan susunan magnitud

Buletin "HLS" nombor 6, 2017

Akhbar perubatan №21, 2017

Buletin "HLS" nombor 23, 2016

PEMASARAN NIKOLAI VASILYEVICH Profesor, Doktor Perubatan

RAZUMOV ALEXANDER NIKOLAEVICH Ahli akademik Akademi Sains Rusia, Profesor, Doktor Sains Perubatan

RUMYANTSEV ALEXANDER GRIGORIEVICH Ahli akademik Akademi Sains Rusia, Profesor, Doktor Sains Perubatan

Klik pada butang yang anda lihat di sebelah kanan.

Alexander G. Rumyantsev

Ahli akademik Akademi Sains Rusia, Doktor Sains Perubatan, Profesor, Ketua Pakar Freelance - Hematologi Kanak-kanak Kementerian Kesihatan Rusia, Ahli Lembaga Kesatuan Pediatrik, Presiden NODGO (Persatuan Kebangsaan Hematologi Pediatrik dan Onkologi)

Ketua Pengarah NMITS DGOI mereka. Dmitry Rogachev (Pusat Penyelidikan Perubatan Kebangsaan Hematologi Pediatrik, Onkologi dan Imunologi yang dinamakan sempena Dmitry Rogachev dari Kementerian Kesihatan Rusia).

Guru Alexander YurievichShishonin.

Lidiya Alekseevna Makhonova

Doktor Sains Perubatan, Profesor, Doktor Persekutuan Persekutuan Rusia. Salah seorang pengasas oncohematology kanak-kanak Rusia.

Pada tahun 1976, L.A. Makhonova menganjurkan jabatan hematologi pediatrik Institut Penyelidikan Saintifik Latihan Anjing Blokhin RAMS dan selama 17 tahun adalah pemimpinnya. Untuk kali pertama di Rusia, ia berada di jabatan yang berlari bahawa hasil tertinggi diperolehi dalam merawat kanak-kanak dengan leukemia.

Dia bekerja sehingga 86 tahun, sehingga masalahnya berlaku - osteochondrosis umum, 8 hernia cakera intervertebral, mampatan kord rahim, yang menyebabkan lumpuh. Doktor tidak berdaya. Selepas 3 tahun, selepas berpaling kepada Alexander Yuryevich, Lidia Alekseevna dapat berkhidmat sepenuhnya.

Perkhidmatan, maklumat tentang mana yang dipaparkan di laman web ini, boleh disediakan bagi pihak BAZON LLC TIN 7725766758, OGRN 1127746700058, Alamat 117574, Moscow, Novoyasenevsky Avenue, 24 bangunan 4; Lesen Jabatan Kesihatan Moscow No. LO-77-01-012043 bertarikh 5 April 2016. Dasar Privasi

Usahawan Swasta Yakhin Ruslan Maratovich PSRN 311741821400025 berhak, bagi pihak Pengetua BAZON LLC, untuk menggunakan maklumat mengenai Pengetua semasa mempromosikan perkhidmatan dan menarik pihak ketiga.

Alexander Shishonin: "Jika anda ingin menghilangkan hipertensi - merawat leher"

Hipertensi dipanggil sebagai tamadun tamadun, membayar tekanan berterusan, gaya hidup yang tidak aktif. Bagi orang yang tidak berpisah dengan tonometeri dan tablet, ketua klinik "Kesihatan Abad 21", Calon Sains Perubatan Alexander Y. Shishonin mengembangkan kaedah rawatannya sendiri dan membagikannya dengan pembaca "Jurnal Caucasus".

- Apakah hipertensi?

- Ini bukan penyakit seperti itu, ia adalah penyakit. Tetapi tekanan darah tinggi menderita 26% daripada penduduk dunia, dan di Rusia sudah 40 juta orang, hampir sepertiga dari negara ini. Malah, ini adalah gejala pelanggaran kronik aliran darah ke otak. Jika ada sedikit oksigen, isyarat refleks pergi, dan jantung mula meningkatkan tekanan. Kehidupan sendiri membawa saya ke kesimpulan ini. Saya bekerja di cakera intervertebral yang herniated, termasuk di kawasan serviks, dan mengembangkan teknik jari yang lembut yang membolehkan pesakit dengan cakera intervertebral herni untuk melegakan mampatan. Dalam semua pesakit ini, penyakit bersamaan adalah hipertensi, dan ia mula lulus selepas rawatan leher! Hakikatnya ialah di tulang belakang serviks adalah dua arteri vertebra yang membawa darah ke arteri basilar, yang secara langsung memberi makan pusat yang sama yang mengawal aktiviti sistem kardiovaskular. Secara semulajadi, apa-apa penjepit, mampatan pada cakera membawa kepada anjakan vertebra, kekejangan otot dalam, edema di tempat ini, oleh itu aliran darah terganggu, dan orang itu mengalami hipertensi.

Seseorang yang menderita sakit di leher selepas usia 45 mungkin menjadi hipertensi. Ini adalah anatomi. Apabila kita mula menghasilkan penyahmampatan arteri vertebral dengan kaedah lembut kita sendiri, pesakit hipertensi mula pulih dengan cara yang ajaib.

- Apa yang menyebabkan pengabaian hipertensi?

- Aliran darah semakin terancam, tekanan meningkat pampasan. Seseorang mengambil dadah - tidak membantu. Kualiti hidup jatuh, tekanan bertambah mantap, seseorang terpaksa mengambil pil dalam dos yang lebih besar dan lebih besar, ia meracunnya, kesan toksik. Semua ini membawa kepada hakikat bahawa pada satu ketika, tulang belakang serviks, yang tidak ada yang menyembuhkan, dan "menyembuhkan tekanan", merebak, otot di sekelilingnya, ligamen semakin lemah. Pada beberapa ketika, mereka boleh beralih secara drastik, yang menyebabkan gangguan yang mendadak dalam aliran darah dan melibatkan strok iskemia. Otot jantung sentiasa berfungsi untuk dipakai.

Untuk mengelakkan semua ini, adalah perlu untuk memulihkan otot supaya mereka menjadi lebih elastik lagi. Terdapat latihan khas untuk otot dan ligamen untuk menjadikan leher sihat. Doktor, mengetahui anatomi ini, di bawah kawalan ultrasound boleh memindahkan tulang belakang ini ke tempatnya. Selepas sebulan, dua, tiga, bergantung kepada keparahan, dengan mana-mana ubat untuk hipertensi manusia boleh dikeluarkan.

- Adakah terdapat faktor yang mempengaruhi perkembangan penyakit ini?

- Terdapat satu perkara yang memberi kesan kepada perkembangan tekanan darah tinggi, ia adalah osteochondrosis tulang belakang serviks dan tidak masuk akal. Lehernya sakit, ia mesti disembuhkan, supaya tidak ada kekejangan, lehernya sangat mudah bergerak, sehingga tidak disekat, karena ada kapal-kapal di dalamnya. Walau bagaimanapun, dengan menyalahgunakan garam, seseorang akan menanam buah pinggang untuk dirinya sendiri, dan dia akan membangunkan hipertensi simptomatik dalam bentuk kegagalan buah pinggang. Jika seseorang menekan kopi yang kuat dari pagi hingga malam, dia akan merogol otot jantung dan mendapat penyakit jantung, yang akan menyebabkan hipertensi. Di samping itu, terdapat ubat-ubatan, yang, jika digunakan sepanjang masa, akan meningkatkan tekanan darah.

- Bilakah pusat anda dicipta?

- Sejak tahun 2002, kami mula melakukan ini. Tetapi kesedaran bahawa adalah mungkin untuk merawat bukan hernia di rantau serviks, tetapi hipertensi, muncul kemudian. Klinik ini telah beroperasi di Moscow sejak 2009. Kami mempunyai kira-kira 30 orang - kakitangan kejururawatan, doktor yang melakukan ultrasound, doktor yang membuat pembetulan, doktor yang melakukan latihan khas dengan pesakit. Tidak ada arti dalam membetulkan jika semua otot adalah seperti debu dan tiada yang dapat menahan vertebra miskin. Oleh itu, terdapat pakar yang terlibat dalam pemulihan fizikal, iaitu, mereka menetapkan latihan agar pesakit dapat menolong dirinya sendiri dan tidak membahayakan. Klinik ini berjaya mengambil kira-kira dua ribu pesakit setiap tahun.

- Apakah peratusan orang yang berputus asa menggunakan pil tetap?

- Jika ini adalah pesakit dengan tekanan darah tinggi, kami akan mengarahkannya ke institusi di mana dia akan dibantu. Jika anda melihat bahawa ini adalah pesakit kami, maka dia diberikan rejimen. Sekiranya pesakit memantau rejimen ini, tidak malas, maka akan pasti hasilnya. Ini adalah pendekatan perubatan moden, apabila pesakit dianggap sebagai mekanisme terapeutik yang paling aktif dan paling berkuasa.

Bayangkan gambar: seorang wanita, berusia 86 tahun, di kerusi roda, tekanan di bawah 180, dari hakikat bahawa tulang belakang telah beralih, saraf tunjang diperah, pil itu diminum - 15 ubat, aritmia, aliran darah yang lemah, kepala sudah "terapung", tidak fikir dengan baik. Apa yang boleh anda lakukan dengannya? Saya terpaksa melepaskan vertebra secara manual, sehingga kaki mula berjalan kembali dan tangannya berfungsi. Beliau baru-baru ini merayakan ulang tahunnya yang ke-90, tidak mengambil ubat tunggal, denyutan jantungnya telah pulih, tekanan 120 hingga 80, dan dia mampu berlatih pada simulator!

Klinik Dr Shishonin (kesihatan abad ke-21)

Alamat: Moscow, Novoyasenevsky Avenue, 24 bldg. 4

Waktu bekerja: Isnin-Jumaat dari 9:00 hingga 21:00, Sabtu dari 9:00 hingga 20:00, Waktu dari 10:00 hingga 18:00

Hujung minggu: tiada hujung minggu

Telefon kenalan: +7 (499) 519-36-72

Tidak berjaya? Kami akan membantu anda mencari doktor di Moscow: 8 (499) 519-36-72

Penerimaan dalam masa terdekat, diskaun sehingga 30%

Penerangan tambahan

Di klinik kinesioterapi dan pemulihan "Kesihatan abad ke-21" oleh Dr Alexander Shishonin, tradisi perubatan Rusia digabungkan dengan keupayaan peralatan perubatan paling moden dan perkhidmatan Eropah. Klinik "Kesihatan abad ke 21" adalah perkhidmatan perubatan yang berkualiti tinggi untuk penduduk dan tetamu Moscow. Klinik ini hanya menggunakan pakar perubatan yang sangat profesional. Klinik ini dilengkapi teknologi dan teknologi perubatan terkini.

Terima kasih kepada perkembangan tamadun dan kemajuan, kehidupan kita menjadi semakin tepu. Walau bagaimanapun, walaupun perkembangan sains, penyakit masih aktif menyerang tubuh manusia. Kedudukan utama di kalangan mereka diduduki oleh penyakit sistem muskuloskeletal dan sistem kardiovaskular. Perubatan tradisional dalam memerangi penyakit pada abad ini menawarkan pelbagai kesan perubatan dan invasif yang hanya mempunyai kesan jangka pendek dan dalam kebanyakan kes tidak mempengaruhi penyebab utama penyakit ini.

Arah klinik Dr. Alexander Shishonin (Kesihatan abad ke-21) di Yasenevo:

Spektrum utama keadaan patologis sistem muskuloskeletal, menjalani pembetulan dengan bantuan kesan kinesiotherapeutic di pusat kita, diwakili oleh penyakit berikut:

 • Sakit belakang otot-ligamentous asal, serta akibat proses degeneratif dalam cakera intervertebral (tunjang, hernia) dan sendi tulang belakang (spondylosis, spondylarthrosis)
 • Osteoarthritis sendi besar (lutut, pinggul)
 • Periarthritis periferal (tendinitis dan tendinopati otot pemusut pemutar)
 • Gangguan ortopedik (kaki rata, gangguan postur, scoliosis)

Kerja-kerja kesihatan global Dr Alexander Shishonin dari klinik "Kesihatan Abad ke-21" adalah sakit di leher dan gangguan otak hemodinamik kronik (vaskular) yang serentak (kekurangan vertebrobasilar, hipertensi intrakranial, dan sebagainya). Strategi rawatan patologi ini adalah berdasarkan penerapan kaedah penulis - pembetulan jari nada otot leher (CGMS) dalam kombinasi dengan penggunaan peralatan pemulihan.
Arah dan kinesioterapi yang baru dan penting adalah rawatan dan pemulihan pesakit dengan patologi kardiovaskular (penyakit jantung koronari, hipertensi arteri), akibat kesan anti-iskemia dan anti-tekanan yang jelas terhadap tenaga fizikal yang mencukupi pada radas jantung dan vaskular.

 • Rawatan penyakit (Kepala, Leher, tulang belakang Thoracic, tulang belakang Lumbar, Sendi, Jantung dan vagina, Scoliosis (1-4st.), Flatfoot, sistem endokrin)
 • Pemulihan dan pemulihan (selepas strok, serangan jantung, endoprosthetics, pembedahan trauma, pembedahan tulang belakang, patah tulang belakang, kecederaan sukan, autotrauma)
 • Diagnostik dan perundingan (Peperiksaan Ultrasound, Elektrokardiografi, Perundingan vertebrologi serviks, ahli rehabilitologi, neurologi, kinesioterapi)

Klinik "Kesihatan Abad 21"

Telah terbukti secara saintifik bahawa penyebab utama hipertensi tersembunyi di dalam struktur tulang belakang serviks. Doktor mendakwa bahawa osteochondrosis serviks membawa kepada hipertensi, serangan jantung dan strok!

Tekanan darah tinggi, sakit kepala, bekalan darah yang lemah ke otak, ubat-ubatan biasa, semua ini adalah akibat daripada pengapit di leher. Kekejangan di dalam otot-otot leher meregang arteri vertebra dan tidak memberi darah biasanya masuk ke otak. Hati mula bekerja lebih keras (menimbulkan tekanan) untuk mendorong darah ke otak melalui salutan leher. Tiada ubat moden boleh menghilangkan kekejangan yang mendalam, dan penyakit itu berlanjutan, akhirnya menyebabkan serangan strok atau jantung.

Di Klinik Kesihatan Abad ke-21, para doktor yang berpengalaman dengan cepat dan dengan rela melegakan pengapit otot pinggang leher, yang membawa kepada pemulihan bekalan darah ke otak, menormalkan tekanan dan melegakan hati. Untuk tujuan ini, kaedah unik Alexander Yuryevich Shishonin, Calon Sains Perubatan digunakan: "Pembetulan otot dalam leher" (paten RF "22 43 758)

"Pembetulan..." adalah kesan dos pada otot paling dalam leher dan arteri vertebral yang berdekatan dengan tangan seorang doktor menurut kaedah yang dipatenkan dengan tegas. Teknik ini berjaya digunakan di Rusia (Moscow, Rostov-on-Don) dan di luar negara (Istanbul di Turki).

Program rawatan komprehensif untuk osteochondrosis serviks membolehkan anda mencapai hasil yang luar biasa! Dengan bantuan program gabungan yang berkesan ini, banyak pesakit menjadi leher sakit menjadi yang sihat dan kini menjalani kehidupan yang penuh tanpa batasan fizikal dan ketakutan terhadap krisis hipertensi dan kesakitan. Kelebihan besar klinik "Kesihatan Abad ke-21" juga adalah fakta bahawa setiap orang yang sembuh hipertensi dan manifestasi lain osteochondrosis serviks menerima nasihat diagnostik dari pakar klinik dan sesi pembetulan otot-otot yang dalam leher adalah benar-benar PERCUMA! Ini membolehkan pesakit untuk menentukan sama ada jenis rawatan ini sesuai untuk mereka atau tidak, tanpa membelanjakan wang!

Sepanjang tahun lalu, doktor Klinik Kesihatan Abad ke-21 telah menjalani rawatan untuk 15,000 pesakit berusia 20 hingga 85 tahun, menyelesaikan lebih daripada 160,000 sesi "Pembetulan. "

Dalam rangka program sosial "Kehidupan tanpa hipertensi", yang dilaksanakan oleh rangkaian klinik "Kesihatan abad ke-21", semua orang yang memohon klinik Rostov menerima nasihat percuma dari doktor kepala klinik Dyakova L.L. (Timbalan Shishonin A.Yu untuk bahagian perubatan).

Daftar untuk perundingan percuma, anda boleh menghubungi: 8 (863) 263-21-71, 8 (988) 943-17-88

Alamat: Rostov-on-Don, st. Sosialis, 150 Jam kerja: Isnin-Jumaat, Dari jam 9.00 hingga 21.00, Sabtu, dari 9.00 hingga 18.00, Sun., Dari jam 9.00 hingga 16.00.

Berunding dengan pakar mengenai kemungkinan kontraindikasi.

Orang №LO-77-01-005064 dari 10.07.2012. Kinesio LLC

Ulasan pelanggan, pekerja mengenai Kesihatan abad ke-21 di Moscow, Novoyasenevsky Avenue, 24 K4 (tingkat 3)

Semasa menulis ulasan, ingatlah bahawa anda tidak boleh menyiarkan palsu, serta maklumat palsu. Pengguna mesti membuat semakan semata-mata atas dasar pengalaman peribadi berdasarkan penggunaan perkhidmatan atau barang yang diperoleh dari organisasi;
Tanggapan haruslah sebagai maklumat yang mungkin, membolehkan anda menetapkan waktu, lokasi respon, orang yang terlibat, maklumat lain yang membolehkan anda memeriksa ketepatan maklumat yang terkandung dalam penarikan balik jika perlu.
Dalam penarikan semula itu tidak boleh menjadi penghinaan dan kejahatan.

Pentadbiran tapak sama sekali tidak mengesahkan ketepatan apa yang dinyatakan dalam penarikan semula itu, hanya menyediakan keupayaan teknikal untuk menyiarkan ulasan.

Klinik abad ke-21 Kesihatan.

Di portal kami, cari data doktor, kelayakan mereka dan juga alamat untuk pemeriksaan. Adalah betul untuk mengambil kira pemerhatian pengunjung yang menerima rawatan. Ramai yang menunggu untuk dirawat oleh ketua doktor. Baca semua pemerhatian untuk mengelakkan situasi yang memalukan. Tahap perkhidmatan di mana-mana klinik bergantung kepada kelas pendidikan para doktor dan juga mengenai kualiti peralatan yang terletak di pusat. Doktor pasca-Soviet boleh membanggakan peralatan paling moden untuk rawatan. Adalah berguna untuk menimbangkan sama ada terdapat seorang profesor atau pelatih yang lain di peringkat kelayakan tertinggi di pusat ini. Akhirnya anda pergi ke klinik.

Kaedah pembayaran

Perhatian! Semua bahan di laman web ini disampaikan semata-mata untuk tujuan pendidikan. Tiada maklumat di laman web ini adalah nasihat perubatan, dan tidak boleh digunakan sebagai panduan untuk rawatan perubatan. Pentadbiran tidak bertanggungjawab untuk sebarang kerosakan langsung atau tidak langsung yang disebabkan oleh penggunaan bahan dari laman web ini. Sebelum memulakan apa-apa rawatan, pastikan anda berunding dengan doktor!

Klinik "Kesihatan Abad 21"

Normalisasi tekanan tanpa ubat tidak lagi mimpi, tetapi kenyataannya!

Telah terbukti secara saintifik bahawa penyebab utama hipertensi tersembunyi di dalam struktur tulang belakang serviks. Doktor mendakwa bahawa osteochondrosis serviks membawa kepada hipertensi, serangan jantung dan strok!

Tekanan darah tinggi, sakit kepala, bekalan darah yang lemah ke otak, ubat-ubatan biasa, semua ini adalah akibat daripada pengapit di leher. Kekejangan di dalam otot-otot leher meregang arteri vertebra dan tidak memberi darah biasanya masuk ke otak. Hati mula bekerja lebih keras (menimbulkan tekanan) untuk mendorong darah ke otak melalui salutan leher. Tiada ubat moden boleh menghilangkan kekejangan yang mendalam, dan penyakit itu berlanjutan, akhirnya menyebabkan serangan strok atau jantung.

Di Klinik Kesihatan Abad ke-21, para doktor yang berpengalaman dengan cepat dan dengan rela melegakan pengapit otot pinggang leher, yang membawa kepada pemulihan bekalan darah ke otak, menormalkan tekanan dan melegakan hati. Untuk tujuan ini, kaedah unik Alexander Yuryevich Shishonin, Calon Sains Perubatan digunakan: "Pembetulan otot dalam leher" (paten RF "22 43 758)

"Pembetulan. "- ini adalah kesan berdarah pada otot-otot yang paling dalam leher dan arteri vertebral yang berdekatan dengan tangan seorang doktor menurut kaedah yang dipatenkan dengan tegas. Teknik ini berjaya digunakan di Rusia (Moscow, Rostov-on-Don) dan di luar negara (Istanbul di Turki).

Program rawatan komprehensif untuk osteochondrosis serviks membolehkan anda mencapai hasil yang luar biasa! Dengan bantuan program gabungan yang berkesan ini, banyak pesakit menjadi leher sakit menjadi yang sihat dan kini menjalani kehidupan yang penuh tanpa batasan fizikal dan ketakutan terhadap krisis hipertensi dan kesakitan. Kelebihan besar klinik "Kesihatan Abad ke-21" juga adalah fakta bahawa setiap orang yang sembuh hipertensi dan manifestasi lain osteochondrosis serviks menerima nasihat diagnostik dari pakar klinik dan sesi pembetulan otot-otot yang dalam leher adalah benar-benar PERCUMA! Ini membolehkan pesakit untuk menentukan sama ada jenis rawatan ini sesuai untuk mereka atau tidak, tanpa membelanjakan wang!

Sepanjang tahun lalu, doktor Klinik Kesihatan Abad ke-21 telah menjalani rawatan untuk 15,000 pesakit berusia 20 hingga 85 tahun, menyelesaikan lebih daripada 160,000 sesi "Pembetulan. "

Dalam rangka program sosial "Kehidupan tanpa hipertensi", dilaksanakan oleh jaringan klinik "Kesehatan abad ke-21". semua orang yang datang ke klinik Rostov menerima perundingan percuma daripada doktor kepala klinik Dyakova L.L. (Timbalan Shishonin A.Yu untuk bahagian perubatan).

Daftar untuk perundingan percuma, anda boleh menghubungi: 8 (863) 263-21-71, 8 (988) 943-17-88

Alamat: Rostov-on-Don, st. Sosialis, 150 Cara operasi. Isnin.-Jumaat. dari 9.00 hingga 21.00, Sabtu. dari pukul 9.00 hingga 18.00, matahari dari jam 9.00 hingga 16.00.

Berunding dengan pakar mengenai kemungkinan kontraindikasi.

Orang №LO-77-01-005064 dari 10.07.2012. Kinesio LLC

Maklumat am

Dapatkan maklumat terkini tentang syarikat:

Aktiviti

Syarikat "KLINIK" KESIHATAN PUSAT 21 "menjalankan aktiviti berikut (mengikut kod OKVED yang ditentukan semasa pendaftaran):

  Perkhidmatan kesihatan dan sosial
  Aktiviti kesihatan
  Pengeluaran farmaseutikal
  Jualan runcit barangan farmaseutikal dan perubatan, barang kosmetik dan minyak wangi

Pergigian. Pediatrik Makmal.

Pergigian. Pediatrik Makmal.

Pusat Perubatan "Planet Kesihatan XXI Century" menawarkan pelbagai perkhidmatan: urologi, ginekologi, dermatologi, pergigian. pediatrik dan lain-lain. Khususnya, pengurusan kehamilan Moscow juga mempercayai doktor kita.

Mengenai Pusat Perubatan Planet Kesihatan XXI

Pusat Perubatan "Planet Health XXI" adalah institusi perubatan dan diagnostik profesional, yang mempekerjakan pakar yang berkelayakan.

Pergigian. Pediatrik Makmal.

Pada masa ini, "Medilyuks" dinamakan semula sebagai klinik "Planet Health XXI". Membuka cawangan di jalan. Kastanaevskaya, 19, tel. (499) 144-98-52.

Senarai harga "Planet Kesihatan - XXI" LLC.

Di klinik perubatan dan diagnostik kami, pakar urologi yang sangat berkelayakan dan pakar ginekologi dengan pengalaman bertahun-tahun yang berjaya dalam bidang ini menerima.

Pusat Perubatan "Health Planet-XXI" menawarkan anda perkhidmatan dalam pelbagai bidang: dermatologi dan venereology (diagnosis, rawatan, pencegahan), ginekologi

Pusat Kesihatan "Planet Kesihatan XXI Century" menawarkan anda kaedah penyelidikan terkini badan, keberkesanannya disahkan oleh amalan harian. Kaedah ultrabunyi 3D (harga untuk perkhidmatan disenaraikan di laman web kami).

Orang ramai mula berminat dalam urologi di masa lalu: yang pertama. Rekod tertulis yang telah diturunkan kepada kita terdapat dalam karya saintifik Hippocrates, yang bermula dari abad ke-4

Sekiranya anda berminat untuk memulihkan atau memulihkan keperawanan - hubungi Pusat Perubatan "Planet Kesihatan XXI Century" dan kami akan menyediakan anda dengan bantuan yang sangat berkelayakan di salah satu harga terendah di Moscow.

Pergigian. Pediatrik Makmal.

Pelbagai penyelidikan dalam bidang diagnostik makmal tersedia untuk pesakit pusat perubatan "Planet Kesihatan".

Pusat Perubatan "Health Planet XXI Century" menawarkan anda perkhidmatan doktor yang berkelayakan dalam bidang obstetrik dan ginekologi.

Voevodin pada Oparin! / kesihatan planet abad ke-21 abad

Dia telah meninggalkan percutiannya dan mengambil ke kurun ke 21 pada klinik kesihatan Filevskaya.

Pusat Perubatan Kesihatan Planet XXI Century

Pusat Perubatan "Planet Kesihatan" tidak memerlukan kredit kepercayaan - doktor kami telah mendapat reputasi yang baik di kalangan pesakit mereka, yang moden digunakan dalam kerja

Di mana untuk melakukan ultrasound di Moscow - ultrasound semua organ dan sistem pada harga yang berpatutan

Pergigian. Pediatrik Makmal.

Oleh itu, jika anda berminat dengan ujian darah makmal - hubungi pusat perubatan kami "Planet of Health XXI Century" dan anda akan menerima bantuan berkelayakan daripada doktor terbaik modal, dengan harga yang berpatutan dan dengan tahap perkhidmatan yang tinggi.

Pada abad ke 17 di Perancis, kondom mula membuat domba dari cecum dan mengeksport mereka ke negara-negara Eropah yang lain.

Planet Kesihatan - XXI. m.Filevsky Park st. 2 Filevskaya, d. 7, bilik 6. Pusat Diagnostik Perubatan.

Pusat Perubatan Planet Kesihatan XXI Alamat Abad

Portal klinik dan pesakit Pusat panggilan: 8 (499) 346-42-84 pada hari bekerja dari 9:00 hingga 18:00.

Huraian pertama penyakit ini terdapat dalam manuskrip dari ahli kedokteran purba Herodotus, yang bertarikh abad ke-5 SM.

Operasi orang-orang ini dari zaman dahulu lagi mempunyai perbezaan ciri-ciri dalam persembahan: di kalangan orang-orang Yahudi, kulup terputus di seluruh lilitan, sementara kaum muslim hanya memotong sektor atas

Klinik kinesioterapi dan pemulihan "Kesihatan abad ke-21"

Maklumat

Pemimpin: Shishonin Alexander Y.

Klinik kinesioterapi dan pemulihan "Kesihatan abad ke-21" di bandar Rostov-on-Don mengkhususkan diri dalam rawatan sakit leher dan gangguan otak vascular kronik (hemodinamik) yang bersamaan. Pakar Klinik Kinesioterapi dan Pemulihan "Kesihatan Abad 21" berfungsi mengikut kaedah penulis Dr Shishonin. Menggunakan peralatan perubatan moden.

Perkhidmatan

Pembetulan otot yang dalam leher (gangguan kesakitan dan mobiliti di leher, herniasi cakera intervertebral lumbar, toraks dan tulang belakang serviks) dicadangkan berdasarkan klinik kinesioterapi dan pemulihan "Kesihatan Abad 21". Kepala, leher, tulang toraks, tulang belakang lumbal, sendi, jantung dan saluran darah, scoliosis, kaki rata dan penyakit sistem endokrin dirawat. Pemulihan dan pemulihan dilakukan selepas strok, serangan jantung, endoprosthetics, pembedahan trauma, pembedahan tulang belakang, patah tulang belakang, kecederaan sukan, kecederaan auto. Teknik seperti terapi terapeutik, terapi kaki terapeutik, kinesioterapi, phytotherapy, resort kesihatan cedar, balneotherapy digunakan. Diagnostik dan perundingan: electrocardiography, phytotherapeutist, kinesiotherapist, ahli kardiologi, pakar neurologi, ahli rehabilitologi, ahli fisiologi, cervico-vevtebrologist.

Ultrasound 3D-pembinaan semula janin, kajian ultrasound semasa kehamilan, ultrasound kelenjar susu, ultrasound organ-organ panggul, ultrasound skrotum, Kajian skrining sistem kencing, ultrasound pundi kencing dan prostat, ultrabunyi saluran buah pinggang, ultrasound buah pinggang, kelenjar adrenal dan ureter, ultrasound pundi hempedu ujian fungsional, ultrasound organ perut, ultrasound tisu lembut, ultrasound aorta abdomen dan cawangan visceral, ultrasound kelenjar tiroid, pemeriksaan ultrasound triplex pada urat anggota bawah (atas), imbasan ultrabunyi arteri yang lebih rendah (Upper) kaki Transcranial Doppler serebrum vaskular pemeriksaan Pemeriksaan ultrasound sistem kardiovaskular, ultrasound Dr tiga imbasan saluran leher, ultrasound tulang belakang, ultrasound jantung,.

Arah

Anda boleh ke klinik kinesioterapi dan pemulihan "Kesihatan abad ke-21" dengan teksi nombor 40, 7a, 80, 67, 3, nombor bas 67, 7, 7a, 80, 3, 70, 3a, trolibus nombor 1, 2, 22. Turun di hentian "lorong Universiti".

Tulang lomit. Inilah yang.

9. Denis | 10/30/2009 10:25:38 [2021729046]

Alexander! Dan apa pembetulannya? Leher saya sakit, saya tidak akan menyelamatkan, kepala saya juga, dan kemudian selepas memburu saya pulang ke rumah dan mula membuka baju. golva berputar. Dalam peluh itu melemparkan. Kesedaran hampir hilang. Ibu dan isteri takut. Mereka memanggil ambulans. Mereka membuat beberapa suntikan, kata doktor - ini adalah osteochondrosis leher. Anda tidak akan dirawat - jalan terus kepada kami. Dan ini bukan rancangan saya. A

Alexander! Dan apa pembetulannya? Leher saya sakit, saya tidak akan menyelamatkan, kepala saya juga, dan kemudian selepas memburu saya pulang ke rumah dan mula membuka baju. golva berputar. Dalam peluh itu melemparkan. Kesedaran hampir hilang. Ibu dan isteri takut. Mereka memanggil ambulans. Mereka membuat beberapa suntikan, kata doktor - ini adalah osteochondrosis leher. Anda tidak akan dirawat - jalan terus kepada kami. Dan ini bukan rancangan saya. Di manakah klinik ini? Alamat tidak akan dikongsi?

Klinik Kesihatan abad ke-21 rawatan osteochondrosis serviks

Osteochondrosis adalah penyakit tulang belakang yang dicirikan oleh perubahan dystrophic dan degeneratif dalam cakera intervertebral. Kemerosotan adalah proses kelahiran semula tisu tulang belakang yang sihat, di mana mereka menjadi tidak telus, dan distrofi adalah pelanggaran pemakanan mereka. Ramai orang percaya bahawa osteochondrosis adalah pemendapan garam di tulang belakang, tetapi sebenarnya, ini hanya satu kesilapan yang biasa. Penyebab utama osteochondrosis adalah sifat manusia sendiri.

Selepas nenek moyang kita mula bergerak pada dua anggota badan, tulang belakang Homo sapiens berada di bawah beban berat. Di bawah pengaruh keparahan badan, cakera intervertebral, yang memberikan mobiliti tulang belakang, akhirnya haus - ubah bentuk, memendekkan dan stratify.

Gejala osteochondrosis

Spina menjadi kurang fleksibel, dan cakera intervertebral kehilangan kemampuan mereka untuk "membesar". Di bawah pengaruh beban, vertebra boleh beralih relatif kepada satu sama lain, dan pertumbuhan tulang terbentuk pada mereka - osteofit, yang boleh mencederakan akar saraf kord rahim.

Jika bahagian dalam cakera intervertebral (nukleus pulpal) pecah melalui bahagian luar (cincin berserabut), hernia intervertebral yang disebut terbentuk. Bergantung pada kawasan kerosakan, ada osteochondrosis serviks, toraks dan lumbal. Gejala osteochondrosis - rasa sakit di belakang, serta di leher, bahu, lengan, dada.

Osteochondrosis serviks

Perubahan degeneratif dalam tulang belakang serviks adalah perkara biasa, kerana ia sangat mudah alih dan sentiasa di bawah tekanan dari berat kepala. Osteochondrosis serviks dijumpai walaupun pada orang muda. Terdapat sejumlah besar kapal dan serat saraf di leher, jadi pelanggaran kecil struktur vertebra serviks membawa kepada gejala yang serius.

Osteochondrosis serviks diiringi bukan sahaja oleh sakit di leher, tetapi juga oleh sakit kepala, pening, sakit di lengan atau bahu. Memerah arteri vertebra menyebabkan gangguan bekalan darah ke otak. Osteochondrosis serviks boleh menyebabkan keletihan kronik atau dystonia vegetatif-vaskular.

Pencegahan osteochondrosis

Dalam kebanyakan kes, osteochondrosis memberi kesan kepada orang yang lebih tua daripada 30-40 tahun. Dengan usia, bekalan darah ke cakera intervertebral menurun. Makanan mereka mula berleluasa: bahan yang diperlukan "bocor" dari tisu tetangga, dan tidak mengalir dengan aliran darah. Akibatnya, cakera itu adalah pada "kelaparan" dan mula runtuh.

Perkembangan penyakit menyumbang kepada gaya hidup yang tidak aktif. Latihan fizikal yang bertujuan untuk melatih otot-otot belakang, adalah pencegahan osteochondrosis yang baik. Di samping itu, adalah perlu untuk melawan obesiti, kerana berat badan berlebihan adalah peningkatan beban pada tulang belakang. Osteochondrosis juga boleh disebabkan oleh kaki kaki rata, kerana dalam hal ini kaki tidak melakukan fungsi depresiasi cukup.

Untuk belakang yang sihat, penting untuk mengangkat berat dengan betul. Anda tidak boleh bengkok, anda perlu duduk, mengambil beban, dan berdiri bersamanya. Akibatnya, beban akan berjalan pada kaki, bukan pada tulang belakang. Apabila mengangkat sesuatu, elakkan beralih badan ke sekelilingnya. Sekiranya anda membawa beban dalam satu tangan, tekan yang lain ke paha, ini mengagihkan beban pada otot belakang lebih tepat.